Короп, запечений з цибулею і лимоном

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Живий короп продається в наших магазинах круглий рік. Пропоную вам запекти його з цибулею і лимоном. Лимон відмінно нейтралізує жирність риби, а цибуля перетворюється в чудовий гарнір.

необхідно:

  • Короп – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт
  • Лук-1-3 шт.
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Олія – ​​1-2 ч.л.

приготування:

Ось таку рибку вагою приблизно на 1,3 кг я запікала.

Найважче в цій справі – обробити рибу. Можна було б просто її випатрати і залишити цілою для колориту і краси, але я показую, як роблю, щоб зручніше було їсти.

Є інші рецепти, де можна продемонструвати красу цілої рибки.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Отже, знімаємо луску, виймаємо нутрощі, відрізаємо голову, хвіст і плавники.

Будьте уважні з жовчним міхуром, щоб він не порвався і риба не стала гірчити.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Щоб приготувати філе, господарськими ножицями я розрізаю реберні кістки близько хребта зсередини.

Тобто, зліва і справа прорізаю їх від хребта вздовж всієї тушки. Можна це зробити ножем, але ножицями, на мій погляд, зручніше.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

А тепер від хребтової кістки відокремлюю половинку філе.

Реберні кістки не видаляю.

Таким же чином відділяю і друге філе.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Ось такі напівфабрикати виходять після оброблення.

Насправді, все досить швидко, якщо знаєш як діяти і під рукою хороший гострий ніж.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

З голови і кісточок я варю бульйон для супу.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Від лимона відрізаємо половину і видавлюємо на рибу з двох сторін.

Солимо рибу.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Другу половину лимона ріжемо тонкими скибочками.

Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями.

Фольгу змащуємо маслом, кладемо зверху цибулю і лимон.

Солимо, за бажанням додаємо спеції. Це підкладка для нашого коропа.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Укладаємо філе на цибулю, зверху я злегка змащую маслом і посипаю чорним меленим перцем.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

Запікаємо рибу при температурі 220-240 градусів.

Зазвичай мені достатньо хвилин 25, але ви орієнтуйтеся на свою духовку, риба повинна зарум’яниться зверху, а цибуля під рибою приготуватися.

Короп, запечений з цибулею і лимоном

При подачі цибулю, який запікається з рибою, кладемо на тарілку, зверху укладаємо рибу.

У такій рибі я з’їдаю все, крім кісток, до останнього шматочка лимона!

Смачного!

Короп, запечений з цибулею і лимоном