Курячі зрази з грибами: покроковий рецепт з фото

Все це байки, що кращі кухарі живуть у Франції, адже якщо пройтися по всіх будинках, то можна назбирати багато відмінних рецептів.

І авторами всіх цих кулінарних секретів не є імениті кухарі, а ми самі, адже картопляні або курячі зрази з грибами вийшли з-під руки наших дорогоцінних господинь. Кому-то від природи дано готувати, а хтось тільки вчиться, ось для таких учнів ми і проведемо сьогоднішній майстер-клас по готуванні зраз в трьох абсолютно різних варіантах.

Курячі зрази з грибами і сиром в духовці

Справжнісінькі литовські зрази готувалися не з фаршу, як прийнято думати, а з відбивною м’яса. Ми не будемо відступати від класики і зробимо зрази курячі з грибами, як вимагає того початковий рецепт.

До речі, калорійність таких битків з начинкою значно менше – всього 110 ккал на 100 г.

Складові

  • Куряча грудка – 0,45 кг;
  • Печериці свіжі – 0,2 кг;
  • Сир ольтермані 17% – 0,1 кг;
  • Приправа «7 перців» – ½ ч.л .;
  • Сіль екстра – за смаком.

Як приготувати курячі зрази з грибами

  1. З курячої грудки знімаємо шкірку, прибираємо слиз і всілякі жилочки-плівочки, після чого акуратно по кістки зрізаємо обидві половинки філе, а потім плазом ріжемо кожну з них на 3 тонких стейка, для відбивання.
  2. Присипаємо по чуть-чуть кожен курячий скибочку сіллю, перцем і, накривши вакуумної плівкою, проходимся по обидва боки кухарським молоточком.
  3. Печериці споліскуємо, обтирає серветками і в мікрохвильовій печі запікаємо 3 хвилини на максимальній потужності.
  4. Тепер грибочки можна нарізати довільними дрібними скибочками і змішати з великої сирної стружкою. При необхідності в начинку можна додати дрібку солі.
  5. На серединку кожної відбивної кладемо 2 ст.л. начинки і звертаємо зразу як конвертик, фіксуючи зубочистками край, щоб котлетка що не розгорнувся при випіканні.
  6. Швами вниз укладаємо зрази курячі в вогнетривку форму, змащену тонким шаром масла, і відправляємо на 20 хвилин в гарячу конвекційну піч, де при 190-200 ° С куряче філе буде отримувати апетитний «загар», а сир всередині нього – танути.

Зрази з курячого фаршу з грибами

Цей рецепт курячих зраз з грибами оригінальним, звичайно, не назвеш, але зате які смачні биточки з «сюрпризом» в ароматної підливі виходять – просто пальчики оближеш.

Гарнір для такої страви ви можете зробити свій найулюбленіший, наприклад картоплю у вигляді пюре або спагетті.

kurinye-zrazy-s-gribami-poshagovyj-recept-s-foto

Готуємо фарш для курячих зраз

  • 600 г курячого безкісткового м’яса (бажано з окостів, щоб був посочнее) перемелює в измельчителе (м’ясорубка або блендер) до однорідного фаршу.
  • Ріпчасту середню цибулину шаткуємо тонюсенькими, майже прозорими півкільцями, а потім поперек кришимо крихітними кубиками. Додаємо лушпиння нарізку в фарш.
  • 120 г хлібної м’якушки без кірочок, що еквівалентно чотирьом скибочкам, замочуємо в теплій воді, а через хвилину-дві віджимаємо булку від рідини і перекладаємо в фарш.
  • Тепер залишилося лише підсолити котлетну масу за смаком (приблизно 1 ч.л. крупної солі без гірки), приправити перцем, улюбленими спеціями і вбити до неї пару яєць другої категорії або одне добірне.
  • Вимішуємо фарш ретельно, періодично відбиваючи його об стінки ємності.

Робимо начинку з грибів

  • 300 г грибів (лисичок, білих, підберезників або красноголовців) нарізаємо дрібненько і відправляємо на сковорідку з олією, де на середньому вогні ми будемо смажити їх до випаровування рідини, яку вони пустять, а потім ще хвилин 5-10 до рум’яності.

Найкраще брати для начинки лісові гриби. Вони більш ароматні, ніж печериці.

  • Пару добірних курячих яєць варимо круто, після чого охолоджуємо, чистимо від шкаралупи і трьом на тертці великої стружкою.
  • 15 г зеленої цибулі (1/3 невеликої упаковки) споліскуємо і кришимо довільно ножем.
  • Тепер в загальній мисці з’єднуємо обсмажені грибочки, цибулю і яйце, солимо начинку за смаком і перемішуємо.

