Страви, які ви готуєте дома, завжди мають особливий смак, його не можна порівняти, а вже, тим більше, сплутати з смаковими якостями магазинного продукту. У домашні страви вкладена теплота душі господині, до того ж, для їх приготування використовуються натуральні інгредієнти, ось чому тісто для пельменів на молоці краще робити самому. Нехай ви витратите певну кількість часу, зате ваше борошняний виріб буде мати неймовірний смак, аромат, а головне – висока якість, якого ніколи не буде у фабричного виробу.
Тісто на пельмені з молоком: рецепт класичний
Перевагою приготування тіста на молоці є можливість отримати повітряну тестову масу, яка добре розкочується, легко піддається ліпленню і не втрачає своєї форми в процесі варіння.
За наведеним нижче рецептом вийде досить багато тесту, його вистачить на ліплення понад 120 пельменів. Якщо вам потрібно приготувати смачні пельмені в меншому обсязі – просто скоротіть кількість основних продуктів.
Складові
- Пшеничне борошно – 500 г;
- Молоко – 1 стакан;
- Сіль – 1 ч.л .;
- Яйця – 2 шт .;
- Соняшникова олія – 1 ст.л.
Як зробити тісто для пельменів: покроковий рецепт
- Перемішуємо борошно з сіллю, після чого приступаємо до її просівання.
- У центрі утворилася борошняної гірки робимо невелике заглиблення, вливаємо в нього соняшникову олію.
- У миску розбиваємо 2 курячих яйця, змішуємо їх з теплим молоком, заважаємо до однорідності.
- Отриману яєчну суміш вливаємо в борошняну ямку, починаємо поступово замішувати смачне тісто лопаткою, потім плавно переходимо на «ручний режим».
- Як тільки домашнє тісто для пельменів на молоці перетвориться в грудку і перестане липнути до стінок ємності, де його вимішують, можна перекладати масу на стіл і продовжувати вимішувати її там. Змочуємо руки в соняшниковій олії, після чого ще трохи тісто заважаємо.
Важливо, щоб воно вийшло пружним, але податливим, і не прилипало до столу і рукам. Однак, якщо тестова маса вийде надто крута – додайте в неї соняшникова олія (в невеликій кількості).
- Накриваємо замішане тісто чистим рушником, залишаємо його на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Після півгодинного простою з тесту, що підійшов формуємо товсту ковбаску, ділимо її на 4 частини, після чого кожну частину тонко розгортаємо.
- За допомогою склянки видавлюємо з пельменного тесту однакові за розміром кола. Викладаємо в центр кожного кола заздалегідь приготовлену начинку і акуратно формуємо красиві пельмені.
- Варимо продукт за класичною схемою в підсоленій воді.
Увага!
Крім приготування тіста для пельменів на молоці, існують також варіанти замісу на іншій основі. Найбільш популярними вважаються пельмені на кислому молоці, на молоці та воді, без яєць на молоці, а також пельмені, зроблені без яєць і молока. Але щоб замісити хороше смачне тісто з таких інгредієнтів, необхідно дотримуватися строгих пропорцій і підбирати для приготування правильні інгредієнти.
Наприклад, тісто для пельменів без яєць саме по собі вийде недостатньо щільним, оскільки в ньому не буде вистачати клейковини, яка присутня в яйцях. Виправити цей недолік допоможе рослинне масло.
Вимішувати тісто на молоці навпіл з водою краще в тому випадку, якщо молоко у вас домашнє. Якщо ж ви використовуєте магазинний продукт, то розмішувати його водою не потрібно.
Секрети тесту для приготування смачних пельменів
- Вибирати для замісу тіста на пельмені потрібно пшеничне борошно першого сорту, вона особливо хороша в замісі і ліплення. А ось непшенічние сорти борошна не підходять для ліплення пельменів, оскільки тісто з них виходить щільним, що не пластичним, тому нерідко при розкочування рветься.
- Рідка основа для замісу тіста (вода, молоко, кисле молоко) повинна додаватися в борошно в теплому, а то і гарячому вигляді. Це сприяє кращому замісу і швидшому дозріванню замішаного тіста.
- Щоб полегшити собі життя – спробуйте приготувати тісто для пельменів в хлібопічці. Для цього лише закиньте всі необхідні інгредієнти в агрегат і включіть відповідний режим.
Уважно прочитайте інструкцію, адже в деяких хлебопечках порядок закладання продуктів різний: спочатку рідкі продукти, потім борошно і сіль, і навпаки. Режими також можуть відрізнятися. У кого-то для готування є спеціальний режим «Пельмені», а кому-то доведеться місити тісто на режимі «Паста». В цілому, на заміс тесту піде близько півгодини.
Пельмені з молоком в горщиках
Щоб закріпити отримані знання по успішному приготування домашнього тесту – пропонуємо вам зробити вдома смачні пельмені в горщиках. За одне приготування ви отримаєте відразу кілька порцій смачного страви, а витратите на все про все всього 40-45 хвилин.
Складові
- Пельмені (к-ть в розрахунку на 4 горщика) – 1 кг;
- Зелень – за смаком;
- Молоко – 1 л;
- Майонез – за смаком;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Твердий сир – 200 г;
- Сіль за смаком.
Рецепт домашніх пельменів в горщиках з молоком
- Розкладаємо готові пельмені по горщикам, заливаємо їх молоком, солимо до смаку.
- Дрібно рубаємо зелень, пересипаємо нарізку в горщики.
- Сир натираємо на дрібній тертці, також пересипаємо його до пельменів.
- Поливаємо тестові вироби майонезом (можна замінити сметанним соусом), накриваємо горщики кришками, прибираємо в розігріту до 220 ° С духовку. Запікаємо пельмені з молоком протягом 20-25 хвилин.
- Після приготування дістаємо горщики з пельменями з духовки і приступаємо до довгоочікуваної дегустації улюбленої страви. Якщо хочете, щоб у пельмені було менше рідини, тоді після запікання не поспішайте діставати їх з духовки, а залиште хвилин на 10 в відключеною печі. Охолонути за цей час вони не встигнуть, зате зайва рідина випарується.
Як бачите, немає нічого складного в тому, щоб замісити тісто для пельменів на молоці. Завдяки покроковим рецептами, всього за пару раз ви навчитеся робити пишне смачне тісто, з якого вийдуть відмінні домашні пельмені для всієї родини. Готуйте улюблене блюдо, прислухаючись до Рад кухарчука, і тоді ваше частування приречене на успіх.
Смачного!