Тушкуємо картопельку з курячими крильцями, смачно, просто і не дорого. З покрокового рецепта ви дізнаєтеся, як просто приготувати м’ясо в казані з картоплею. В основі страви лежить узбецький варіант казан-кебаба, тільки з додаванням свіжих овочів. Олії під час смаження, як і у всіх приготуваннях на багатті, має бути достатньо. Чимось це ще нагадує варіант фритюру, тільки з тушкуванням наприкінці крилець з овочами
Інгредієнти
- Курячі крильця + картопля – по 1 кг
- Помідори – 5 шт.
- Ріпчаста цибуля, болгарський перець – по 2 шт.
- Олія рослинна – 500 мл
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Свіжа зелень – пучок
Рецепт крилець у казані
Готуємо продукти: ріжемо цибулю великими пір’ям, картоплю, перець і помідори часточками
Нагріваємо казан, вливаємо олію по стінках, пробуємо шматочком картоплі нагрівання, олія має пузиритися
Завантажуємо картоплю, смажимо 10 хвилин на сильному вогні до золотистого стану, виймаємо
Картоплі, як і курячим крилам не обов’язково бути повністю готовими, наприкінці вони будуть ще тушкуватися. Головне щоб вони набули гарного зовнішнього вигляду
Обсмажуємо курячі крила до золотистого кольору, виймаємо з казана
Смажимо цибулю до рум’яного кольору, прибираємо
Прибираємо 75% зайвої олії з казана
Ми підійшли до важливої частини в рецепті – тушкування
Закладаємо продукти в казанок шарами. Першою йде картопля, на неї курячі крильця
Шари посипаємо сіллю з перцем за смаком
Третім шаром ідуть овочі. Упереміш помідори з болгарським перцем
Оскільки томати пустять багато соку, то води додавати не будемо, як це робиться при класичному тушкуванні казан-кебаб
Завершуємо страву шаром пасерованої цибулі, не забуваємо солити і перчити
Тушкуємо під кришкою на мінімальному вогні до готовності 30 хвилин
Ріжемо дрібно зелень, перемішуємо з курячими крильцями та картоплею. Вимикаємо вогонь, даємо страві відпочити 10 хвилин під кришкою
Приготування закінчено, смачна куряча печеня з овочами, готова до подачі на стіл
Готуємо хрусткі курячі крильця як у KFC
Сьогодні підійшла до мене дитина і сказала, тату, хочу хрустких крил як у тому магазині, вона мала на увазі kfc. Посмажити в казані їх не проблема, головне зробити таке ж панірування. Пошукав в інтернеті, знайшов спосіб, чим і поспішаю поділитися з вами. Хрустка скоринка виходить точнісінько як у тому ресторані
Інгредієнти
- Курячі крильця – 2 кг
- Паприка – 1 ст. Л
- Борошно – 500 г
- Перець червоний гострий – 1 столова л
- Сіль – 2 чайні л
- Олія рослинна – 400 мл
Гострі крила на багатті
Відрізаємо кінчики, залишаємо на бульйон. Перерізаємо крило навпіл по суглобу
Готуємо простий маринад
Наливаємо в миску 250 мл води, додаємо 3 столові ложки соняшникової олії, паприку, сіль, перемішуємо
Заливаємо м’ясо, масажуємо руками в маринаді, накриваємо плівкою, залишаємо маринуватися на 2 години
Перемішуємо борошно з червоним перцем, трохи солимо, обвалюємо в ньому крила
Важливий момент у паніруванні
Поміщаємо крильця в друшляк, повністю опускаємо у воду, виймаємо назад
Обвалюємо в борошні ще раз
Після такої процедури, панірування буде виглядати один в один як у KFC
Максимально розігріваємо казан із соняшниковою олією
Обсмажуємо курячі крила до золотистого кольору близько 7-10 хвилин
Обертайте шумівкою, дивіться ступінь прожарювання
Минуло 7-8 хвилин, час виймати з казана
Викладаємо на паперовий рушник щоб стік зайвий жир
Розфасовуємо курячі крильця по фірмових пакетиках, йдемо торгувати в перехід)