Куряча запіканка по-французьки

Це, мабуть, найсмачніша м’ясна запіканка з усіх, які я пробувала, на її підготовку особисто ви витратите не більше 20 хвилин, все інше за вас зробить духовка.

Куряча запіканка по-французьки – це дуже зручно, коли ви не маєте вільний час, а хочеться приготувати що-небудь таке і здивувати своїх домашніх. Отже, цей чудо-рецепт перед вами, все, що вам залишається зробити – це купити всі необхідні інгредієнти і правильно приготувати з них смачне ситне блюдо.

Покроковий рецепт приготування запіканки з куркою по-французьки

Гарячі закуски з грибами Гарячі закуски з м’ясом Печериці запіканки Курка 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Куряча запіканка по-французьки
Куряча запіканка по-французьки

Складові

  • Куряча грудка – 800 г + –
  • Картопля – 400 г + –
  • Печериці – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
  • Помідори – 1-2 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Курячі грудки добре промити під водою і відокремити від кістки. Філе нарізати невеликими шматочками.


  • Відразу почнемо складати шари курячої запіканки по-французьки. Насамперед треба змастити форму для запікання олією. Самим нижнім шаром запіканки буде шар з курячої грудки.


  • Далі філе треба трохи посолити і намазати майонезом.


  • Лук очистити і дрібно-дрібно нарізати кубиками.


  • Лук рівномірно розподілити поверх грудки.


  • Потім очистити картоплю і порізати її кружечками, товщиною приблизно 7 мм.


  • Викласти кружечки картоплі рівномірно, шарами, поверх лука.


  • Посолити картопля і змастити його майонезом.


  • Наступний шар – це печериці. Можете взяти свіжі шампіньйони і попередньо їх обсмажити в олії, а можете взяти, як я, консервовані печериці.


  • Далі треба взяти великий помідор, помити його і нарізати тонкими півкільцями. Викласти помідори поверх грибів.


  • Помідори посолити і знову змастити майонезом.


  • І останній шар – це сир. Можна взяти будь-який твердий сорт сиру, в рецепті я використовувала сир «Пармезан». Натираємо його на крупній тертці.


  • Посипати тертим сиром курячу запіканку по-французьки.


  • Випікати запіканку потрібно в розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 45 хвилин.


  • Як бачите, немає нічого складного в приготуванні курячої запіканки по-французьки, а її смак приємно здивує всю вашу сім’ю.

    Смачного!