Картопля з м’ясом в казані

Картопля з м'ясом в казані
Страви, які можна приготувати в заміській поїздці або на пікніку, не обмежуються смаженим на мангалі шашликом і овочами-гриль. У кухнях народів світу існують безліч страв, які готуються на вугіллі, і картопля з м’ясом в казані – одне з кращих в цьому переліку! Гармонійний дует улюбленого народного продукту з м’ясом, і все це на багатті, під соусом гіркуватого димку, та в приємній веселій компанії! … ммм, навіть звучить це приголомшливо!

Але незнання деяких кулінарних тонкощів здатне звести нанівець навіть найблагородніші починання і залишити гостей спіймавши облизня. Щоб допомогти вам уникнути цього і зробити картоплю з м’ясом в казані вашим коронною стравою і улюбленими ласощами учасників пікніка, ми розповімо про нюанси приготування цього ситного «похідного шедевра».

Поради в допомогу починаючим кашовар-туристам

  • Для приготування страви згодиться будь-яке м’ясо. Головне, щоб обраний шматочок ні надмірно сухим, а мав помітні жирові прошарком.
  • Не потрібно класти в казан великі картоплини цілком – вони погано проварюються зсередини і псують все враження від страви. Виберіть дрібні бульби (якщо сезон дозволяє, використовуйте молоду картоплю) або розріжте великі на кілька частин.
    kartoshka-s-myasom-v-kazane1
  • Не залишайте очищені овочі надовго. Мало того, що вони потемніють, так ще й частини своїх корисних властивостей позбудуться.
  • М’ясо перед закладкою в казан слід натерти чорним меленим перцем – так воно просочиться приправою набагато краще, ніж в разі, якщо ви просто додасте його в казан.
  • Щоб картоплини під час обсмажування в маслі не так сильно сичали і розбризкували жир, просушіть їх як слід рушником.

Картопля з м’ясом в казані «Щастя туриста»

Складові

  • Свинина (м’якоть) – 1 кг + –
  • Картопля – 1,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Рослинна олія – ​​250 мл + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

А як же ще можна назвати частування, на яке відпочиваючі починають поглядати з пожадливістю задовго до його готовності? Але запаморочливий аромат – це ще півсправи. Справжня любов до цієї страви приходить з першої ложки, а смак ще довго викликає рясне слиновиділення!

1. На початковому етапі приготування картоплі з м’ясом в казані нам потрібно замаринувати свинину. Для цього нарізаємо її порційними брусочками і натираємо перцем кожну скибочку. Перекладаємо шматки в миску і закриваємо її поліетиленом або кришкою, щоб не налетіли комахи.

2. Картоплю очищаємо і поміщаємо в ємність з очищеною водою (так вона не потемніє до запікання). Цибулю і часник чистимо від лушпиння і подрібнюємо, як більше подобається. Чим дрібніше буде нарізка, тим більше соку «віддадуть» страви ці овочі.

3. Чавунний ємність вішаємо над багаттям і даємо їй гарненько покататись. Виливаємо в неї все покладене за рецептом масло. Не лякайтеся його кількості – в готової картоплі з м’ясом його буде набагато менше.

4. Закладаємо картопляну нарізку і цибулю невеликими порціями в киплячу олію і залишаємо їх там буквально на п’ять хвилин. Ми не пропікається їх, а просто таким способом «закупорюють» в них сік, при цьому отримуючи підсмажену оболонку. Викладаємо на блюдо золотисті бульби і приступаємо до обжарке свинини. Її ми готуємо аналогічно, і навіть в тому ж самому маслі.

5. Сливаем з казанка більшу частину масла (можна за допомогою ложки), залишивши лише трохи. Закладаємо компоненти в казан, чергуючи їх наступним чином: спочатку поміщаємо шар м’яса з цибулею, зверху викладаємо картоплю і завершуємо все ще одним шаром свинини. У довільному порядку посипаємо всю масу часничком, солимо і заливаємо склянкою води – нам потрібно, щоб інгредієнти саме нудилися, а не смажилися.

kartoshka-s-myasom-v-kazane3

6. Прикриваємо каструлю кришкою або товстостінним стравою, щоб створити «парову баню» і тушкуємо вміст казана близько години на спеку від тліючого вугілля.

Звичайно, такі ласощі найкраще подавати свіжоприготованим, але, як показує досвід, і розігрітим воно виходить не менш смачним.

Поради кухарчуком

  • М’ясо виходить особливо пікантним і ароматним, якщо натерти його не тільки перцем, а ще чебрецем або зирой. В принципі, згодиться будь-яка приправа, яка є у вас вдома.
  • Подавайте блюдо, посипавши його дрібно рубаною петрушкою, кропом або кінзою – так його аромат стає ще виразніше.
  • Ідеальний соус до м’ясних страв – будь-яка гостра заправка на основі помідорів і перцю чилі.

Впевнені, цей рецепт картоплі з м’ясом в казані для готування на багатті стане вашим улюбленим стравою, яку ви не раз приготуєте не тільки на природі, але і вдома!