Гості на порозі, а ви роздумуєте, чим би їх пригостити? Любіть салати, але хочете спростити процес їх приготування? Тоді цей рецепт для вас! Як, втім, і для мене 🙂 Знайшла в мережі цей спосіб, випробувала і погоджуся, що це дуже зручно, швидко і смачно!
необхідно:
- Картопля сирої
приготування:
Насамперед потрібно поставити воду нагріватися. У каструлі або в чайнику. Поки ви будете очищати картопля, вона зігріється.
Очищену картоплю нарізати дрібними кубиками.
У сирому вигляді він ріжеться набагато простіше і рівніше, ніж у вареному.
Зазвичай я готувала картоплю за день до нарізки, тоді вона краще нарізається. Але таким швидким способом мені більше сподобалося – кубики рівні, салати не стають «кашею».
Нарізану картоплю заливаємо водою на пару сантиметрів вище.
Доводимо до кипіння і варимо 3-4 хвилини з моменту закипання.
Час потрібно трохи змінити, оскільки сорти різні і кубики можна нарізати дрібніше або трохи більше. Просто спробуйте кубик. Готову картоплю зберігає форму, не потрібно його перетравлювати.
Зливаємо воду. Можна обполоснути кубики холодною водою, щоб картопля швидше охолола, але я віддаю перевагу розкласти його по широкій плоскій тарілці, якщо використовую для салату.
Якщо це гарнір, заправте маслом. Також можна обсмажити картопляні кубики і присипати спеціями – швидкий і красивий гарнір готовий.
Ось, власне, і все!
Смачного!
Олів’є ТУТ.
Оселедець під шубою ТУТ.
Німецький картопляний салат ТУТ.