Курячі крильця в казані на багатті з картоплею та овочами

Курячі крильця в казані на багатті з картоплею та овочами

Тушкуємо картопельку з курячими крильцями, смачно, просто і не дорого. З покрокового рецепта ви дізнаєтеся, як просто приготувати м’ясо в казані з картоплею. В основі страви лежить узбецький варіант казан-кебаба, тільки з додаванням свіжих овочів. Олії під час смаження, як і у всіх приготуваннях на багатті, має бути достатньо. Чимось це ще нагадує варіант фритюру, тільки з тушкуванням наприкінці крилець з овочами

Інгредієнти

  • Курячі крильця + картопля – по 1 кг
  • Помідори – 5 шт.
  • Ріпчаста цибуля, болгарський перець – по 2 шт.
  • Олія рослинна – 500 мл
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Свіжа зелень – пучок

Рецепт крилець у казані

ріжемо продукти для казана

Готуємо продукти: ріжемо цибулю великими пір’ям, картоплю, перець і помідори часточками

розігріваємо олію в казані

Нагріваємо казан, вливаємо олію по стінках, пробуємо шматочком картоплі нагрівання, олія має пузиритися

першим обсмажуємо картоплю в казані

виймаємо готову картоплю з казана

Завантажуємо картоплю, смажимо 10 хвилин на сильному вогні до золотистого стану, виймаємо

Картоплі, як і курячим крилам не обов’язково бути повністю готовими, наприкінці вони будуть ще тушкуватися. Головне щоб вони набули гарного зовнішнього вигляду

курячі крила обсмажуємо в казані до золотистого кольору

Обсмажуємо курячі крила до золотистого кольору, виймаємо з казана

обсмажуємо цибулю до прозорості

Смажимо цибулю до рум’яного кольору, прибираємо

прибираємо зайву олію з казана

Прибираємо 75% зайвої олії з казана

викладаємо крильця з картоплею в казан

Ми підійшли до важливої частини в рецепті – тушкування

Закладаємо продукти в казанок шарами. Першою йде картопля, на неї курячі крильця

Шари посипаємо сіллю з перцем за смаком

розкладаємо зверху овочі

Третім шаром ідуть овочі. Упереміш помідори з болгарським перцем

Оскільки томати пустять багато соку, то води додавати не будемо, як це робиться при класичному тушкуванні казан-кебаб

завершуємо страву обсмаженою цибулею

Завершуємо страву шаром пасерованої цибулі, не забуваємо солити і перчити

Тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні до готовності 30 хвилин

ріжемо зелень, додаємо в казан із курячими крилами

Ріжемо дрібно зелень, перемішуємо з курячими крильцями та картоплею. Вимикаємо вогонь, даємо страві відпочити 10 хвилин під кришкою

печеня з курки в казані готова

Приготування закінчено, смачна куряча печеня з овочами, готова до подачі на стіл

Готуємо хрусткі курячі крильця як у KFC

курячі крильця приготовані як у ресторані

Сьогодні підійшла до мене дитина і сказала, тату, хочу хрустких крил як у тому магазині, вона мала на увазі kfc. Посмажити в казані їх не проблема, головне зробити таке ж панірування. Пошукав в інтернеті, знайшов спосіб, чим і поспішаю поділитися з вами. Хрустка скоринка виходить точнісінько як у тому ресторані

Інгредієнти

  • Курячі крильця – 2 кг
  • Паприка – 1 ст. Л
  • Борошно – 500 г
  • Перець червоний гострий – 1 столова л
  • Сіль – 2 чайні л
  • Олія рослинна – 400 мл

Гострі крила на багатті

відрізаємо кінчики крил для курячого бульйону

перерізаємо крильце навпіл

Відрізаємо кінчики, залишаємо на бульйон. Перерізаємо крило навпіл по суглобу

робимо маринад для крилець

поливаємо маринадом курку, залишаємо маринуватися на 2 години

Готуємо простий маринад

Наливаємо в миску 250 мл води, додаємо 3 столові ложки соняшникової олії, паприку, сіль, перемішуємо

Заливаємо м’ясо, масажуємо руками в маринаді, накриваємо плівкою, залишаємо маринуватися на 2 години

обвалюємо крильця в борошні

Перемішуємо борошно з червоним перцем, трохи солимо, обвалюємо в ньому крила

кладемо крила в друшляк

опускаємо курку у воду

виймаємо м'ясо з води

Важливий момент у паніруванні

Поміщаємо крильця в друшляк, повністю опускаємо у воду, виймаємо назад

знову обвалюємо крильця в паніровці

Обвалюємо в борошні ще раз

Після такої процедури, панірування буде виглядати один в один як у KFC

розганяємо казан до максимальної температури

Максимально розігріваємо казан із соняшниковою олією

обсмажуємо крила в казані до золотистої скоринки

Обсмажуємо курячі крила до золотистого кольору близько 7-10 хвилин

Обертайте шумівкою, дивіться ступінь прожарювання

крильця вкрилися золотистою скоринкою, час виймати з казана

Минуло 7-8 хвилин, час виймати з казана

Викладаємо на паперовий рушник щоб стік зайвий жир

Курячі крильця в казані на багатті з картоплею та овочами

Розфасовуємо курячі крильця по фірмових пакетиках, йдемо торгувати в перехід)