Картопля запечена (експрес-метод)

Картопля запечена (експрес-метод)

Якщо ви тільки розігріваєте їжу в мікрохвильовці, рекомендую переглянути свій погляд на цей кухонний апарат, щоб використовувати його з великим коефіцієнтом корисної дії. Наприклад, швидкість запікання картоплі після мікрохвильовки скорочується дуже помітно. А коли голодні домочадці осаджують кухню, ці 20-30 хвилин можуть бути дуже потрібними.

необхідно:

  • Картопля сирої – 500-600 г
  • Олія – ​​3-4 ст.л.
  • Спеції, сіль – за смаком

приготування:

Ставимо духовку розігріватися на 220-250 градусів.

Зазвичай я встигаю зробити все попередні етапи поки вона гріється.

Картоплю треба очистити і нарізати скибочками.

Дрібнити не варто, а щоб всі шматочки приготувалися одночасно намагайтеся робити їх приблизно однаковими.

Картопля запечена (експрес-метод)

Картопля запечена (експрес-метод)

Солити НЕ ПОТРІБНО, може потемніти.

Закриваємо форму кришкою.

Відправляємо в мікрохвильовку на 2 циклу по 3 хвилини.

Тобто, після перших 3 хвилин в мікрохвильовці картоплю потрібно перемішати і поставити ще на 3 хвилини.

У мене потужність СВЧ 800 W.

Зливаємо зайву рідину, злегка відкривши каструльку.

Картопля запечена (експрес-метод)

Додаємо сіль, спеції (у мене комплексна приправа для картоплі) і масло.

Перемішуємо картоплю, щоб вона була рівномірно обсипана сіллю і спеціями.

Я закриваю кришку і струшують форму.

Картопля запечена (експрес-метод)

На деко викладаємо картопля в один шар.

Ставимо в розігріту духовку.

У моїй духовці остаточно картопля запікається хвилин за 20. Ставлю ближче до грилю і нагрів «верх-низ».

Ви Пристосуйте до своєї.

Тобто, 6 хвилин в мікрохвильовці і 20 хвилин в духовці.

Картопля запечена (експрес-метод)

У процесі можна 2-3 рази перемішати.

Ступінь засмажені вибирайте до смаку.

Картопля запечена (експрес-метод)

приблизно за 25-35 хвилин ви приготуєте чудовий гарнір. Час залежить від духовки, наскільки сильно вона нагрівається.

Я використовувала цю картопельку як гарнір до ЦІЄЇ риби, приготованої напередодні.

Смачного!

Картопля запечена (експрес-метод)