Капуста маринована з буряком

Капуста маринована з буряком

Поки ця капуста є в наявності, забути про неї неможливо. Хрустка, кисло-солодка і дуже соковита. Чудова закуска!

необхідно:

  • Капуста зимових сортів – ок.2.5-3 кг
  • Морква – 2 шт. середніх
  • Буряк – 1 велика або 2 середніх
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист, перець горошок – за смаком

маринад

Може знадобитися більше маринаду, це залежить від нарізки і щільності укладки капусти.

  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 150 г.
  • Сіль – 2,5 ст. л.
  • Олія соняшникова – 100-150 г
  • Оцет 9% – 150 г

Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, перемішати до розчинення.

В кінці додати масло і оцет і відразу гарячим використовувати.

приготування:

Натерти моркву і буряк на крупній тертці. Часник очистити і розрізати кожен зубок навпіл.

Капуста маринована з буряком

Капусту нарізати шматками, зберігаючи листя як би чарочку, тобто на листочки не розбирати.

Так вона займе менше місця і її цікавіше подавати.

Капуста маринована з буряком

Складати капусту в ємність, пересипаючи морквою, буряком і часником.

Капуста маринована з буряком

Капуста маринована з буряком

Залити гарячою заливкою. Придавити гнітом, щоб вся капуста була в розсолі.

Якщо розсолу не вистачає, то приготувати додатково половину або цілу порцію, зберігаючи пропорції.

Витримати 2 дні в прохолодному місці і можна їсти, але насичений колір вона набуває днів через п’ять.

Смачного!

Капуста маринована з буряком

Капуста маринована з буряком

Капуста маринована з буряком

Капуста маринована з буряком