Курячі відбивні в панірувальних сухарях

Курячі відбивні в панірувальних сухарях
Біле ніжне м’ясо, хрустка золотава скоринка – це найперші епітети, які спадають на думку, для опису даного кулінарного витвору.

Курячі відбивні в панірувальних сухарях здатні викликати звірячий апетит, втихомирити який можна тільки тоді, коли відкусите перший ніжний шматочок. Обережно – є ризик прикусити пальці і мову, але хто не ризикує, той не п’є шампанське, а воно-то якраз і не завадить цій страві.

Курячі відбивні в духовці

Складові

  • Куряче філе – 600 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Молоко – 2 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне (для панірування) – за смаком + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Панірувальні сухарі – за смаком + –
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л. + –

Приготування курячих відбивних в духовці

Вже багато хто перейшов на підготовку в духовці. Технічний прогрес добрався і до курячих відбивних в паніровці.

  • Нарізаємо курячу грудку тонкими шматками – в 1 см завтовшки.
  • Накривши плівкою, відбиваємо кожен шматочок, солимо.
  • У глибоку миску заливаємо молоко кімнатної температури.
  • Опускаємо в нього відбивні на півгодини.
  • Зливаємо молоко. М’ясо ще раз солимо, перчимо. Для смаку можемо додати гілочку розмарину, попередньо її подрібнивши.
  • Виставляємо на панелі духовки температуру 200 градусів. Деко змащуємо оливковою олією.
  • Підготуємо 3 тарілки. В одну засипаємо борошно, в іншу – сухарі. А в третю розбиваємо яйце.
  • Обвалюють кожен розім’ятий шматочок спочатку в борошні, потім – в яйці. Завершальним етапом будуть сухарі.

kurinye-otbivnye-v-panirovochnyx-suxaryax.4jpg

  • Укладаємо відбивні з курячої грудки в панірувальних сухарях на деко, скроплюємо оливковою олією і прибираємо в духову шафу. Через 10 хвилин, перевертаємо і готуємо з іншого боку ще 10 хвилин.
  • Готове м’ясо прикрашаємо подрібненою зеленню.

Що ще потрібно для повного задоволення? Невелика порція салату з свіжих огірків і помідорів. Цей тандем завжди буде доречний на вашому столі.

Відбивні філе в сухарях під сирною скоринкою

Сухарі практично завжди є основним компонентом у приготуванні відбивних. І цей рецепт курячих відбивних в панірувальних сухарях «говорить» сам за себе.

Складові

  • Філе курячої грудки – 500 г;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Перець мелений – за смаком;
  • Сухарі панірувальні – за смаком.

kurinye-otbivnye-v-panirovochnyx-suxaryax.1jpg

Як приготувати відбивні філе в сухарях і сирі

  1. Грудку нарізаємо на порційні шматки потрібного нам розміру. Конкретних параметрів немає.
  2. Відбиваємо з кожного боку. Не допускайте утворення дірок. Краще нехай м’ясо буде трохи товщі.
  3. Одну сторону посипаємо сіллю, перцем.
  4. Сухарі висипаємо в окрему тарілку.
  5. Сир натираємо на крупній тертці, змішуємо з сухарями.
  6. Яйця розбиваємо в глибоку миску.
  7. Відбиту грудку маку в яйце, потім обвалюють у сухарях з сиром.
  8. На розігріту сковороду з маслом викладаємо філе в сухарях.
  9. Обсмажуємо з обох сторін на середньому вогні. Сигналом до повної готовності служить наявність золотистої скоринки з двох сторін.

Що тут ще додати? Шедевр, на створення якого потрібно набагато менше часу, ніж витрачали на своє мистецтво великі люди.

Куряче філе, відбите з сиром всередині

Варіант сиру зовні вас приємно здивував? Тоді що ви скажете, коли приготуєте відбивні з сиром всередині? Однозначно, вашому захопленню не буде меж.

Складові

  • Куряча грудка – 600 г;
  • Сіль за смаком;
  • Спеції (будь-які) – на ваш смак;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Молоко – 50 мл;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Олія соняшникова (для смаження) – к-ть визначайте самі (в залежності від бажаної ступеня обсмаження м’яса)
  • Сухарі для панірування – за смаком.

Як посмажити відбивні куряче філе з сиром всередині

  1. З кожної грудки зрізаємо по 4-5 пластів.
  2. Слайс відбиваємо, перчимо, посипаємо спеціями.
  3. Сир нарізаємо тонкими шматочками.
  4. На кожен пласт кладемо сир і складаємо м’ясо навпіл.
  5. Притискаємо краю, стежачи за тим, щоб сир нізвідки не вилазив.
  6. Яйце збиваємо, додаємо молоко, заважаємо.
  7. Відбивну обмакиваем в отриманому льезоне (суміш молока і яєць).
  8. Рясно обвалюють в паніровці. Щоб кляр був міцніше і сир не витік при смаженні – повторюємо процедури під №7 і 8 ще раз.

kurinye-otbivnye-v-panirovochnyx-suxaryax

9. Прогріваємо сковороду з маслом, перекладаємо на неї відбивні і готуємо до золотої скоринки з кожного боку.

Ці відбивні полюбить кожен, в тому числі і дитина. І це не дивно, адже хрустка золотава скоринка, відмінний смак і цікава начинка не можуть не підкорити гурманів.

Смачного!