Якщо ви тільки розігріваєте їжу в мікрохвильовці, рекомендую переглянути свій погляд на цей кухонний апарат, щоб використовувати його з великим коефіцієнтом корисної дії. Наприклад, швидкість запікання картоплі після мікрохвильовки скорочується дуже помітно. А коли голодні домочадці осаджують кухню, ці 20-30 хвилин можуть бути дуже потрібними.
необхідно:
- Картопля сирої – 500-600 г
- Олія – 3-4 ст.л.
- Спеції, сіль – за смаком
приготування:
Ставимо духовку розігріватися на 220-250 градусів.
Зазвичай я встигаю зробити все попередні етапи поки вона гріється.
Картоплю треба очистити і нарізати скибочками.
Дрібнити не варто, а щоб всі шматочки приготувалися одночасно намагайтеся робити їх приблизно однаковими.
Солити НЕ ПОТРІБНО, може потемніти.
Закриваємо форму кришкою.
Відправляємо в мікрохвильовку на 2 циклу по 3 хвилини.
Тобто, після перших 3 хвилин в мікрохвильовці картоплю потрібно перемішати і поставити ще на 3 хвилини.
У мене потужність СВЧ 800 W.
Зливаємо зайву рідину, злегка відкривши каструльку.
Додаємо сіль, спеції (у мене комплексна приправа для картоплі) і масло.
Перемішуємо картоплю, щоб вона була рівномірно обсипана сіллю і спеціями.
Я закриваю кришку і струшують форму.
На деко викладаємо картопля в один шар.
Ставимо в розігріту духовку.
У моїй духовці остаточно картопля запікається хвилин за 20. Ставлю ближче до грилю і нагрів «верх-низ».
Ви Пристосуйте до своєї.
Тобто, 6 хвилин в мікрохвильовці і 20 хвилин в духовці.
У процесі можна 2-3 рази перемішати.
Ступінь засмажені вибирайте до смаку.
приблизно за 25-35 хвилин ви приготуєте чудовий гарнір. Час залежить від духовки, наскільки сильно вона нагрівається.
Я використовувала цю картопельку як гарнір до ЦІЄЇ риби, приготованої напередодні.
Смачного!