Все це байки, що кращі кухарі живуть у Франції, адже якщо пройтися по всіх будинках, то можна назбирати багато відмінних рецептів.
І авторами всіх цих кулінарних секретів не є імениті кухарі, а ми самі, адже картопляні або курячі зрази з грибами вийшли з-під руки наших дорогоцінних господинь. Кому-то від природи дано готувати, а хтось тільки вчиться, ось для таких учнів ми і проведемо сьогоднішній майстер-клас по готуванні зраз в трьох абсолютно різних варіантах.
Курячі зрази з грибами і сиром в духовці
Справжнісінькі литовські зрази готувалися не з фаршу, як прийнято думати, а з відбивною м’яса. Ми не будемо відступати від класики і зробимо зрази курячі з грибами, як вимагає того початковий рецепт.
До речі, калорійність таких битків з начинкою значно менше – всього 110 ккал на 100 г.
Складові
- Куряча грудка – 0,45 кг;
- Печериці свіжі – 0,2 кг;
- Сир ольтермані 17% – 0,1 кг;
- Приправа «7 перців» – ½ ч.л .;
- Сіль екстра – за смаком.
Як приготувати курячі зрази з грибами
- З курячої грудки знімаємо шкірку, прибираємо слиз і всілякі жилочки-плівочки, після чого акуратно по кістки зрізаємо обидві половинки філе, а потім плазом ріжемо кожну з них на 3 тонких стейка, для відбивання.
- Присипаємо по чуть-чуть кожен курячий скибочку сіллю, перцем і, накривши вакуумної плівкою, проходимся по обидва боки кухарським молоточком.
- Печериці споліскуємо, обтирає серветками і в мікрохвильовій печі запікаємо 3 хвилини на максимальній потужності.
- Тепер грибочки можна нарізати довільними дрібними скибочками і змішати з великої сирної стружкою. При необхідності в начинку можна додати дрібку солі.
- На серединку кожної відбивної кладемо 2 ст.л. начинки і звертаємо зразу як конвертик, фіксуючи зубочистками край, щоб котлетка що не розгорнувся при випіканні.
- Швами вниз укладаємо зрази курячі в вогнетривку форму, змащену тонким шаром масла, і відправляємо на 20 хвилин в гарячу конвекційну піч, де при 190-200 ° С куряче філе буде отримувати апетитний «загар», а сир всередині нього – танути.
Зрази з курячого фаршу з грибами
Цей рецепт курячих зраз з грибами оригінальним, звичайно, не назвеш, але зате які смачні биточки з «сюрпризом» в ароматної підливі виходять – просто пальчики оближеш.
Гарнір для такої страви ви можете зробити свій найулюбленіший, наприклад картоплю у вигляді пюре або спагетті.
Готуємо фарш для курячих зраз
- 600 г курячого безкісткового м’яса (бажано з окостів, щоб був посочнее) перемелює в измельчителе (м’ясорубка або блендер) до однорідного фаршу.
- Ріпчасту середню цибулину шаткуємо тонюсенькими, майже прозорими півкільцями, а потім поперек кришимо крихітними кубиками. Додаємо лушпиння нарізку в фарш.
- 120 г хлібної м’якушки без кірочок, що еквівалентно чотирьом скибочкам, замочуємо в теплій воді, а через хвилину-дві віджимаємо булку від рідини і перекладаємо в фарш.
- Тепер залишилося лише підсолити котлетну масу за смаком (приблизно 1 ч.л. крупної солі без гірки), приправити перцем, улюбленими спеціями і вбити до неї пару яєць другої категорії або одне добірне.
- Вимішуємо фарш ретельно, періодично відбиваючи його об стінки ємності.
Робимо начинку з грибів
- 300 г грибів (лисичок, білих, підберезників або красноголовців) нарізаємо дрібненько і відправляємо на сковорідку з олією, де на середньому вогні ми будемо смажити їх до випаровування рідини, яку вони пустять, а потім ще хвилин 5-10 до рум’яності.
Найкраще брати для начинки лісові гриби. Вони більш ароматні, ніж печериці.
- Пару добірних курячих яєць варимо круто, після чого охолоджуємо, чистимо від шкаралупи і трьом на тертці великої стружкою.
- 15 г зеленої цибулі (1/3 невеликої упаковки) споліскуємо і кришимо довільно ножем.
- Тепер в загальній мисці з’єднуємо обсмажені грибочки, цибулю і яйце, солимо начинку за смаком і перемішуємо.
