Картопляні крокети з сиром

Картопляні крокети з сиромСамодостатня страва або ситне супровід до супів, овочів, м’ясних / рибних виробів – картопляні крокети з сиром. Круглі кульки, обвалені в паніровці і обсмажені у фритюрі, можна подавати з улюбленим соусом, зеленню, доповнити легкими салатами, соліннями, придатними напоями.

Картопляна маса всередині вироби залишається м’якою, ніжною, з рясними вкрапленнями тягучого сиру, а оболонка апетитно підрум’янюється, стає твердою і крихкою. Особливо смачними крокети будуть відразу після приготування!

Складові:Картопляні крокети з сиром

  • картопля – 600 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • молоко – 30 мл;
  • сіль за смаком;
  • сир – 100 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 2-3 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі – близько 70 г;
  • рафінована рослинна олія (для фритюру).

Картопляні крокети рецепт з фото крок за кроком

Як готувати картопляні крокети з сиром

  1. Картопля, вимивши і почистивши, відварюємо до м’якості. Для прискорення процесу розрізаємо бульби на невеликі часточки.Картопляні крокети з сиром
  2. Зливаємо воду, а потім пюріруем вміст каструлі, додавши вершкове масло і поступово вливаючи молоко. Доводимо картопляну масу до гладкого і однорідного стану, солимо за смаком, охолоджуємо.Картопляні крокети з сиром
  3. До остившему пюре додаємо сир, натертий крупною стружкою, розмішуємо.Картопляні крокети з сиром
  4. Приступаємо до формування виробів. Відщипуємо від картопляної маси шматочок розміром приблизно з велику сливу, скачуємо колобком. Сформований кульку обвалюють в борошні з усіх боків.Картопляні крокети з сиром
  5. Слідом занурюємо заготовку в рідку суміш, що складається з збитого яйця, 2 столових ложок води і дрібки солі.Картопляні крокети з сиром
  6. Паніруємо в сухарях – обвалюють у крихті щедро, не залишаємо прогалин.Картопляні крокети з сиром
  7. Таким чином формуємо кульки, поки не закінчиться все пюре. Вийде приблизно 15-18 заготовок.Картопляні крокети з сиром
  8. Переходимо до смаження. У невеликому посуді розпалює рясну порцію рослинного масла. Обсмажуємо крокети по 3-4 штуки за раз (картопляні кульки повинні вільно плавати в маслі, не стикаючись один з одним).Картопляні крокети з сиром
  9. Як тільки крокети рівномірно підрум’яняться з усіх боків, виловлюємо їх з допомогою шумівки і поміщаємо на серветки / паперові рушники для позбавлення від зайвої олії.Картопляні крокети з сиром
  10. Подаємо картопляні крокети з сиром гарячими як гарнір або як основне блюдо.Картопляні крокети з сиром

Смачного!