Який тільки кухонної техніки ні винайшли в останні роки, і практично у кожної господині є свої вірні і незамінні помічники. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати куряче філе в соєвому соусі в мультиварці за двома цікавим рецептами, а який з них краще – ви вирішите для себе самі. На наш погляд, вони обидва відмінно підходять як для повсякденного, так і для святкового столу, виступаючи в якості основного ситного страви, багатого білком.
Плюси приготування курячого філе в мультиварці
Якщо ви ніколи не готували м’ясо в мультиварці, то вам важко буде оцінити всю красу цього кулінарного винаходу. Насправді плюсів при такому способі приготування курки ми отримуємо масу:
- Це і суттєва економія часу, адже вам не потрібно невідривно стежити за процесом: завантажили інгредієнти, а далі «розумна каструлька» все робить сама.
- Ви можете не боятися, що ваша славна курочка підгорить, адже про те, що страва готова, вам повідомить звук таймера.
- А ще мультиварка довго підтримує тепло, що важливо, якщо блюдо вже готове, а гості з якоїсь причини затримуються.
- До речі, в більшості сучасних моделей є і функція відстрочки часу: ви можете завантажити продукти, а приготування почнеться, наприклад через півгодини або годину. Погодьтеся, це зручно, коли у вас є пара вільних хвилин прямо зараз, а вечеряти ви плануєте пізніше.
5. Саме ж м’ясо птиці, як відзначають багато господині, в мультиварці виходить більш соковитим і ніжним, ніж при класичній смаженні, запіканні або готуванні на пару. І вже тим більше воно буде смачнішим, ніж суха і прісна відварна курка.
Як бачите, з використанням сучасної техніки ми виграємо куди більше, ніж втрачаємо. Тому боятися не варто, якщо у вас є мультиварка – користуйтеся їй на здоров’я!
Куряче філе в соєвому соусі: рецепт для мультиварки
Складові
- Куряче філе – 600-700 г + –
- Часник – 1 головка + –
- Соєвий соус – 100 мл + –
- Рослинна олія – к-ть тільки для змазування чаші + –
Як приготувати філе курки в соєвому соусі в мультиварці
Це найпростіший спосіб зробити соковиту і ароматну курочку для тих, хто стежить за своєю фігурою. Ми обійдемося всього лише краплею олії для того, щоб м’ясо не пристало до дна «чарівної каструльки».
Ніякі спеції нам не знадобляться: соєвий соус прекрасно Просолов м’ясо, а свіжий часник додасть йому пряний аромат.
- Куряче філе ріжемо на середні шматочки, а потім перекладаємо його в миску або каструлю.
- Заливаємо курку соєвим соусом так, щоб їм опинилося покритим все м’ясо.
- Часник дрібно рубаємо, додаємо до курки, добре перемішуємо, і відправляємо каструльку в холодильник на годину-півтори.
- Перед приготуванням змащуємо чашу мультиварки невеликою кількістю рослинної олії, після чого викладаємо в неї нашу ароматну замариновану курку.
- Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Випічка» на 45 хвилин, і чекаємо, поки задзвенить таймер.
6. Якщо у вашій моделі не передбачена функція випічки – просто обсмажте (злегка) курочку на режимі «Жарка», а потім додайте ще трохи соєвого соусу або води, щоб шматочки виявилися покриті «бульйоном», і встановіть режим «Гасіння» на півгодини.
Куряче філе в йогурті і соєвому соусі в мультиварці
Це вже не класика, а справжнє мистецтво! Така курочка вийде шалено ніжною, і буде в буквальному сенсі танути в роті. Рецепт припаде до душі всім шанувальникам здорового харчування, адже масло ми не будемо використовувати взагалі!
Складові
- Куряче філе – 500 г;
- Йогурт без добавок – 125 мл;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Червоний солодкий перець – 1 шт .;
- Соєвий соус – 2-3 ч.л .;
- Зелень – за смаком;
- Вода – 100 мл.
Приготування філе курки з соєвим соусом і йогуртом в мультиварці
- Нарізаємо куряче філе невеликими шматочками, а червоний солодкий перець і цибулю – кубиками. Зелень подрібнюємо довільно.
- На дно чаші мультиварки наливаємо воду.
- Кладемо в мультиварку курячі шматочки, закриваємо кришку, виставляємо режим «Жарка», і готуємо 15-20 хвилин – за цей час курочка повинна змінити свій колір.
- Через 20 хвилин відкриваємо кришку, додаємо до м’яса болгарський перець, добре перемішуємо, і залишаємо з відкритою кришкою ще на пару хвилин.
- Тепер додаємо в мультиварку цибулю, і знову перемішуємо.
- Через пару хвилин кладемо до м’яса і овочів йогурт, туди ж вливаємо соєвий соус – все це ретельно перемішуємо, і залишаємо на режимі «Жарка» до повної готовності курки. Зазвичай це займає близько 10 хвилин.
- Як тільки м’ясо буде готове – посипаємо його подрібненою зеленню.
Ніжне куряче філе в соєвому соусі в мультиварці з додаванням йогурту можна подавати до столу! Гарнір до цієї страви ви можете придумати будь-який, але якщо це макарони, крупа або картопля – не забудьте полити його зверху невеликою кількістю залишився при готуванні соусу.