Сьогодні знайти в магазині фабричне ковбасний виріб зі стовідсотково натуральним складом практично не представляється можливим. А якщо навіть знайдеш такої натурпродукт, то ціна його буде високою, але ми цілком можемо зробити своїми руками домашній делікатес – шинку з курки в банку в духовці. Сказати, що така «ковбаска» вийде смачною, це не сказати нічого, крім того, для готування ви використовуєте тільки перевірені продукти, що важливо!
Як самостійно зробити домашню шинку в банку
У приготовленої в домашніх умовах шинці не буде ніяких підозрілих «Е-шек» та інших хімікатів, барвників, ароматизаторів, ароматичних добавок і консервантів. Зате таку шинку і самим приємно їсти, і навіть діточок без побоювання можна пригощати.
Для готування нам буде потрібно інвентар:
- Спустошена жерстяна банка об’ємом 500-600 мл;
- Термостійкий поліетиленовий рукав;
- І близько півтори години часу.
Ні, сама приготування фаршу дуже швидка і займає не більше 20 хвилин. А ось в печі нудитися «ковбаска» буде близько години!
Класична шинка з курки в жерстяній банці
Цей покроковий рецепт досить-таки простий. Шинка готується виключно з курячого м’яса, але з додаванням желатину, який з виділився бульйону зробить апетитний холодець.
Складові
- Філе куряче з стегон – 0,6 кг;
- Желатин кристалічний – 1 ст.л. з гіркою;
- Суміш прованських трав – 1 ч.л .;
- Суміш спецій для курки-гриль – 1 ч.л .;
- Часник – 1-3 зубки;
- Дрібно перемелений перець – ½ ч.л .;
- Сіль велика – 1 ч.л.
Як приготувати шинку з курки в банку будинку
- Нарізаємо м’ясо курки невеликими шматочками – можна продовгуватими, а можна і кубиками.
- З часниковим часточок знімаємо лушпиння і пропускаємо зубчики через давилку, перекладаючи потім масу прямо в курячу нарізку.
- Тепер все спеції, сіль і желатин всипаємо в м’ясний склад, все добре перемішуємо. Можна навіть помісити шинку масу руками, як тісто. Потім залишаємо фарш відлежатися хвилин 15.
- Беремо рукав для запікання і зав’язуємо на щільний вузол одну його сторону, після чого укладаємо кульок в підготовлену бляшанку.
- Наповнюємо пакет курячої масою, утрамбовуємо і плотненько зав’язуємо другий кінець рукава.
- На деку банку прибираємо в розігріту духовку на 1 годину. Температура запікання шинки складає 190 градусів.
- Після закінчення зазначеного часу банку з печі потрібно витягнути і, не виймаючи пакета, залишити остигати шинку спочатку до кімнатної температури, а потім на ніч прибрати її в холодильник.
На ранок виймаємо шинку в целофані з бляшанки, розкриваємо і нарізаємо дуже смачний делікатес тонкими скибочками.
Оригінальна куряча шинка з грибами в банку
Складові
- Куряче м’ясо – 800 г + –
- Печериці – 10 шт. + –
- Рослинна олія – 30 мл + –
- Приправа для курки – 1 ч.л. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Суміш перців – 0,5 ч.л. + –
Як готувати курячу шинку в банку
- Курячі грудки нарізаємо дрібними кубиками з гранню 1 см, присипаємо всю нарізку сіллю, приправами і залишаємо полежати 10 хвилин.
- Грибочки при необхідності миємо, обсушуємо і кришимо невеликими кубиками, після чого на середньому вогні в маслі обсмажуємо їх на сковороді до випаровування вологи і зарумянивания.
- Грибну піджарку пересипаємо в фарш, все перемішуємо і перекладаємо в термостійкий пакет.
- Після цього наповнений кульок вставляємо в бляшанку, щільно приминає фарш в пакеті і зав’язуємо.
- Ставимо банку на піддоні в духовку, вже заздалегідь прогріту до 180 градусів. Час приготування такої шинки складає 50-60 хвилин.
Готовий виріб потрібно остудити прямо в банку, не виймаючи з пакета, і тільки потім шинка з курки може бути нарізана і подана до столу.
Смак її незрівнянний: м’ясо ніжне, просочене спеціями і власним соком. Після такого кулінарного досвіду домашня шинка стане вашим улюбленим ковбасним делікатесом!