Біле ніжне м’ясо, хрустка золотава скоринка – це найперші епітети, які спадають на думку, для опису даного кулінарного витвору.
Курячі відбивні в панірувальних сухарях здатні викликати звірячий апетит, втихомирити який можна тільки тоді, коли відкусите перший ніжний шматочок. Обережно – є ризик прикусити пальці і мову, але хто не ризикує, той не п’є шампанське, а воно-то якраз і не завадить цій страві.
Курячі відбивні в духовці
Складові
- Куряче філе – 600 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Молоко – 2 ст.л. + –
- Борошно пшеничне (для панірування) – за смаком + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Панірувальні сухарі – за смаком + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
Приготування курячих відбивних в духовці
Вже багато хто перейшов на підготовку в духовці. Технічний прогрес добрався і до курячих відбивних в паніровці.
- Нарізаємо курячу грудку тонкими шматками – в 1 см завтовшки.
- Накривши плівкою, відбиваємо кожен шматочок, солимо.
- У глибоку миску заливаємо молоко кімнатної температури.
- Опускаємо в нього відбивні на півгодини.
- Зливаємо молоко. М’ясо ще раз солимо, перчимо. Для смаку можемо додати гілочку розмарину, попередньо її подрібнивши.
- Виставляємо на панелі духовки температуру 200 градусів. Деко змащуємо оливковою олією.
- Підготуємо 3 тарілки. В одну засипаємо борошно, в іншу – сухарі. А в третю розбиваємо яйце.
- Обвалюють кожен розім’ятий шматочок спочатку в борошні, потім – в яйці. Завершальним етапом будуть сухарі.
- Укладаємо відбивні з курячої грудки в панірувальних сухарях на деко, скроплюємо оливковою олією і прибираємо в духову шафу. Через 10 хвилин, перевертаємо і готуємо з іншого боку ще 10 хвилин.
- Готове м’ясо прикрашаємо подрібненою зеленню.
Що ще потрібно для повного задоволення? Невелика порція салату з свіжих огірків і помідорів. Цей тандем завжди буде доречний на вашому столі.
Відбивні філе в сухарях під сирною скоринкою
Сухарі практично завжди є основним компонентом у приготуванні відбивних. І цей рецепт курячих відбивних в панірувальних сухарях «говорить» сам за себе.
Складові
- Філе курячої грудки – 500 г;
- Сир твердий – 100 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Сіль за смаком;
- Перець мелений – за смаком;
- Сухарі панірувальні – за смаком.
Як приготувати відбивні філе в сухарях і сирі
- Грудку нарізаємо на порційні шматки потрібного нам розміру. Конкретних параметрів немає.
- Відбиваємо з кожного боку. Не допускайте утворення дірок. Краще нехай м’ясо буде трохи товщі.
- Одну сторону посипаємо сіллю, перцем.
- Сухарі висипаємо в окрему тарілку.
- Сир натираємо на крупній тертці, змішуємо з сухарями.
- Яйця розбиваємо в глибоку миску.
- Відбиту грудку маку в яйце, потім обвалюють у сухарях з сиром.
- На розігріту сковороду з маслом викладаємо філе в сухарях.
- Обсмажуємо з обох сторін на середньому вогні. Сигналом до повної готовності служить наявність золотистої скоринки з двох сторін.
Що тут ще додати? Шедевр, на створення якого потрібно набагато менше часу, ніж витрачали на своє мистецтво великі люди.
Куряче філе, відбите з сиром всередині
Варіант сиру зовні вас приємно здивував? Тоді що ви скажете, коли приготуєте відбивні з сиром всередині? Однозначно, вашому захопленню не буде меж.
Складові
- Куряча грудка – 600 г;
- Сіль за смаком;
- Спеції (будь-які) – на ваш смак;
- Яйце – 1 шт .;
- Молоко – 50 мл;
- Сир твердий – 50 г;
- Олія соняшникова (для смаження) – к-ть визначайте самі (в залежності від бажаної ступеня обсмаження м’яса)
- Сухарі для панірування – за смаком.
Як посмажити відбивні куряче філе з сиром всередині
- З кожної грудки зрізаємо по 4-5 пластів.
- Слайс відбиваємо, перчимо, посипаємо спеціями.
- Сир нарізаємо тонкими шматочками.
- На кожен пласт кладемо сир і складаємо м’ясо навпіл.
- Притискаємо краю, стежачи за тим, щоб сир нізвідки не вилазив.
- Яйце збиваємо, додаємо молоко, заважаємо.
- Відбивну обмакиваем в отриманому льезоне (суміш молока і яєць).
- Рясно обвалюють в паніровці. Щоб кляр був міцніше і сир не витік при смаженні – повторюємо процедури під №7 і 8 ще раз.
9. Прогріваємо сковороду з маслом, перекладаємо на неї відбивні і готуємо до золотої скоринки з кожного боку.
Ці відбивні полюбить кожен, в тому числі і дитина. І це не дивно, адже хрустка золотава скоринка, відмінний смак і цікава начинка не можуть не підкорити гурманів.
Смачного!