Юшка з риб’ячих голів: класичний рецепт з фото

Якщо ви любите їсти рибу, то ви неодмінно повинні знати, що саме смачна її частина – це голова.

Я, звичайно, смутно уявляю собі різноманітність страв з такого компонента, але ось одне смачне блюдо точно можна приготувати – юшка з риб’ячих голів. Класичний рецепт з фото допоможе вам зробити рибний суп наваристим, так що, після сьогоднішнього приготування, ви більше не будете викидати на сміття настільки корисний продукт.

Простий рецепт приготування смачної юшки з риб’ячої голови

День рибалки (друга неділя липня) З риби Як приготувати … (секрети страв) 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Юшка з риб'ячої голови класичний рецепт з фото
Юшка з риб'ячої голови класичний рецепт з фото

Складові

  • Риб’яча голова – 2 шт. + –
  • Перловка – 4 ст.л. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Лавровий лист – 4-5 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Риб’ячі голови гарненько промити і помістити їх в каструлю. Наповнити каструлю холодною водою. Поставити риб’ячі голови варитися на середній вогонь. Посолити.


  • Через 5 хвилин додати до риб’ячим головах перлову крупу.


  • Коли вода в каструлі закипить, додати лавровий лист і зменшити вогонь.


  • У цей час можна почистити картоплю, а потім її порізати як на звичайний суп.


  • Лук теж слід почистити і порізати як на зажарку.


  • Ще через 10 хвилин додати в рибний суп картоплю. Продовжити варити.


  • За 5 хвилин до готовності картоплі висипати в каструлю цибулю.


  • Коли картопля звариться, вимкнути вогонь, накрити рибний суп кришкою і дати йому настоятися протягом 10 хвилин.


  • Подавати юшку варто в двох тарілках. У глибоку тарілку треба налити сам рибний суп, а на плоску тарілку покласти рибну голову (її зазвичай їдять руками). При подачі можна прикрасити все зеленою цибулею.

    Смачного!