Іноді хочеться розбавити звичайні сімейні обіди і вечері якимось незвичайним блюдом або урізноманітнити їм святкове застілля. Внести різноманітність в звичний раціон допоможе салат Мімоза з грибами: смаженими або консервованими печерицями, опеньками, лисичками і ін. Комбінований закусочний салат, в якому вдало поєднуються грибочки і риба, стане завсідником сімейних і святкових трапез.
Салат Мімоза з грибами, рецепт з печерицями
Складові
- Печериці консервовані – 250-300 г
- Сайра в олії – 200 г
- Яйце куряче – 4 шт.
- Картопля – 300 г
- Лук середній – 2 шт.
- Морква велика – 2 шт.
- Трохи солі і майонезу
Як приготувати домашню мімозу з грибами
Хтось додає в листковий салат смажені грибочки, хтось – мариновані, що володіють приємним кисленьким смаком.
В даному рецепті застосовуємо консервовані печериці: вони нейтралізують жирність сайри і надають салатик більше ніжності.
Приготуємо салат Мімоза з печерицями по пошаговому рецептом:
- Додаємо лушпиння нарізку.
- Кладемо моркву і змащуємо майонезом.
- Додаємо білковий шар плюс майонез.
- Покриваємо денце салатниці рибним шаром і промазуємо майонезом.
- Виймаємо сайру в тарілку, даючи стекти соку (він нам не потрібен), і розминаємо виделкою в однорідну масу.
- Трьом картоплю, моркву, яєчні інгредієнти на дрібній тертці – все окремо.
- Подрібнюємо цибулю гострим ножем, заливаємо окропом, через 15 хв. зливаємо її: окріп позбавить нарізку від гіркоти.
- Охолоджуємо варені продукти, очищаємо, поділяємо жовтки і білки.
- Відварюємо моркву і картоплю, окремо – курячі яйця.
- Укладаємо картопляну масу, подсаливаем і присмачуємо майонезом.
Посипаємо готовий салат Мімоза, чий рецепт випробувала вже не одна сотня кулінарів, тертими жовтками, прибираємо в холодильник на 1,5-2 години, ставимо на стіл і кличемо домочадців покуштувати дивовижного салату.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати класичну мімозу
Рецепт салату Мімоза з печерицями та свіжими огірками
Складові
- Лосось в маслі – 1 банка + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Картопля середній – 3 шт. + –
- Морква середня – 2 шт. + –
- Огірки свіжі середні – 2 шт. + –
- Печериці – 300 г (можна свіжі або мариновані). + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Майонез – 50 г + –
- Кріп – для прикраси (зелень, додана в салатну закуску, збагачує її смак, оскільки гармонує з грибним ароматом). + –
Як покроково робити незвичайну Мімозу з огірками і грибами
У Росії рідко поєднують рибу з печерицями, опеньками, лисичками, боровиками та іншими грибами: їх зазвичай подають до м’яса і додають в м’ясні супи, салати та інші страви. Однак риба і гриби відмінно доповнюють один одного: грибний присмак привносить в блюдо незвичайний приємний смак і насичує його білками.
Якщо хочеться отримати на виході ситну закуску з відмінним смаком і ароматом, салат з грибами і лососем – найкраще рішення. Приготуємо Мімозу з печерицями, дотримуючись докладний рецепт.
- Викладаємо червону рибу з банки на блюдо (масло і сік від риби не додаються в салат) і розминаємо її за допомогою вилки.
- Нарізаємо цибулину півкільцями і замочуємо в окропі на 10 хвилин для усунення їдкого присмаку.
- Якщо гриби мариновані, виймаємо їх з банки і нарізаємо дрібними шматочками або тоненькими пластинками. Свіжі грибочки промиваємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо, додавши в сковорідку вершкове масло.
- Відварюємо моркву з картоплею, окремо – яйця. Остужаем зварені продукти і очищаємо.
- Трьом моркву і картоплю на середній терці.
- Натираємо на дрібній терочке яєчні білки, жовтки і твердий сир (окремо).
- Ріжемо свіжі промиті огірочки дрібними кубиками.
- Пошарово викладаємо в салатник рибну масу, цибульні півкільця, терту картоплю, печериці, огіркові кубики, моркву, тертий білок і сир. Промащуємо кожен шар майонезом.
Посипаємо мімозу з грибами тертими жовтками, прикрашаємо Кріпно гілочками і ставимо салат в прохолодне місце на пару годин. Після приступаємо до дегустації салатної закуски, приготовленої з нетрадиційної рецептурою.
Смачного!