Для пісного раціону і любителям простих, швидких страв пропонуємо рецепт елементарного, смачного картопляного салату з додаванням зелені, маринованої цибулі і солінь. Цей апетитний, з невеликим набором продуктів мікс гарний і як гарнір, і у вигляді закуски, і навіть як самостійний легка вечеря.
Тут змішані різні за фактурою і смаку компоненти – м’який, трохи в’язкий нейтральний картопля, соковиті мариновані гриби, щільні солоні огірки і хрусткі, в міру різкі вкраплення ріпчастої цибулі. В якості заправки застосовується тільки рослинне масло. За рахунок великої кількості маринованих продуктів салату вистачає винної «ноти» і Кислик, тому відпадає необхідність додавання лимонного соку або додаткової порції оцту.
Складові:
- картопля – 300 г;
- солоні або мариновані огірки – 150 г;
- мариновані гриби – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 80 г;
- кріп – 3-4 гілочки;
- цибуля зелена – 2-3 пера;
- рослинне масло – 2-4 ст. ложки;
- сіль, перець – за смаком;
- оцет 6% – 3 ст. ложки.
Картопляний салат рецепт
- Картоплю відварюємо традиційним способом – промиваємо бульби, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Тримаємо на невеликому вогні до готовності. Перевіряємо м’якість, проткнув картопля лезом ножа. Охолоджені бульби очищаємо, ріжемо невеликими кубиками.
- Звільнивши від лушпиння, ріпчаста цибуля шаткуємо тонкими, майже прозорими «пір’ям».
- Складаємо лушпиння нарізку в невелику тарілку або піалу, вливаємо 3 столові ложки оцту і така ж кількість води. Перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.
- Огірки витягаємо з розсолу / маринаду. Ріжемо дрібними кубиками.
- Кріп і зелена цибуля рубаємо якомога дрібніше.
- З’єднуємо картопля, огірки та зелень. Додаємо цибулю, попередньо злив маринад. Слідом завантажуємо будь мариновані гриби – опеньки, грузді і т.д. Якщо попалися великі екземпляри, попередньо розрізаємо на половинки або четвертинки.
- Заправляємо картопляний салат будь-яким рослинним маслом, за бажанням можна використовувати нерафіновану. Приправляємо перцем, краще свіжомеленою. Перемішуємо, пробуємо і при необхідності солимо.
- Подавати картопляний салат можна відразу.
Смачного!