Як зробити салат «Мімоза» з грибами

salat-stolichnyj-klassicheskij-recept-s-kuricej4
Іноді хочеться розбавити звичайні сімейні обіди і вечері якимось незвичайним блюдом або урізноманітнити їм святкове застілля. Внести різноманітність в звичний раціон допоможе салат Мімоза з грибами: смаженими або консервованими печерицями, опеньками, лисичками і ін. Комбінований закусочний салат, в якому вдало поєднуються грибочки і риба, стане завсідником сімейних і святкових трапез.

Салат Мімоза з грибами, рецепт з печерицями

Складові

  • Печериці консервовані – 250-300 г
  • Сайра в олії – 200 г
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Картопля – 300 г
  • Лук середній – 2 шт.
  • Морква велика – 2 шт.
  • Трохи солі і майонезу

Як зробити салат

Як приготувати домашню мімозу з грибами

Хтось додає в листковий салат смажені грибочки, хтось – мариновані, що володіють приємним кисленьким смаком.

В даному рецепті застосовуємо консервовані печериці: вони нейтралізують жирність сайри і надають салатик більше ніжності.

Приготуємо салат Мімоза з печерицями по пошаговому рецептом:

  1. Додаємо лушпиння нарізку.
  2. Кладемо моркву і змащуємо майонезом.
  3. Додаємо білковий шар плюс майонез.
  4. Покриваємо денце салатниці рибним шаром і промазуємо майонезом.
  5. Виймаємо сайру в тарілку, даючи стекти соку (він нам не потрібен), і розминаємо виделкою в однорідну масу.
  6. Трьом картоплю, моркву, яєчні інгредієнти на дрібній тертці – все окремо.
  7. Подрібнюємо цибулю гострим ножем, заливаємо окропом, через 15 хв. зливаємо її: окріп позбавить нарізку від гіркоти.
  8. Охолоджуємо варені продукти, очищаємо, поділяємо жовтки і білки.
  9. Відварюємо моркву і картоплю, окремо – курячі яйця.
  10. Укладаємо картопляну масу, подсаливаем і присмачуємо майонезом.

Посипаємо готовий салат Мімоза, чий рецепт випробувала вже не одна сотня кулінарів, тертими жовтками, прибираємо в холодильник на 1,5-2 години, ставимо на стіл і кличемо домочадців покуштувати дивовижного салату.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати класичну мімозу

Рецепт салату Мімоза з печерицями та свіжими огірками

Як приготувати салат мімоза з грибами - домашній рецепт

Складові

  • Лосось в маслі – 1 банка + –
  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Картопля середній – 3 шт. + –
  • Морква середня – 2 шт. + –
  • Огірки свіжі середні – 2 шт. + –
  • Печериці – 300 г (можна свіжі або мариновані). + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Майонез – 50 г + –
  • Кріп – для прикраси (зелень, додана в салатну закуску, збагачує її смак, оскільки гармонує з грибним ароматом). + –

Як покроково робити незвичайну Мімозу з огірками і грибами

У Росії рідко поєднують рибу з печерицями, опеньками, лисичками, боровиками та іншими грибами: їх зазвичай подають до м’яса і додають в м’ясні супи, салати та інші страви. Однак риба і гриби відмінно доповнюють один одного: грибний присмак привносить в блюдо незвичайний приємний смак і насичує його білками.

Якщо хочеться отримати на виході ситну закуску з відмінним смаком і ароматом, салат з грибами і лососем – найкраще рішення. Приготуємо Мімозу з печерицями, дотримуючись докладний рецепт.

  1. Викладаємо червону рибу з банки на блюдо (масло і сік від риби не додаються в салат) і розминаємо її за допомогою вилки.
  2. Нарізаємо цибулину півкільцями і замочуємо в окропі на 10 хвилин для усунення їдкого присмаку.
  3. Якщо гриби мариновані, виймаємо їх з банки і нарізаємо дрібними шматочками або тоненькими пластинками. Свіжі грибочки промиваємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо, додавши в сковорідку вершкове масло.
  4. Відварюємо моркву з картоплею, окремо – яйця. Остужаем зварені продукти і очищаємо.
  5. Трьом моркву і картоплю на середній терці.
  6. Натираємо на дрібній терочке яєчні білки, жовтки і твердий сир (окремо).
  7. Ріжемо свіжі промиті огірочки дрібними кубиками.
  8. Пошарово викладаємо в салатник рибну масу, цибульні півкільця, терту картоплю, печериці, огіркові кубики, моркву, тертий білок і сир. Промащуємо кожен шар майонезом.

Посипаємо мімозу з грибами тертими жовтками, прикрашаємо Кріпно гілочками і ставимо салат в прохолодне місце на пару годин. Після приступаємо до дегустації салатної закуски, приготовленої з нетрадиційної рецептурою.

Смачного!