Курка на банці в духовці цілком

Курка на банці в духовці цілком

Простий рецепт запікання курки, що не вимагає особливих кулінарних навичок. Якщо робити все за покроковою інструкцією з фото, то за годину-півтори, смачна святкова страва стоятиме на столі. Рекомендуємо випробувати цей спосіб приготування, і залишити у себе на стіні, щоб не загубити. Готуйте вдома з натуральних продуктів, смачну і корисну їжу, і не харчуйтеся на вулиці їжею сумнівної якості

Інгредієнти

  • Бройлер – 1 шт.
  • Приправа для курки – 2 ст. Л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець горошком – 8-10 шт.
  • Олія рослинна – 1 ст. Л.
  • Сіль – 2 ч. Л.

Рецепт курки на банці

Процес підготовки продуктів для рецепта на банці

Підготовка продуктів: птицю миємо під водою, даємо їй обсохнути, на місці патрання, зрізаємо зайвий жир

Підбираємо необхідні спеції

Натираємо курку спеціями

Усередині курки теж

Натираємо птицю сіллю, приправою, роздавленим часником і, однією ложкою соняшникової олії

Усе це проробляємо з двох боків, ретельно проходимо всіма місцями й усередині теж

Курка на банці, залишається маринуватися, рівно 1 година

Залишаємо при кімнатній температурі, маринуватися – 1 година

Вибираємо банку з вузьким горлом

Приміряємо скляну тару, вибираємо її з вузькою шийкою, щоб по діаметру, увійшла в птицю

Наповнюємо банку на половину водою, додаємо лаврове листя з горошком

Наливаємо в банку води до половини, опускаємо всередину лаврове листя і перець горошком

Ставимо на жароміцну форму, дно форми посипаємо сіллю

Курку саджаємо на банку, і відправляємо в духовку

Легким рухом рук саджаємо курку на горловину

Шкіру на курячій шиї, скріпіть зубочисткою

Приколіть крильця до курячої тушки

Натягніть зверху шкіру і зчепіть зубочисткою, так ми закупоримо отвір, щоб пари залишалися всередині

Так само приколіть крильця до тушки

Ставимо курку на банці, запікатися в духовку

Відправляємо в холодну духовку на 1,5 години, температуру виставляємо – 180 градусів

Довелося поставити форму на дно печі, якщо у вас вгорі залишається багато простору, то ставте на решітку

Рум'яна та підсмажена курка на банці, готова до оброблення та подачі на стіл

Простий рецепт курка на банці, підійшов до кінця, попереду чекає приємна вечеря

Час приготування закінчено курка на банці готова

Рецепт курки з картоплею на деку

Курка на банці в духовці цілком

Якщо вам подобається печена курочка, але у вас немає духовки з грилем, я рекомендую вам приготувати запечену птицю. Просто зробіть крок за кроком як у рецепті, і ви отримаєте смачну святкову страву, із золотистою хрусткою скоринкою до обіду

Інгредієнти

  • Бройлер 2 кг
  • 8 маленьких картоплин
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль перець
  • Куряча приправа
  • Масло

Спосіб приготування

Вимийте курку (бажано за день до запікання), обсушіть і покрийте з кожного боку маринадом (т.Е. Змішайте разом сухі спеції, потім додайте до них товчений часник і 2 столові ложки олії – все ретельно перемішайте). Налийте в ємність холодну воду (наполовину)

  • Поставити банку з водою у форму для запікання і надіти на неї бройлера. Поставити в розігріту до 180°С духовку і запікати 30 хвилин
  • Тим часом вимийте моркву, очистіть від шкірки та наріжте дрібнішими шматочками. Картоплю очистити, вимити і нарізати четвертинками. Підготовлені овочі приправити сіллю та перцем

Ретельно перемішайте. Викладіть овочі на дно жароміцної форми, залийте половиною склянки води і запікайте ще 120 хвилин (1,5 години), поки овочі не стануть м’якими, а шкіра не стане коричневою

Або наприкінці приготування збільште температуру до 200 °C, щоб куряча шкірка більше підрум’янилася

Куряча тушка з овочами на пляшці

Курка на банці в духовці цілком

Сьогодні у мене зовсім немає духу і бажання стояти біля плити. Холодильник порожній, як у понеділок, а на вечерю треба що-небудь з’їсти, тим паче, що в чоловіка важкий день на роботі і він буде тільки ввечері.

Я вирішую приготувати страву на банці – то культова страва в моїй родині. Коли ми були маленькими, мама час від часу готувала цей рецепт. Ми з сестрами не могли дочекатися, коли птах вийде з духовки, бо тоді почалося велике полювання.

Моя мама коли ставила курку на стіл, ми знімали з неї хрустку і чудову шкірку, коли вона не дивилася. Це один із моїх дитячих спогадів. Як багато було сміху, коли моя мама виявила величезного тетерева, що залишився без шкіри

Інгредієнти

  • 1 тушка
  • Улюблені спеції
  • Сіль – 2 склянки
  • Солодкий перець, помідори, цибуля, морква

Час випікання приблизно 1,5 години, велика запікається 2-2,5 години)

Покрокова інструкція

Куплену птицю вимити, зрізати зайвий жир, посипати улюбленими спеціями: це можуть бути сіль, перець, майоран, базилік, петрушка, як хочете.

  • Влийте воду в півлітрову або літрову баночку залежно від розміру. Посадіть курча на банку і поставте на деко, посипане сіллю (сіль вбирає надлишки води, від чого шкіра стає чудово хрусткою).
  • Обкладіть нарізаними овочами.
  • Ставимо наш шедевр у духовку і запікаємо приблизно за 200 градусів 1,5 години (якщо курча велике, час запікання треба подовжити).
  • Час від часу наколюємо м’ясо виделкою, щоб зайва витекла вода

Незважаючи на всі зневоднювальні процедури страва має хрустку скоринку, а м’ясо ніжне і соковите.