Не важливо, чи ми говоримо про кулінарію або про щось інше, але завжди найдивовижніше – це зустріч звичним життям і зовсім стали буденними в новому вигляді. «Як? Невже це воно !? »- виривається мимоволі, коли нам показують, наприклад, прикраса з яйця у вигляді сердечка:« Як вони зробили це? Не може, бути! »Може, друзі, і сьогодні ми вам розповімо, як звичайне, зварене круто яйце стане справжнім хітом на будь-якому столі!
Як зробити прикраса з яйця
Закуска, немов зійшла з полотен Сальвадора Далі, зачаровує своєю сюрріалістічностью, насправді готується зовсім просто. Крім сирого яйця приготуйте заздалегідь такі нехитрі пристосування:
- Прямокутник з щільного картону – можна використовувати частину розрізаної коробки від молока.
- Дерев’яну паличку: що завгодно – від пензлика та круглого олівця до палички від китайської їжі.
- Пара гумок, краще широких, з ними нам зручніше буде працювати.
приготування:
- Вибираємо неушкоджене яйце і відварюємо його в киплячій воді не менше 10 хвилин, щоб жовток повністю приготувався.
- Потім виймаємо його, трохи охолоджуємо, як терплять руки і чистимо. Яйце не повинно стати холодним, тому що інакше нічого не вийде!
- Прямокутник картону згинаємо вздовж, закладаємо в згин гаряче яйце і зверху притискаємо паличку. Робимо це з натиском, щоб вона продавила білок, зробивши поздовжнє поглиблення, але акуратно, не порушуючи його цілісність.
- З двох кінців закріплюємо паличку гумками і даємо майбутньому серцю повністю (!) Охолонути.
- Через 20 хвилин перевіряємо і, якщо яйце зовсім холодне, дістаємо його і розрізаємо навпіл. Готово!
Як бачите, зробити прикраса з яйця дуже просто. Складнощі можуть виникнути тільки при закріпленні палички гумками, але якщо помітите, що «рук не вистачає», покличте когось вам допомогти і потримати картон. Також не менш важливо дотримати температурний режим – саме він відповідає за належну еластичність яєчного білка спочатку і його міцність в кінці.
Якщо ми готуємо не одне, а кілька таких прикрас є сенс заздалегідь запастися як мінімум парою-трійкою картонок і паличок, і діставати яйця з окропу треба буде по черзі. Не біда, якщо якийсь з них пролежить у воді не 10 хвилин, а 15 – переварити не страшно, а ось надати потрібну форму остившему вже в шкаралупі точно не вдасться.
Не важливо, що День всіх Закоханих ще не скоро, маленькі радощі у вигляді прикрас з яєць у формі серця будуть радувати цілий рік!
Зваривши кілька штук яєчних сердечок, ми можемо зробити ранок вихідного дня незабутнім, просто подавши їх улюбленому на сніданок з чашкою запашного еспресо.
А можемо здивувати всю сім’ю! Тільки уявіть дитячий захват від одного виду такого незвичайного страви. Якщо залучите маленьких кулінарів до його приготування, не розповідайте їм, що вийде, нехай оригінальний вид знайомого з самого раннього дитинства страви стане сюрпризом!
Ми вже приготували «сердечні» сніданки і полуденок для найближчих, а тепер давайте-ка уявімо, як ефектно виглядатиме дюжина таких половинок, розкладена навколо канапе або, наприклад, м’ясної нарізки. А якщо яйця нафарширувати? Таке блюдо стане справжньою окрасою будь-якого столу.
Звичайно, для створення фаршированих сердечок нам буде потрібно більше часу, ніж для звичайних, але воно того варте. При приготуванні великої кількості прикрас, ми будемо не тільки виймати яйця з окропу по черзі, але і відварювати їх партіями.
Якщо нам буде потрібно 10 яєць, а це вже 20 половинок, зваримо їх по 5. То чи не треба буде ні зайвого посуду, ні додаткового інвентарю – паличок і картонок. Після того, як яйця будуть готові, розрізаємо їх і далі робимо вже все, як завжди: виймаємо жовток, змішуємо з будь-якими інгредієнтами за смаком і знову наповнюємо виїмки в білку. Що б ми не робили, форма серця залишиться незмінною!
Прикраси з яєць у формі серця зробити не тільки просто і легко, але цікаво і цікаво. Завдяки своїм зовнішнім виглядом таке блюдо стане чудовим доповненням і до романтичного або сімейному сніданку, і до вишуканого столу. Пробуйте і діліться враженнями!