Ви коли-небудь замислювалися, чому звичайні страви, які ми їмо в ресторанах і фаст-фуд кафе виявляються такими смачними? Напевно, ви пробували приготувати їх вдома, але не вийшло, ми пропонуємо вам зробити курячі нагетси як в Макдональдсі, рецепт яких насправді дуже простий. Хрусткі шматочки курочки в ароматної золотистої паніровці – таким блюдом можна легко здивувати своїх рідних і друзів!
Калорійність наггетсів з курки
Як відомо, курочка – це саме дієтичне м’ясо. Але ось чи не шкодить воно фігурі, якщо ми будемо його обсмажувати у фритюрі? Звичайно, рецептом стрункості таке блюдо як в Макдональдсі не назвеш. Але ж іноді можна дозволити собі невеликі вольності.
Отже, відкриваємо секрет. Калорійність цих смачних хрустких міні-котлеток становить цілих 331 ккал на 100 г готового блюда. Це не мало, але і не надзвичайно багато. Так, наприклад, стегна або ніжки, смажені на сковорідці разом зі шкірою, принесуть фігурі куди більше шкоди.
Ми радимо вам не засмучуватися, і все-таки пригоститися такими ситними наггетсами. Адже домашня їжа буде набагато смачніше, ніж у всіма улюбленому Макдональдсі. Просто зробіть це в першій половині дня, або влаштуйте на наступний день собі невелику розвантаження, посидівши на кефірі або овочевому супі.
Рецепт домашніх золотистих курячих Наггетс як в Макдональдсі
Складові
- Філе куряче – 400 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Панірувальні сухарі – 4 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
- Соєвий соус – 1 ст.л. + –
- Часник – 1 зубок + –
- Паприка мелена – 1 ч.л. + –
- Куркума – 0,5 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – 200 мл + –
Як приготувати ситні нагетси як в Макдональдсі своїми руками крок за кроком
- Філе курочки промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником, ріжемо невеликими шматочками в довжину, приблизно 5 сантиметрів, завширшки – 2, в товщину – 1. Приблизно такого ж розміру подаються обсмажені у фритюрі шматочки курки в ресторані швидкого харчування.
- Замарінуем нашу пташку: для цього заллємо її соєвим соусом, видавимо туди ж зубчик часнику і добре перемішати. Ми залишаємо на півгодинки.
Тепер приготуємо суміш для панірування
Звичайно, в магазині можна купити готову, але домашня вийде більш ароматною, і вже тим більше – натуральної.
- Для цього ми змішуємо панірувальні сухарі, з меленою паприкою і куркумою.
- Беремо невелику мисочку і збиваємо в ній виделкою куряче яйце.
- В окрему тарілку висипаємо борошно.
- Коли філе птиці промаринуется, приступаємо до безпосередньої готуванні наггетсів. Для цього ми кожен шматочок спочатку обвалюють в борошні, потім мачає його в збите яйце, після чого обвалюють в панірувальних суміші. Готові до обсмажуванні курячі шматочки викладаємо на тарілку.
зробимо фритюр
- Беремо сотейник або глибоку сковорідку, виливаємо в неї все рослинне масло і підігріваємо. Ідеальна температура для смаження буде тоді, коли на поверхні масла підуть бульбашки.
- Як тільки бульбашки з’явилися, опускаємо у фритюр підготовлені нагетси і обсмажуємо 5-7 хвилин. Довше готувати не потрібно, так як м’ясо стане жорстким.
- Готові нагетси викладаємо на паперові рушники, щоб з них стік зайвий жир.
Подавати ці чудові курячі нагетси як в Макдональдсі, рецепт яких ви тільки що дізналися, можна з будь-яким вашим улюбленим соусом – часниковим, томатним, барбекю або сирним. Вони виходять хрусткими зовні і дуже соковитими всередині. Спробуйте!