Варимо вершковий соус
- 2 ст.л. вершкового масла розтоплюємо в сотейнику або невеликому ковші, всипаємо до нього стільки ж білого борошна і, при активному помішуванні дерев’яною лопаткою, обсмажуємо борошно до блідо-бежевого кольору.
- На цьому етапі вливаємо в сотейник тонкою цівкою холодні вершки (від 20% жирності) і віночком активно все змішуємо, щоб встигнути розбити грудочки до нагрівання вершків.
- Тепер варимо однорідний соус на малому вогні до загустіння, періодично помішувати деревинкою, і як тільки маса досягне потрібної консистенції, ківш з вогню знімаємо, а в соус додаємо дрібку солі за смаком.
Готуємо зрази курячі з грибами в домашніх умовах
- Ставимо на середній вогонь нагріватися сковороду і заливаємо в неї масло (соняшникове неароматно), приблизно 50 мл, що дорівнює 1 стопці.
- Тим часом фарш поділяємо на невеликі грудочки (грам по 50) і скочується їх в кульки. Після цього кожен кульку беремо в, змочені водою, руки і перетворюємо його в коржик.
- У центр коржі кладемо начинку (1 ст.л.) і заліплює її щільно, щоб наповнювач не визирав назовні.
- Обвалюють зрази в сухарях або борошні і відправляємо на обжарку в прогріте масло.
- Смажити котлетки потрібно по 5 хвилин з кожного боку, потім заливаємо підрум’янені зрази соусом, зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо їх ще 10 хвилин.
За цей час ви цілком встигнете зварити макарони. А вже соус і гаряче доповнять смак пасти ідеально.
Як приготувати смачні курячі зрази з грибами на сковороді
Гарячі закуски з грибами Гарячі закуски з м’ясом Курка
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Картопля – 5 шт. + –
- Яйця курячі 1 категорії – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне в / с – 2 ст.л. + –
- Сіль велика – 5 г + –
- Куряче філе – 0,1 кг + –
- Печериці – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Панірування (перемелені солоні крекери) – 80 г + –
- Кріп свіжий – 1/4 пучка + –
- Рослинна олія – 2-2,5 стопки + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Картоплю потрібно відварити в мундирі. Найзручніший спосіб це зробити – запекти в мікрохвильовій печі в поліетиленовому пакеті 7 хвилин.
Помиті бульби закладаємо в кульок, щільно його зав’язуємо і робимо в плівці пару невеликих проколів ножем. При готуванні на максимальній потужності, на відварювання середніх коренеплодів піде 7-8 хвилин.
Зварені картоплини трохи охолоджуємо, чистимо від шкірки і розминаємо товкачем.
У картопляне пюре вбиваємо яйце, додаємо 2/3 від загального обсягу дрібно рубаного кропу, борошно, сіль і перець.
Все змішуємо до отримання густої клейкої маси і, змочуючи руки у воді, скачуємо невеликі кульки за розміром м’ячиків для пінг-понгу або трохи більше.
Приступаємо до приготування начинки. Цибулю дрібно нарізаємо квадратиками і закидаємо в сковорідку для обсмажування в маслі.
Слідом ріжемо невеликими кубиками гриби і також відправляємо їх смажитися.
Тепер подрібнюємо довільними дрібними шматочками куряче філе і відразу ж пересипаємо його, слідом за грибами, в сковороду.
Готуємо піджарку 7 хвилин, присолити і злегка приперчив начинку.
Коли курочка прожарітся, перекладаємо готову начинку в тарілку і додаємо до неї залишки накришеного кропу.
Формуємо котлетки. Руки змочуємо у воді і розгортаємо на долоньці картопляний кулька – вийде корж. У центр її кладемо 1,5-2 ст.л. начинки і щільно заліплює зразу.
Таким чином робимо все зрази. З представленого кількості інгредієнтів у мене вийшло 6 ситних котлеток з начинкою.
Готові зрази обвалюють в, перемелених в дрібну крихту, крекерах і відправляємо на обжарку в дуже сильно розігріту олію.
За 4 хвилини обсмажуємо битки з начинкою з однієї й іншої сторони, до отримання щільної і дуже хрусткою кірки.
Зрази з куркою і грибами виходять дуже смачними. Їх можна подавати як самостійне блюдо і як гарнір, адже тут є і картопля, і м’ясо, і грибочки. Залишилося лише зробити підливу – і обід готовий.
А підглядати цікаві рецепти підлив ви можете на нашому сайті: