Котлети з індички з сирною начинкою завжди виходять ніжними, соковитими і рум’яними, смажаться вони швидко, начинка з сиру і зелені додає пікантність смаку.
Філе індички і «индюшиный» фарш давно вже перестали бути рідкістю в міських магазинах, так що вибір за вами: купити готовий фарш з індички або купити філе і змолоти його в фарш самостійно. Котлети з начинкою люблять всі, але діти особливо: їм завжди цікаво, «що там всередині і як воно туди потрапляє». Ми зазвичай готуємо відразу багато, вказаного в рецепті кількості продуктів у нас виходить близько 20 котлет, якщо для вас це багато – робіть півпорції або навіть чверть.
Потрібно:
- Фарш з індички – 1,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина (якщо ви любите виражений присмак цибулі, можна 2)
- Часник – 4-5 зубчиків
- Булка (білий хліб) – 6 скибочок товщиною близько 1 см
- Вода – близько 150 грамів (3/4 звичайного граненого склянки)
- Яйця курячі – 3 штуки у фарш + 1 в начинку, всього 4
- Сіль поварена – приблизно 2,5 чайні ложки
- Перець чорний мелений – за смаком (ми крутимо млинком з перцем над всією поверхнею миски з фаршем, перемішуємо, і так 3-4 рази)
- Приправи (за бажанням) – ми зазвичай кладемо 1 столову ложку хмелі-сунелі
- Сир – близько 400 грамів (нам подобається змішувати 2 сорту у приблизно рівних кількостях: 200 г адигейського сиру і 200 грамів будь-якого твердого сиру, ви можете спробувати свої варіанти)
- Кріп – приблизно 40-50 грамів
- Петрушка або кінза – приблизно 40-50 грамів
- Масло вершкове – близько 50 грамів
- Масло рослинне – кілька столових ложок в сковороду для смаження
Приготування:
Зелень для начинки (кріп, петрушку, кінзу, можна, до речі, додати що-небудь ще, наприклад, базилік) потрібно вимити, дати їй підсохнути, дрібно нарізати і змішати.
Вершкове масло дістати з холодильника і дати йому розм’якнути при кімнатній температурі. Обидва сорти сиру натерти на дрібній тертці. Змішати натертий сир з розм’якшеним маслом і нарізаною зеленню. Туди ж додати в якості єднальної складовою 1 яйце (попередньо перемішавши білок і жовток), все ретельно перемішати до стану однорідної маси.
У білого хліба обрізати кірки, м’якуш розламати на невеликі шматочки, залити водою (краще теплою) і хвилин через 10-15 розім’яти виделкою до кашоподібного стану.
Ріпчаста цибуля очистити від лушпиння і дрібно нарізати, змішати цибулю з фаршем, зубчики часнику видавити туди ж і всі перемішати.
У фарш додати розмочений білий хліб і 3 яйця (попередньо перемішавши в окремій мисці білки з жовтками), сіль, перець, приправи, перемішати до однорідної маси.
Котлети краще ліпити змоченими в холодній воді руками, щоб фарш не прилипав. Робимо на долоні подобу коржі з фаршу, кладемо в центр ложечку начинки, закриваємо до середини краю фаршевой коржі, отриманий кулька злегка сплющує до форми котлети і викладаємо на добре розігріту сковороду, на дні якої розігріте рослинне масло (перегляньте наш відео-рецепт внизу!).
Рівень нагріву зменшуємо до невеликого і смажимо котлети спочатку з одного боку до рум’яної скоринки (приблизно хвилин 8-10, але час залежить від того, якого розміру котлети ви зліпили), потім перевертаємо і смажимо з іншого боку теж до рум’яної скориночки і приблизно стільки ж часу.
Готові котлети з індички знімаємо на блюдо і смажимо наступну порцію (при необхідності додавши рослинного масла на сковороду). Призовий рада для тих, хто дочитав до кінця: начинку можна урізноманітнити. Наприклад, можна зварити пару яєць круто, подрібнити і додати в начинку. Можна додати в начинку консервовану кукурудзу. Кількість сиру при цьому потрібно зменшити. А ще все те ж саме можна зробити, замінивши фарш з індички на курячий, і це будуть інші котлети з начинкою.
Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: