Купувала качку кілька разів, запікала її за різними рецептами. Результат завжди був, м’яко кажучи, жалюгідний. Купа жирного м’яса з качиним присмаком. І ось недавно, до Різдва, я вирішила знову спробувати приготувати цю птицю. Рецепт вибрала найпростіший і банальний, качка в духовці з картоплею. Результат був просто відмінний. Вперше мені сподобалася ця птиця на смак. Картопля забрала зайвий жир. Тепер качка буде частіше бувати на нашому столі, адже її м’ясо дуже корисно.
Для приготування качки в духовці з картоплею нам знадобиться:
- качка вагою 1,5-2 кг (моя качка важила 1,8 кг),
- 1 зубчик часнику або за смаком,
- сіль,
- картопля по смаку (у мене було 2 кг картоплі, але можна покласти і менше),
- паприка,
- мелений коріандр.
Рецепт приготування качки в духовці з картоплею.
Качка в духовці з картоплею готується нітрохи не складніше, ніж, наприклад, стегенця в духовці з картоплею. Птицю добре моєму всередині і зовні, прибираємо волоски і пір’ячко, якщо вони є. Струшуємо воду і добре обтирає качку паперовими рушниками. Натираємо качку сіллю і паприкою.
Зубчик часнику чистимо, видавлюємо на качку через Часничниці. Добре натираємо птицю часничком.
Картоплю чистимо, ріжемо на 4 частини. Додаємо до картоплі сіль за смаком, паприку і мелений коріандр теж за смаком. Добре перемішуємо. Можна додати в картоплю трохи рослинного масла, але я не стала цього робити, тому як з качки стаплівается дуже багато жиру. У процесі приготування я поливала картоплю качиним жиром.
Викладемо качку в глибоке деко на спинку, навколо неї укладемо картоплю.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо деко з нашої качкою і картоплею в духовку приблизно на 90 хвилин. У процесі запікання качки в духовці, я її двічі перевернула. Картоплю і самого птаха, в процесі приготування, поливаємо качиним жиром. Крильця качки, щоб вони сильно не висохли, можна обернути фольгою.
Готову качку з картоплею дістаємо з духовки, викладаємо на велике гарне блюдо і подаємо до столу.
Добре підійде до качці в духовці з картоплею квашена капуста.
Смачного.