Курячі нагетси як в Макдональдсі

kurinye-naggetsy-kak-v-makdonaldse
Ви коли-небудь замислювалися, чому звичайні страви, які ми їмо в ресторанах і фаст-фуд кафе виявляються такими смачними? Напевно, ви пробували приготувати їх вдома, але не вийшло, ми пропонуємо вам зробити курячі нагетси як в Макдональдсі, рецепт яких насправді дуже простий. Хрусткі шматочки курочки в ароматної золотистої паніровці – таким блюдом можна легко здивувати своїх рідних і друзів!

Калорійність наггетсів з курки

Як відомо, курочка – це саме дієтичне м’ясо. Але ось чи не шкодить воно фігурі, якщо ми будемо його обсмажувати у фритюрі? Звичайно, рецептом стрункості таке блюдо як в Макдональдсі не назвеш. Але ж іноді можна дозволити собі невеликі вольності.

Отже, відкриваємо секрет. Калорійність цих смачних хрустких міні-котлеток становить цілих 331 ккал на 100 г готового блюда. Це не мало, але і не надзвичайно багато. Так, наприклад, стегна або ніжки, смажені на сковорідці разом зі шкірою, принесуть фігурі куди більше шкоди.

kurinye-naggetsy-kak-v-makdonaldse1

Ми радимо вам не засмучуватися, і все-таки пригоститися такими ситними наггетсами. Адже домашня їжа буде набагато смачніше, ніж у всіма улюбленому Макдональдсі. Просто зробіть це в першій половині дня, або влаштуйте на наступний день собі невелику розвантаження, посидівши на кефірі або овочевому супі.

Рецепт домашніх золотистих курячих Наггетс як в Макдональдсі

Складові

  • Філе куряче – 400 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
  • Соєвий соус – 1 ст.л. + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Паприка мелена – 1 ч.л. + –
  • Куркума – 0,5 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​200 мл + –

Як приготувати ситні нагетси як в Макдональдсі своїми руками крок за кроком

  1. Філе курочки промиваємо холодною водою, обсушуємо паперовим рушником, ріжемо невеликими шматочками в довжину, приблизно 5 сантиметрів, завширшки – 2, в товщину – 1. Приблизно такого ж розміру подаються обсмажені у фритюрі шматочки курки в ресторані швидкого харчування.
  2. Замарінуем нашу пташку: для цього заллємо її соєвим соусом, видавимо туди ж зубчик часнику і добре перемішати. Ми залишаємо на півгодинки.

Тепер приготуємо суміш для панірування

Звичайно, в магазині можна купити готову, але домашня вийде більш ароматною, і вже тим більше – натуральної.

  • Для цього ми змішуємо панірувальні сухарі, з меленою паприкою і куркумою.
  • Беремо невелику мисочку і збиваємо в ній виделкою куряче яйце.
  • В окрему тарілку висипаємо борошно.
  • Коли філе птиці промаринуется, приступаємо до безпосередньої готуванні наггетсів. Для цього ми кожен шматочок спочатку обвалюють в борошні, потім мачає його в збите яйце, після чого обвалюють в панірувальних суміші. Готові до обсмажуванні курячі шматочки викладаємо на тарілку.

зробимо фритюр

  • Беремо сотейник або глибоку сковорідку, виливаємо в неї все рослинне масло і підігріваємо. Ідеальна температура для смаження буде тоді, коли на поверхні масла підуть бульбашки.
  • Як тільки бульбашки з’явилися, опускаємо у фритюр підготовлені нагетси і обсмажуємо 5-7 хвилин. Довше готувати не потрібно, так як м’ясо стане жорстким.
  • Готові нагетси викладаємо на паперові рушники, щоб з них стік зайвий жир.

Подавати ці чудові курячі нагетси як в Макдональдсі, рецепт яких ви тільки що дізналися, можна з будь-яким вашим улюбленим соусом – часниковим, томатним, барбекю або сирним. Вони виходять хрусткими зовні і дуже соковитими всередині. Спробуйте!