Чи часто ви вживаєте субпродукти? Якщо ні, то рекомендую вам свій домашній рецепт із фото з курячих шлунків на сковороді з пасерованими овочами. Для більшої ніжності страви тельбушки ми спершу відваримо, а потім доведемо до повної готовності та потрібного смаку на сковороді.
Інгредієнти
- Потрошки – 500-700 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. Ложка
- Часник – 2 зубці.
- Італійські або прованські трави – 2 чайні л
- Сіль, перець, лавровий лист – за смаком
- Вода – 100 мл
Рецепт курячих шлунків на сковороді
Перебрані й очищені від плівок тельбухи промиваємо під проточною водою.
Після закипання знімаємо пінку, варимо в підсоленій воді на середньому вогні 1,5-2 години. За 10-20 хвилин до закінчення додаємо лаврове листя і кілька горошин перцю.
Моркву як для плову нарізаємо соломкою, цибулину подрібнюємо чверть кільцями. Пасеруємо на пательні до м’якості в рослинній олії.
Варені курячі шлуночки ріжемо на 2-3 частини, додаємо до овочів. Перемішуємо, тушкуємо під кришкою 5-7 хв. На великому вогні, щоб надати м’ясу золотистого вигляду.
Додаємо розведену з водою том. Пасту, роздавлений часник, сіль, перець, сухі трави. Доводимо до готовності під кришкою 5-7 хвилин на середньому вогні, наприкінці пробуємо на солоність.
Подаємо пупочки з рисом, картоплею або спагеті.
Курячі шлуночки в томатному соусі
Інгредієнти
- Шлунки – 800 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Томатна паста – 1,5 ст. Лож
- Вода – 300 мл
- Крохмаль – 1 чайна л
- Хмелі сунелі – 2 ч. Л
- Олія – для смаження
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Як посмажити шлунки на сковороді
Промиваємо пупки під прохолодною водою, відкидаємо на друшляк даємо обсохнути. Оскільки курочки клюють усе підряд, то вимиваємо ретельно.
Розігріваємо сковорідку з олією, температура трохи вища за середню. Відвантажуємо курячі тельбухи, тушкуємо під кришкою до відходу всієї рідини приблизно 30 хвилин.
Моркву ріжемо соломкою, цибулю чверть кільцями. Додаємо до м’яса, тушкуємо до м’якості морквини.
Розводимо крохмаль і пасту з водою, вливаємо в сковороду. Додаємо сіль, перець, спеції, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, смажимо до загустіння соусу.
Під кінець вводимо рубану зелень, вимикаємо плиту, даємо страві відпочити і настоятися 5-10 хв.
Шлунки зі сметаною на сковороді
Інгредієнти
- Курячі шлуночки – 1 кг
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Сметана – 4 стіл л
- Часник – 2-3 зубці.
- Сода – 0,5 чайн л
- Куркума – 2 ч. Л. Л
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Вода – 300 мл
Покроковий рецепт
Очищені, промиті й обсушені тельбухи ділимо на кілька частин.
Обсмажуємо на сковороді до появи рідини. Коли з’явиться волога засипаємо соду, вона зробить шлунки за короткий час м’якими та ніжними.
Після засипання піде реакція і з’явиться піна. Добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 20-30 хв.
На окремій сковорідці пасеруємо цибулю з морквою до золотистості.
Коли з курячих шлунків випарується волога, додаємо овочі. Тушкуємо все разом 2-3 хвилини.
Далі вливаємо гарячу воду, тушкуємо 1 годину.
Через годину додаємо сіль, перець, куркуму, прованські трави, сметану.
Присипаємо рубаним часником, накриваємо кришкою. Вимикаємо плиту, даємо страві настоятися 10 хв.
Тушковані тельбухи зі сметаною готові. За рецептом із содою вони виходять настільки ніжними що їх можна їсти губами. А їхній оригінальний смак з нотками смажених грибів безсумнівно сподобається вам і вашим близьким. До того ж потрошки чудово поєднуються з будь-якими гарнірами.
Гуляш із курячих шлунків із підливою
Інгредієнти
- Пупки – 1 кг
- Сода – 0,5 чайн л
- Цибуля середня – 2 шт.
- Коріандр мелений – 2 ч. Л. Л
- Томатний сік – 1 склянка
- Сіль, перець, лист лавра – за смаком
Процес приготування
На гарячу сковорідку з олією викладаємо очищені та промиті шлуночки.
У процесі смаження курячі тельбухи виділяють багато рідини, в ній ми їх і будемо тушкувати. А щоб вони швидше приготувалися і не втратили свою м’якість ми додамо соди.
Накриваємо кришкою, тушкуємо шлунки на помірному вогні – 1 година.
Через годину зливаємо бульйон він ще стане в пригоді.
Додаємо подрібнену цибулю, пару ложок олії, сіль, перець, коріандр, пасеруємо до м’якості цибулі.
Вливаємо злитий бульйон і склянку томатного соку, перемішуємо, пробуємо на солоність. Кладемо лаврове листя, тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.
Гуляш із підливою із субпродуктів смакує з будь-якою крупою, гречкою, рисом або пшоном.
Печеня з картоплі та курячих тельбушків
Інгредієнти
- Шлунки/сердечка – 1 кг
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля, морква – по 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. Л
- Сухі трави – 2 ч. Л (прованські/італійські)
- Сіль, перець, зелень, лавровий лист
- Окріп
Покрокова інструкція
Пасеруємо цибулю в каструлі з товстим дном до прозорості.
Додаємо підготовлені курячі тельбухи. Обсмажуємо на великому вогні до матового кольору.
Додаємо порізану четвертинками моркву і томатну пасту, протушкуємо 3-5 хв.
Закладаємо порізану кубиками картоплю, сіль, спеції, трави, лавр.
Заливаємо окропом щоб покрилися продукти. Варимо 1,5 години на середньому вогні під кришкою. За 5 хвилин до закінчення додаємо рубаний кріп.