Скажіть, а чи багато у вашій особистій колекції страв, на приготування яких йде зовсім мало часу, а результат перевершує всі очікування? Всім зайнятим господаркам ми пропонуємо поповнити свою колекцію і зробити швидке блюдо з вельми кумедною назвою – курячі розплітання з сиром. І, найголовніше, – в ньому є м’ясо, а значить подібним сніданком або вечерею залишаться задоволені всі домочадці, які не можуть жити без тваринного білка!
Розплітання з курячим м’ясом і сиром – смачно і незвично
Хто сказав, що швидко – не означає ситно?
Швидше за все той, хто ніколи не пробував готувати розплітання з курячого філе з сиром! Ніжна курочка, розплавлений при смаженні сир, ароматна зелень і пікантна нотка часнику – уявляєте, який смачний у нас вийде результат?
До речі, для тих, хто не знає, що таке розплітання, ми відкриємо завісу таємниці: так називають м’ясні оладки, трохи «кошлаті» на вигляд.
Курячі биточки з сиром, рецепт яких ми вам пропонуємо повторити, може бути змінений за вашим бажанням – так, наприклад, деякі господині додають в курячі оладки овочі і навіть печериці, але ми почнемо все-таки з класики.
Курячі розплітання: простий і смачний рецепт з сиром
Складові
- Куряче філе – 2 шт. + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Кефір – 0,5 склянки + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л. + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Кріп свіжий – 1 пучок + –
- Каррі – 2-3 щіпки + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
Як зробити курячі розплітання з сиром, покроковий рецепт
- Спочатку займемося куркою. Філе обмиваємо, сушимо і ріжемо маленькими кубиками. Перекладаємо його в глибоку миску (врахуйте, що в цю миску повинні поміститися і всі інші інгредієнти, так що беріть ємність побільше).
- Точно такими ж за розміром кубиками нарізаємо і сир, і відправляємо його в компанію до курочку.
- Подрібнюємо або видавлюємо через прес часник, зелень дрібно рубаємо, і теж відправляємо в ту ж саму миску.
- Кладемо в суміш для оладок каррі. Солимо.
- Тепер туди ж всипаємо акуратно пшеничне борошно і кукурудзяний крохмаль, заливаємо кефіром і все акуратно і ретельно перемішуємо.
- Перед тим, як смажити розплітання, дамо суміші трохи постояти в холодильнику – приблизно чверть години.
- Приступаємо до фінального етапу: розігріваємо на сковороді рослинне масло, беремо столову ложку і викладаємо суміш на сковороду порціями розміром з стандартні оладки.
- Обсмажуємо з двох боків до утворення красивою рум’яної і апетитною скоринки.
Курячі розплітання з сиром можна подавати як вам більше подобається: просто зі сметаною або кетчупом, з салатом зі свіжих овочів або ж з будь-яким гарніром – рисом, гречкою, картопляним пюре.
Вони прекрасно підходять абсолютно до будь-яких продуктів!