Варимо вершковий соус

  • 2 ст.л. вершкового масла розтоплюємо в сотейнику або невеликому ковші, всипаємо до нього стільки ж білого борошна і, при активному помішуванні дерев’яною лопаткою, обсмажуємо борошно до блідо-бежевого кольору.
  • На цьому етапі вливаємо в сотейник тонкою цівкою холодні вершки (від 20% жирності) і віночком активно все змішуємо, щоб встигнути розбити грудочки до нагрівання вершків.
  • Тепер варимо однорідний соус на малому вогні до загустіння, періодично помішувати деревинкою, і як тільки маса досягне потрібної консистенції, ківш з вогню знімаємо, а в соус додаємо дрібку солі за смаком.

Готуємо зрази курячі з грибами в домашніх умовах

  • Ставимо на середній вогонь нагріватися сковороду і заливаємо в неї масло (соняшникове неароматно), приблизно 50 мл, що дорівнює 1 стопці.
  • Тим часом фарш поділяємо на невеликі грудочки (грам по 50) і скочується їх в кульки. Після цього кожен кульку беремо в, змочені водою, руки і перетворюємо його в коржик.
  • У центр коржі кладемо начинку (1 ст.л.) і заліплює її щільно, щоб наповнювач не визирав назовні.

kurinye-zrazy-s-gribami-poshagovyj-recept-s-foto.1jpg

  • Обвалюють зрази в сухарях або борошні і відправляємо на обжарку в прогріте масло.
  • Смажити котлетки потрібно по 5 хвилин з кожного боку, потім заливаємо підрум’янені зрази соусом, зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо їх ще 10 хвилин.

За цей час ви цілком встигнете зварити макарони. А вже соус і гаряче доповнять смак пасти ідеально.

Як приготувати смачні курячі зрази з грибами на сковороді

Гарячі закуски з грибами Гарячі закуски з м’ясом Курка 1
ХадіджаСтатьі автора

Курячі зрази з грибами покроковий рецепт з фото
Курячі зрази з грибами покроковий рецепт з фото

Складові

  • Картопля – 5 шт. + –
  • Яйця курячі 1 категорії – 1 шт. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 2 ст.л. + –
  • Сіль велика – 5 г + –
  • Куряче філе – 0,1 кг + –
  • Печериці – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Панірування (перемелені солоні крекери) – 80 г + –
  • Кріп свіжий – 1/4 пучка + –
  • Рослинна олія – ​​2-2,5 стопки + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Картоплю потрібно відварити в мундирі. Найзручніший спосіб це зробити – запекти в мікрохвильовій печі в поліетиленовому пакеті 7 хвилин.

Помиті бульби закладаємо в кульок, щільно його зав’язуємо і робимо в плівці пару невеликих проколів ножем. При готуванні на максимальній потужності, на відварювання середніх коренеплодів піде 7-8 хвилин.


  • Зварені картоплини трохи охолоджуємо, чистимо від шкірки і розминаємо товкачем.

    У картопляне пюре вбиваємо яйце, додаємо 2/3 від загального обсягу дрібно рубаного кропу, борошно, сіль і перець.


  • Все змішуємо до отримання густої клейкої маси і, змочуючи руки у воді, скачуємо невеликі кульки за розміром м’ячиків для пінг-понгу або трохи більше.


  • Приступаємо до приготування начинки. Цибулю дрібно нарізаємо квадратиками і закидаємо в сковорідку для обсмажування в маслі.


  • Слідом ріжемо невеликими кубиками гриби і також відправляємо їх смажитися.


  • Тепер подрібнюємо довільними дрібними шматочками куряче філе і відразу ж пересипаємо його, слідом за грибами, в сковороду.

    Готуємо піджарку 7 хвилин, присолити і злегка приперчив начинку.


  • Коли курочка прожарітся, перекладаємо готову начинку в тарілку і додаємо до неї залишки накришеного кропу.


  • Формуємо котлетки. Руки змочуємо у воді і розгортаємо на долоньці картопляний кулька – вийде корж. У центр її кладемо 1,5-2 ст.л. начинки і щільно заліплює зразу.

    Таким чином робимо все зрази. З представленого кількості інгредієнтів у мене вийшло 6 ситних котлеток з начинкою.


  • Готові зрази обвалюють в, перемелених в дрібну крихту, крекерах і відправляємо на обжарку в дуже сильно розігріту олію.

    За 4 хвилини обсмажуємо битки з начинкою з однієї й іншої сторони, до отримання щільної і дуже хрусткою кірки.


  • Зрази з куркою і грибами виходять дуже смачними. Їх можна подавати як самостійне блюдо і як гарнір, адже тут є і картопля, і м’ясо, і грибочки. Залишилося лише зробити підливу – і обід готовий.

    А підглядати цікаві рецепти підлив ви можете на нашому сайті:

        • Соус з грибами для спагетті
        • Соус з помідорів і часнику
        • Як зробити соус для пельменів