Куряче філе, мариноване в соєвому соусі

Куряче філе мариноване в соєвому соусі
Найбільш часто для приготування страв з куркою кулінари використовують філейну частину тушки цієї птиці.

В цьому немає нічого дивного, адже це м’ясо вважається дієтичним і має відмінні смакові якості, які ще сильніше підкреслюються, якщо приготувати куряче філе, мариноване в соєвому соусі. Спеціально для вас ми підібрали три рецепта найбільш вдалих страв, в яких цього м’яса відводиться центральна роль.

Рецепт курячого філе з грибами під соєвим соусом

Складові

  • Куряче м’ясо (філе) – 1 кг + –
  • Часник – 6 зубків + –
  • Печериці свіжі – 250 г + –
  • Оцет рисовий – 4 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 2,5 ст.л. + –
  • Імбир – маленький шматочок + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Соєвий соус – 200 мл + –
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л. + –
  • Кунжут білий – 1 жменька + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Як зробити курку з грибами в соєвому соусі

  1. Насамперед підготуємо м’ясо: помиємо наші філейні частини, приберемо плівки з їх поверхні, видалимо невеликі хрящики і кісточки (якщо вони присутні). Ще раз обполіскувати, після чого нарізаємо на тоненькі смужки середньої довжини.
  2. Імбир очищаємо і натираємо на тертці. Якщо у вас не вийшло його придбати в свіжому вигляді, то можете використовувати імбир в порошку.
  3. Часник чистимо від шкірки і дрібно рубаємо.
  4. З цибулі зчищають лушпиння і нарізаємо її найтоншими півкільцями.
  5. Болгарський перець миємо під проточною водою, зрізаємо капелюшок, видаляємо насіння, ще раз обполіскувати і нарізаємо півкільцями.
  6. Печериці дуже добре промиваємо та нарізаємо тоненькими пластинками.
  7. Беремо вок або глибоку сковороду, наливаємо в неї близько 3 ст.л. соняшникової олії, і ставимо на максимальний вогонь прогріватися.
  8. Коли масло гарненько розігрілося – завантажуємо в сковороду невелику кількість м’яса, яке потрібно обсмажити кілька хвилин. Робити це необхідно частинами, адже якщо всипати відразу все м’ясо, то воно буде гаситися, а не смажитися.
  9. Готове м’ясо відкладаємо в сторону. Засипаємо в ту ж сковороду цибулю (його ми смажимо до золотистого відтінку), потім всипаємо гриби, подрібнений часник і тертий або сухий імбир. Перемішуємо і обсмажуємо протягом п’яти хвилин.
  10. Поки смажаться грибочки, підготуємо наш соус. Для цього в невелику ємність вливаємо рисовий оцет, соєвий соус і цукор. Все перемішуємо, поки гранули цукру повністю не розчиняться. Потім акуратно всипаємо крохмаль, не припиняючи все перемішувати.
  11. Завантажуємо в вок або сковороду нарізану болгарський перець, смажимо ще 3-4 хвилини, помішуючи.
  12. Знову всипаємо в сковорідку м’ясо. Соус потрібно розмішати, тому що крохмаль може осісти на дні, і влити сюди ж. Все перемішуємо і тушкуємо ще хвилину.
  13. Знімаємо сковороду з вогню, всипаємо жменю попередньо обсмаженого кунжуту, останній раз перемішуємо і подаємо до столу.

kurinoe-file-marinovannoe-v-soevom-souse.3jpg

Оскільки це блюдо явно має азіатські нотки, то подавати його найкраще з відварною або смаженою рисом. На тарілку спочатку кладеться готова крупа, а поверх неї викладається м’ясо. Зверху така страва можна присипати дрібно рубаним зеленою цибулею і інший свіжою зеленню.

Куряче філе в сметанно-соєвому соусі з часником

Вершковий соус і куряче філе – це досить поширене поєднання, яке використовується в багатьох кухнях світу.

Додавання часнику в цей тандем також можна назвати класичним, але ось наявність соєвого соусу в рецептурі робить це блюдо по-справжньому незвичайним.

