Поки ця капуста є в наявності, забути про неї неможливо. Хрустка, кисло-солодка і дуже соковита. Чудова закуска!
необхідно:
- Капуста зимових сортів – ок.2.5-3 кг
- Морква – 2 шт. середніх
- Буряк – 1 велика або 2 середніх
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист, перець горошок – за смаком
маринад
Може знадобитися більше маринаду, це залежить від нарізки і щільності укладки капусти.
- Вода – 1 л.
- Цукор – 150 г.
- Сіль – 2,5 ст. л.
- Олія соняшникова – 100-150 г
- Оцет 9% – 150 г
Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, перемішати до розчинення.
В кінці додати масло і оцет і відразу гарячим використовувати.
приготування:
Натерти моркву і буряк на крупній тертці. Часник очистити і розрізати кожен зубок навпіл.
Капусту нарізати шматками, зберігаючи листя як би чарочку, тобто на листочки не розбирати.
Так вона займе менше місця і її цікавіше подавати.
Складати капусту в ємність, пересипаючи морквою, буряком і часником.
Залити гарячою заливкою. Придавити гнітом, щоб вся капуста була в розсолі.
Якщо розсолу не вистачає, то приготувати додатково половину або цілу порцію, зберігаючи пропорції.
Витримати 2 дні в прохолодному місці і можна їсти, але насичений колір вона набуває днів через п’ять.
Смачного!