Як зробити шинку з курки в банку

vetchina-iz-kuricy-v-banke-recept-v-duxovke2
Сьогодні знайти в магазині фабричне ковбасний виріб зі стовідсотково натуральним складом практично не представляється можливим. А якщо навіть знайдеш такої натурпродукт, то ціна його буде високою, але ми цілком можемо зробити своїми руками домашній делікатес – шинку з курки в банку в духовці. Сказати, що така «ковбаска» вийде смачною, це не сказати нічого, крім того, для готування ви використовуєте тільки перевірені продукти, що важливо!

Як самостійно зробити домашню шинку в банку

У приготовленої в домашніх умовах шинці не буде ніяких підозрілих «Е-шек» та інших хімікатів, барвників, ароматизаторів, ароматичних добавок і консервантів. Зате таку шинку і самим приємно їсти, і навіть діточок без побоювання можна пригощати.

Готуємо саморобну шинку з курячого м'яса в банку

Для готування нам буде потрібно інвентар:

  • Спустошена жерстяна банка об’ємом 500-600 мл;
  • Термостійкий поліетиленовий рукав;
  • І близько півтори години часу.

Ні, сама приготування фаршу дуже швидка і займає не більше 20 хвилин. А ось в печі нудитися «ковбаска» буде близько години!

Класична шинка з курки в жерстяній банці

Цей покроковий рецепт досить-таки простий. Шинка готується виключно з курячого м’яса, але з додаванням желатину, який з виділився бульйону зробить апетитний холодець.

Складові

  • Філе куряче з стегон – 0,6 кг;
  • Желатин кристалічний – 1 ст.л. з гіркою;
  • Суміш прованських трав – 1 ч.л .;
  • Суміш спецій для курки-гриль – 1 ч.л .;
  • Часник – 1-3 зубки;
  • Дрібно перемелений перець – ½ ч.л .;
  • Сіль велика – 1 ч.л.

Як приготувати шинку з курки в банку будинку

  1. Нарізаємо м’ясо курки невеликими шматочками – можна продовгуватими, а можна і кубиками.
  2. З часниковим часточок знімаємо лушпиння і пропускаємо зубчики через давилку, перекладаючи потім масу прямо в курячу нарізку.
  3. Тепер все спеції, сіль і желатин всипаємо в м’ясний склад, все добре перемішуємо. Можна навіть помісити шинку масу руками, як тісто. Потім залишаємо фарш відлежатися хвилин 15.
  4. Беремо рукав для запікання і зав’язуємо на щільний вузол одну його сторону, після чого укладаємо кульок в підготовлену бляшанку.
  5. Наповнюємо пакет курячої масою, утрамбовуємо і плотненько зав’язуємо другий кінець рукава.
  6. На деку банку прибираємо в розігріту духовку на 1 годину. Температура запікання шинки складає 190 градусів.
  7. Після закінчення зазначеного часу банку з печі потрібно витягнути і, не виймаючи пакета, залишити остигати шинку спочатку до кімнатної температури, а потім на ніч прибрати її в холодильник.

Як зробити класичну шинку з курки в банку

На ранок виймаємо шинку в целофані з бляшанки, розкриваємо і нарізаємо дуже смачний делікатес тонкими скибочками.

Оригінальна куряча шинка з грибами в банку

Рецепт шинки з курячого філе і грибів в банку

Складові

  • Куряче м’ясо – 800 г + –
  • Печериці – 10 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​30 мл + –
  • Приправа для курки – 1 ч.л. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Суміш перців – 0,5 ч.л. + –

Як готувати курячу шинку в банку

  1. Курячі грудки нарізаємо дрібними кубиками з гранню 1 см, присипаємо всю нарізку сіллю, приправами і залишаємо полежати 10 хвилин.
  2. Грибочки при необхідності миємо, обсушуємо і кришимо невеликими кубиками, після чого на середньому вогні в маслі обсмажуємо їх на сковороді до випаровування вологи і зарумянивания.
  3. Грибну піджарку пересипаємо в фарш, все перемішуємо і перекладаємо в термостійкий пакет.
  4. Після цього наповнений кульок вставляємо в бляшанку, щільно приминає фарш в пакеті і зав’язуємо.
  5. Ставимо банку на піддоні в духовку, вже заздалегідь прогріту до 180 градусів. Час приготування такої шинки складає 50-60 хвилин.

Готовий виріб потрібно остудити прямо в банку, не виймаючи з пакета, і тільки потім шинка з курки може бути нарізана і подана до столу.

Смак її незрівнянний: м’ясо ніжне, просочене спеціями і власним соком. Після такого кулінарного досвіду домашня шинка стане вашим улюбленим ковбасним делікатесом!