Складові

  • Філе курки – 1 кг;
  • Соус соєвий – 50 мл;
  • Часник – 2 зубки;
  • Гірчиця негостра – 1 ч.л .;
  • Зелень – пучок;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Соняшникова олія – ​​50 мл;
  • Сметана – 300 г;
  • Вершки жирні – 250 мл;
  • Сіль і чорний перець – за смаком.

Як згасити філе курки зі сметаною і соєвим соусом

  1. Обмиваємо і за стандартною схемою готуємо філе. Нарізаємо маленьким кубиком або ж тонкими смужками, як на бефстроганов. Зовсім трохи присаливаем (соєвий соус також дасть сіль) і перчимо м’ясо, відставляємо в сторону.
  2. Цибулю чистимо і ріжемо дуже дрібно.
  3. У глибоку ємність вливаємо сметану, вершки, соус соєвий і гірчицю. Добре перемішуємо, поки все інгредієнти не змішуються один з одним.
  4. З часнику знімаємо лушпиння, пропускаємо через прес, додаємо до сметанною суміші.
  5. Зелень промиваємо під холодною водою і подрібнюємо за допомогою гострого ножа (можна скористатися блендером з чашею). Всипаємо її в соус і перемішуємо.
  6. У глибоку сковороду наливаємо рослинне масло і прогріваємо його на сильному вогні. Після цього всипаємо цибулю і обсмажуємо його до золотистого кольору.
  7. Викладаємо куряче філе, і, постійно перемішуючи, смажимо протягом 10-15 хвилин.
  8. Вливаємо нашу сметанно-соєву заливку, ще раз перемішуємо, накриваємо кришкою. Коли соус закипить – зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо ще хвилин 10.

kurinoe-file-marinovannoe-v-soevom-souse.2jpg

Кращий гарнір для такої страви – розсипчаста гречка або картопляне пюре. У подібний рецепт відмінно впишуться гриби (як печериці, так і лісові), крім того, ви можете поекспериментувати зі спеціями і додати щось своє.

Філе курки, мариноване в соєвому соусі з імбиром і беконом

Складові

  • Філе куряче – 800 г;
  • Бекон – 8 смуг;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Імбир мелений – 1 ч.л .;
  • Лимон – 1 шт;
  • Соус соєвий – 4 ст.л .;
  • Мед темний – 2 ст.л.

Як приготувати мариноване куряче філе з беконом

  1. Філе курки промиваємо і видаляємо плівки. Після цього підсушують м’ясо паперовими рушниками або серветками.
  2. Розрізаємо кожну філейку уздовж, щоб вийшло два пласта.
  3. Накриваємо кожен пласт поліетиленовим пакетом і трохи відбиваємо.
  4. Сир натираємо на дрібній тертці.
  5. Висипаємо на один край пласта сир і скручуємо його щільний рулетик, щоб сир не випадав. Потім обертаємо по всій довжині рулету скибочку бекону. Протикаємо в трьох місцях зубочистками для надійності.
  6. В окремій мисочці змішуємо соєвий соус, мед і імбир.
  7. Лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо його сік в наш маринад.
  8. Кладемо рулетики в глибоку ємність, заливаємо маринадом і відправляємо в холодильник маринуватися на пару годин.
  9. Духовку ставимо розігріватися до 190 градусів. Форму для випікання застилає фольгою.
  10. Виймаємо рулетики з маринаду, даємо лишків рідини трохи стекти, після чого викладаємо рулети на фольгу в один шар. Масла наливати не потрібно, оскільки його роль виконає розплавився жир з бекону.
  11. Відправляємо курку в духовку, приблизно через 40-60 хвилин вона буде готова. Головна ознака цього – зарум’яненим з усіх боків бекон.

kurinoe-file-marinovannoe-v-soevom-souse

Таке куряче філе в соєвому соусі виходить дуже соковитим – сир і бекон забезпечують збереження соку в м’ясі.

Завдяки додаванню в маринад меду на поверхні рулетиков утворюється Карамелізовані скоринка, яка напевно підкорить навіть найвимогливіших гурманів і зробить це блюдо частим гостем на вашому святковому столі.