Якщо у вашому будинку є цей універсальний побутової помічник, то обов’язково спробуйте приготувати з його допомогою дуже смачні десерти.
Кекс з вишнею в мультиварці робиться дуже просто, адже більшу частину роботи за вас виконує кухонний прилад, а тому не доведеться витрачати багато часу на приготування. Випікати таким чином здобу і всілякі частування дуже легко – переконайтеся в цьому самі, використовуючи наші кулінарні шпаргалки!
Вишневий кекс – справжнє свято для ласунів! Таку домашню ароматну випічку можна їсти навіть маленьким дітям, а ще цей красивий десерт прикрасить будь-яке свято – досить лише красиво його подати.
Мармуровий кекс: простий рецепт з консервованою вишнею
Складові
- Вишня консервована – 0,5 ст. + –
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 2 ст. + –
- Розпушувач або сода – 2 ч.л. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Ванільний цукор або ванілін – 1,5-2 ч.л. + –
- Какао-порошок – 3 ст.л. + –
- Цукор-пісок білий – 400 г + –
- Сметана – 400 г + –
Як спекти мармуровий кекс з вишнею в мультиварці
Виходить мармуровий кекс добре просоченим і абсолютно не сухим – відмінний вибір, якщо вам хочеться порадувати сім’ю чимось новеньким.
Універсальний цей рецепт ще й тим, що в ньому використовується консервована вишня: можна використовувати навіть фрукти з компоту або з варення, а можна просто купити баночку зацукрованих вишень. Тому готувати вишневий мармуровий десерт в мультиварці можна в будь-який час року!
- Приготуємо велику скляну миску або будь-яку іншу посуд, де буде зручно збивати яйця і замішувати тісто. Вибиваємо їх в ємність і всипаємо цукор.
- Тепер це слід добре вимісити і розмішати в однорідну масу. Для цього ідеально підійде міксер або блендер, але якщо у вас такого побутового помічника немає під рукою, то просто довше повзбівайте яйця і цукор віночком.
- Потім в миску засипаємо борошно і розпушувач для тіста (можна використовувати і соду, якщо його немає, але зазвичай вона трохи погіршує смак випічки). Якщо ви працюєте віночком, то дійте поступово, всипаючи борошно потроху і відразу ж збиваючи масу. Якщо у вас є міксер – можна засипати все відразу і вимішати побутовим приладом.
- Додаємо сметану і знову перемішуємо тісто для майбутнього вишневого кексу в мультиварці. Тепер суміш необхідно розполовинити – беремо чисту миску або піалу і відливаємо туди одну частину нашого тесту.
- В одну миску ми додаємо ванілін або ванільний цукор (ароматного цукру можна покласти побільше, а ось з концентрованим ваніліном краще бути обережніше). Якщо ви любите корицю, то можна додати і цю східну пряність – вона відмінно «уживається» з вишнею і какао.
- До другої частини тесту всипаємо какао-порошок. Обидві частини тесту на кекс ретельно вимішуємо.
Якщо ви збираєтеся спекти вишневий десерт до свята, то не зайвим буде додати в тісто і горішки – волоські або мигдаль. Всипати їх краще в темну половину тіста. А ось в світлу непогано додати цукати або шматочки сушених або зацукрованих фруктів. Одним словом – можна експериментувати!
- У нашому випадку ми використовуємо вишні – їх позбавляємо від кісточок, розрізаємо на дві частини і додаємо в темне тісто.
- Чашу мультиварки присипаємо, щоб наш пиріг не підгорів і не пристав. Для цього можна використовувати дрібні панірувальні сухарі або звичайну муку.
- Ставимо ближче наші миски з тестом і приступаємо до цієї кухонної магії: невеликим ополоником (або звичайною ложкою) наливаємо по черзі то одну, то іншу масу в піалу нашої мультиварки.
- Коли все тісто виявиться в ній, зверху трохи «порисуємо» по ньому виделкою – вийдуть справжнісінькі мармурові візерунки.
- Закриваємо мультиварку і вибираємо режим «Випічка». Виставляємо на таймері одну годину і чекаємо приготування нашого смачного мармурового вишневого кексу.
- Коли він буде готовий, обережно витягаємо його з мультиварки і укладаємо на дірчастий піднос або металеву решітку, щоб дно пиріг не запрів і не розм’якло.
Даємо пирога охолонути, а потім нарізаємо на скибочки. Ось і все – ніжна випічка з вишнею до чаю готова. Смачного!
Простий рецепт шоколадного кексу зі свіжими вишнями до чаю
Складові
- Вишня стигла – 1 стакан;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Цукор-пісок білий – 2 склянки;
- Масло вершкове – 200 г;
- Борошно пшеничне – 3 склянки;
- Розпушувач для тіста – 2-2,5 ч.л .;
- Ванілін – 1 ч.л.
Як зробити шоколадно-вишневий пиріг в мультиварці
- Перебираємо вишеньки і моєму їх, відокремлюємо кісточки і перетираємо ягоди в пюре.
- Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло і даємо йому трохи охолонути.
- В цей час збиваємо яйця з цукром до однорідної густої маси, краще використовувати для цих цілей міксер.
- Додаємо в миску розтоплене масло і половину борошна, гарненько все вимішуємо і збиваємо, потім вводимо борошно, що залишилося, розпушувач для тіста і ваніль.
- Коли маса готова і ретельно збита, додаємо в неї наше пюре зі свіжої вишні і трохи промешівают міксером.
- У чашу мультиварки вливаємо нашу суміш для кексу, вибираємо режим «Випічка» і виставляємо один годину на таймері.
Готується такий вишневий кекс в мультиварці неймовірно просто і виходить дуже ніжним і мальовничим, так що, якщо до вас несподівано нагрянули гості, то вам знадобиться всього п’ять хвилин, щоб замішати тісто на смачний пиріг і відправити його випікатися.
Смачного!