Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Чи часто ви вживаєте субпродукти? Якщо ні, то рекомендую вам свій домашній рецепт із фото з курячих шлунків на сковороді з пасерованими овочами. Для більшої ніжності страви тельбушки ми спершу відваримо, а потім доведемо до повної готовності та потрібного смаку на сковороді.

Інгредієнти

  • Потрошки – 500-700 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. Ложка
  • Часник – 2 зубці.
  • Італійські або прованські трави – 2 чайні л
  • Сіль, перець, лавровий лист – за смаком
  • Вода – 100 мл

Рецепт курячих шлунків на сковороді

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Перебрані й очищені від плівок тельбухи промиваємо під проточною водою.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Після закипання знімаємо пінку, варимо в підсоленій воді на середньому вогні 1,5-2 години. За 10-20 хвилин до закінчення додаємо лаврове листя і кілька горошин перцю.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Моркву як для плову нарізаємо соломкою, цибулину подрібнюємо чверть кільцями. Пасеруємо на пательні до м’якості в рослинній олії.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Варені курячі шлуночки ріжемо на 2-3 частини, додаємо до овочів. Перемішуємо, тушкуємо під кришкою 5-7 хв. На великому вогні, щоб надати м’ясу золотистого вигляду.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Додаємо розведену з водою том. Пасту, роздавлений часник, сіль, перець, сухі трави. Доводимо до готовності під кришкою 5-7 хвилин на середньому вогні, наприкінці пробуємо на солоність.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Подаємо пупочки з рисом, картоплею або спагеті.

Курячі шлуночки в томатному соусі

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Інгредієнти

  • Шлунки – 800 г
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1,5 ст. Лож
  • Вода – 300 мл
  • Крохмаль – 1 чайна л
  • Хмелі сунелі – 2 ч. Л
  • Олія – для смаження
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Як посмажити шлунки на сковороді

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Промиваємо пупки під прохолодною водою, відкидаємо на друшляк даємо обсохнути. Оскільки курочки клюють усе підряд, то вимиваємо ретельно.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Розігріваємо сковорідку з олією, температура трохи вища за середню. Відвантажуємо курячі тельбухи, тушкуємо під кришкою до відходу всієї рідини приблизно 30 хвилин.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Моркву ріжемо соломкою, цибулю чверть кільцями. Додаємо до м’яса, тушкуємо до м’якості морквини.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Розводимо крохмаль і пасту з водою, вливаємо в сковороду. Додаємо сіль, перець, спеції, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, смажимо до загустіння соусу.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Під кінець вводимо рубану зелень, вимикаємо плиту, даємо страві відпочити і настоятися 5-10 хв.

Шлунки зі сметаною на сковороді

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Інгредієнти

  • Курячі шлуночки – 1 кг
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Сметана – 4 стіл л
  • Часник – 2-3 зубці.
  • Сода – 0,5 чайн л
  • Куркума – 2 ч. Л. Л
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Вода – 300 мл

Покроковий рецепт

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Очищені, промиті й обсушені тельбухи ділимо на кілька частин.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Обсмажуємо на сковороді до появи рідини. Коли з’явиться волога засипаємо соду, вона зробить шлунки за короткий час м’якими та ніжними.

Після засипання піде реакція і з’явиться піна. Добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 20-30 хв.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

На окремій сковорідці пасеруємо цибулю з морквою до золотистості.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Коли з курячих шлунків випарується волога, додаємо овочі. Тушкуємо все разом 2-3 хвилини.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Далі вливаємо гарячу воду, тушкуємо 1 годину.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Через годину додаємо сіль, перець, куркуму, прованські трави, сметану.

Присипаємо рубаним часником, накриваємо кришкою. Вимикаємо плиту, даємо страві настоятися 10 хв.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Тушковані тельбухи зі сметаною готові. За рецептом із содою вони виходять настільки ніжними що їх можна їсти губами. А їхній оригінальний смак з нотками смажених грибів безсумнівно сподобається вам і вашим близьким. До того ж потрошки чудово поєднуються з будь-якими гарнірами.

Гуляш із курячих шлунків із підливою

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Інгредієнти

  • Пупки – 1 кг
  • Сода – 0,5 чайн л
  • Цибуля середня – 2 шт.
  • Коріандр мелений – 2 ч. Л. Л
  • Томатний сік – 1 склянка
  • Сіль, перець, лист лавра – за смаком

Процес приготування

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

На гарячу сковорідку з олією викладаємо очищені та промиті шлуночки.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

У процесі смаження курячі тельбухи виділяють багато рідини, в ній ми їх і будемо тушкувати. А щоб вони швидше приготувалися і не втратили свою м’якість ми додамо соди.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Накриваємо кришкою, тушкуємо шлунки на помірному вогні – 1 година.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Через годину зливаємо бульйон він ще стане в пригоді.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Додаємо подрібнену цибулю, пару ложок олії, сіль, перець, коріандр, пасеруємо до м’якості цибулі.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Вливаємо злитий бульйон і склянку томатного соку, перемішуємо, пробуємо на солоність. Кладемо лаврове листя, тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Гуляш із підливою із субпродуктів смакує з будь-якою крупою, гречкою, рисом або пшоном.

Печеня з картоплі та курячих тельбушків

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Інгредієнти

  • Шлунки/сердечка – 1 кг
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля, морква – по 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. Л
  • Сухі трави – 2 ч. Л (прованські/італійські)
  • Сіль, перець, зелень, лавровий лист
  • Окріп

Покрокова інструкція

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Пасеруємо цибулю в каструлі з товстим дном до прозорості.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Додаємо підготовлені курячі тельбухи. Обсмажуємо на великому вогні до матового кольору.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Додаємо порізану четвертинками моркву і томатну пасту, протушкуємо 3-5 хв.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Закладаємо порізану кубиками картоплю, сіль, спеції, трави, лавр.

Курячі шлунки на сковороді з цибулею

Заливаємо окропом щоб покрилися продукти. Варимо 1,5 години на середньому вогні під кришкою. За 5 хвилин до закінчення додаємо рубаний кріп.