Соковите куряче м’ясо, на подушці з солі, один із моїх улюблених рецептів приготування. Його швидко і просто робити, а страва виходить ніжною і смачною. А якщо додати до нього гарнір із картоплею, то вийде смачна і ситна вечеря. Спробуйте приготувати цей рецепт на соляній підкладці, і соковите м’яке м’ясо припаде до душі не тільки вам, а й вашим гостям. Частування рекомендується подавати зі свіжим салатом із помідорів, або солоними огірками
Інгредієнти
- Тушка – 1 шт. (2 кг.)
- Картопля – 1 кг.
- Куркума – 1 ч. Ложка
- Приправа для курки – 1 ст. Л.
- Перець чорний – 0,5 ч. Л.
- Сіль – 1 кг.
- Оливкова або рослинна олія – 2 ст. Л.
Рецепт запікання курки з фото
Готуємо птицю, промиваємо під проточною водою, зрізаємо попку, або вирізаємо залозу що б не гірчила, відрізаємо кінчики крил (т. К. Вони постійно горять і м’яса в них немає)
Промиваємо ретельно картоплю і ріжемо на половинки, запікати її будемо в мундирі
Висипаємо на деко пачку солі та розрівнюємо шар
Кладемо птицю на спину, і розрізаємо по центру грудей
Всередині серветкою, прибираємо залишки нутрощів, або можна спробувати змити водичкою, я зазвичай роблю так
Перевертаємо і гарненько натираємо приправами, перцем і куркумою
Щоб спеції краще втиралися і трималися, додаємо на шкіру пару ложок оливкової олії
Так само з олією краще запікається шкірка
Після того як натерли, слід ще посолити трохи зверху – 0,5 ч. Л. Л.
Хоч страва у нас і готуватиметься на сольовій подушці, і візьме її стільки скільки потрібно, але, як показує практика, вгорі м’ясо виходить не до солоним
Кладемо курячу тушку посередині дека, і злегка придавлюємо
Беремо картоплю і обмазуємо олією, потім розкладаємо по периметру піддону шкіркою вниз
Ставимо запікати в духовку – 180 градусів, на 40-50 хвилин
Перевіряйте на готовність, якщо м’ясо проткнути ножем і потече прозорий сік, значить, потрібно виймати
Простий і смачний рецепт курки, запеченої на солі в духовці з картоплею в мундирі завершено.
Популярна в багатьох сім’ях страва, цілком можна поставити на святковий стіл або влаштувати шикарну вечерю домочадцям
Тушка цілком запечена на солі
Інгредієнти
- Курка велика – 1 шт.
- Чебрець
- Сік одного лимона
- Курячий бульйон – 1 склянка
- Вершкове масло
- Свіжомелений чорний перець за смаком
- Сіль – 1 кг
Приготування покроково
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Промийте курку та витріть паперовими рушниками. Підкладіть кінчики крилець під птицю і помістіть у велику сковороду, придатну для використання в духовці. За бажання обріжте куприк ножицями.
Рясно посипте кошерною сіллю внутрішню частину курки, а також спину і боки. Зв’язати курячі стегенця кухонним шпагатом. Рясно посипте груди ретельно натираючи їх. Витріть надлишки солі паперовими рушниками.
Запікайте курку в заздалегідь розігрітій духовці доти, доки термометр для м’яса з миттєвим зчитуванням, вставлений у стегно, не торкаючись кісток, не покаже 160 градусів C (70 градусів C), від 50 до 60 хвилин.
Перекладіть птицю зі сковороди на сервірувальне блюдо і дайте постояти 5-10 хвилин.
Промокніть близько 90 відсотків курячого жиру зі сковорідки паперовим рушником, утримуваним щипцями, залишаючи підсмажені шматочки їжі в сковорідці.
Поставте сковороду на середній або сильний вогонь і додайте листя чебрецю. Готуйте і перемішуйте, поки чебрець не зів’яне, 1-2 хвилини.
Налийте лимонний сік, курячий бульйон і воду в сковорідку, помішуючи, поки підрум’янені шматочки не розчиняться, а соус не зменшиться приблизно наполовину, 1-2 хвилини.
Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте холодну олію і перемішуйте, поки масло не почне танути. Додайте в соус сік курки, що накопичився, і продовжуйте помішувати, поки олія не змішається, а соус трохи не загусне, приблизно 1 хвилину.
Зніміть курку з вогню і приправте сіллю, і чорним каєнським перцем за смаком. Поставте соус для подачі.
Приготування курки на соляній подушці
Інгредієнти
- Курка – 1 шт.
- 6 склянок кухонної солі
- 0,5 склянки води
Приготування в духовці
Розігрійте піч до 400 °С, і застеліть деко пергаментним папером.
У великій мисці змішайте сіль і воду, поки не отримаєте «мокрий пісок». Відставте вбік.
За допомогою гострих кухонних ножиць виріжте у курки хребет. Це називається «коксування» що дає змогу курці готуватися більш рівномірно.
Розподіліть невелику кількість солі на пергаментному папері та покладіть зверху курку.
Зверху насипте сольову суміш, що залишилася. Сформуйте його так, ніби ви будуєте замок із піску, переконавшись, що тушка повністю покрита, немає отворів і шкіри, що визирають крізь нього. Досягніть рівного покриття.
Запікайте в духовці 1 годину 30 хвилин.
По закінченню часу, використовуючи ніж або молоток, розколіть соляну кірку, що утворилася на курці, і викиньте. За допомогою кондитерського пензля змахніть залишки солі.
Зніміть шкірку з курки, щоб оголити соковите, ніжне й ідеально приготоване м’ясо під нею. Шкірочка буде дуже солоною, а м’ясо під нею – ні. Подавайте на стіл негайно. Примітки до рецепта:
Харчова цінність розраховується автоматично і передбачає, що всі інгредієнти використовуються у страві.
Якщо ви не збираєтеся використовувати всі 6 чашок солі, то інформація про калорійність у цьому рецепті не точна.
Цілий птах на солі з імбиром
Інгредієнти
- Курка – 800 г
- Кухонна сіль – 1,5 кг
- Свіжомелений порошок імбиру
- Куркума – 1 ст. Л.
Покрокова інструкція
Відріжте від курки голову та гомілки, промийте під проточною водою. Потім відкладіть і повністю злийте воду.
Покладіть кухонну сіль на курку, щоб ми могли надати їй легкий солонуватий присмак.
Змішайте порошок імбиру з куркумою, натріть сумішшю курку. Залиште маринуватися 2 години на столі під плівкою.
Обсмажте морську сіль у сковороді протягом 10 хвилин, поки вона не стане гарячою і не висохне.
Оберніть курку великими шматочками пергаментного паперу. Переконайтеся, що вона на 100% добре упакована, закріпіть папір мотузкою.
Насипте на дно дека 3 склянки солі. Покладіть курку і зверху засипте сіллю, що залишилася.
Запікайте в духовці за температури 250 градусів 40 хвилин, вимкніть плиту, залиште томитися всередині ще 20-30 хвилин.
Коли сіль охолоне, викиньте тільки ту, яка темного кольору, решту збережіть для наступного запікання.