Картоплю можна варити, смажити, парити, тушкувати – на мій погляд, картопля виходить смачна практично в будь-якому вигляді, її складно зіпсувати.
Пропоную варіант приготування картоплі, який припаде до смаку абсолютно всім – картопляна запіканка з сиром і часником. Її ніжний смак і часниковий запах здатний підкорити будь-якого гурмана.
Так що запасайтеся всім необхідним і приступаємо до приготування.
Як приготувати картопляну запіканку з часником і сиром
Закуски з овочів Страви з картоплі
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Картопля – 6-8 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Часник – 3 зубки + –
- Твердий сир пармезан – 200 г + –
- Майонез – 3 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Насамперед треба сир натерти на дрібній тертці. Я використовую «Російський» сир, але для цього блюда згодиться будь-який твердий сир, який у вас є.
Часник очистити і теж натерти на дрібній тертці.
Половину тертого сиру пересипати в іншу миску і розбити туди одне яйце.
Розмішати сир з яйцем. Цією сумішшю треба буде змастити картопляну запіканку, щоб при випіканні вийшла ароматна хрустка скоринка.
В решту сиру додати тертий часник, майонез і одне сире яйце.
Теж ретельно все розмішати. Вміст цієї миски треба буде додати до картоплі.
Наостанок займемося картоплею. Чому наостанок? А все для того, щоб вона не потемніла, тоді запіканка буде не зовсім красивою.
Картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
Додати до картоплі вміст другої миски (майонез, часник, яйце, сир). Посолити. Розмішати.
Форму для випічки можна змастити олією, але це не обов’язково, якщо у вас вона з антипригарним покриттям.
Отриману картопляну суміш вилити в форму. За допомогою ложки розподілити її рівномірно.
Зверху вилити яєчно-сирну суміш. Теж розподілити її рівномірно.
Поставити блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Подавати картопляну запіканку з сиром і часником можна як самостійну страву.
Смачного!