Це, мабуть, найсмачніша м’ясна запіканка з усіх, які я пробувала, на її підготовку особисто ви витратите не більше 20 хвилин, все інше за вас зробить духовка.
Куряча запіканка по-французьки – це дуже зручно, коли ви не маєте вільний час, а хочеться приготувати що-небудь таке і здивувати своїх домашніх. Отже, цей чудо-рецепт перед вами, все, що вам залишається зробити – це купити всі необхідні інгредієнти і правильно приготувати з них смачне ситне блюдо.
Покроковий рецепт приготування запіканки з куркою по-французьки
Гарячі закуски з грибами Гарячі закуски з м’ясом Печериці запіканки Курка 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Куряча грудка – 800 г + –
- Картопля – 400 г + –
- Печериці – 300 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
- Помідори – 1-2 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Рослинна олія – 4 ст.л. + –
- Майонез – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Курячі грудки добре промити під водою і відокремити від кістки. Філе нарізати невеликими шматочками.
Відразу почнемо складати шари курячої запіканки по-французьки. Насамперед треба змастити форму для запікання олією. Самим нижнім шаром запіканки буде шар з курячої грудки.
Далі філе треба трохи посолити і намазати майонезом.
Лук очистити і дрібно-дрібно нарізати кубиками.
Лук рівномірно розподілити поверх грудки.
Потім очистити картоплю і порізати її кружечками, товщиною приблизно 7 мм.
Викласти кружечки картоплі рівномірно, шарами, поверх лука.
Посолити картопля і змастити його майонезом.
Наступний шар – це печериці. Можете взяти свіжі шампіньйони і попередньо їх обсмажити в олії, а можете взяти, як я, консервовані печериці.
Далі треба взяти великий помідор, помити його і нарізати тонкими півкільцями. Викласти помідори поверх грибів.
Помідори посолити і знову змастити майонезом.
І останній шар – це сир. Можна взяти будь-який твердий сорт сиру, в рецепті я використовувала сир «Пармезан». Натираємо його на крупній тертці.
Посипати тертим сиром курячу запіканку по-французьки.
Випікати запіканку потрібно в розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 45 хвилин.
Як бачите, немає нічого складного в приготуванні курячої запіканки по-французьки, а її смак приємно здивує всю вашу сім’ю.
Смачного!