Як зробити пельменну запіканку в духовці

Запіканка з пельменів
Щоб ситно нагодувати всю сім’ю і при цьому не витратити багато часу на приготування улюбленої страви – потрібно знайти унікальний експрес-рецепт, який завжди зможе виручити зайняту господиню. І такий рецепт, безумовно, існує; якщо хочете на обід щось смачне і просте, тоді запіканка з пельменів в духовці – то, що ви шукайте.

Приготувати таку страву не складе ніяких труднощів (особливо, якщо вироби з тіста ви використовуєте магазинні), а ось смак отриманого частування ще довго буде для вас приємним спогадом.

Готувати улюблену запіканку ми будемо з заморожених пельменів, це істотно скоротить загальний час приготування. В такому рецепті від господині потрібно небагато – приготувати смачну заправку для запікання, встановити необхідний режим в грубці і дочекатися, поки улюблені «пиріжки» з м’ясом запекутся.

Якщо ж вільного часу у вас багато, тоді зробити пельмені з м’ясним фаршем краще самостійно. Як приготувати тісто для пельменів – читайте в докладній статті на сайті, клікнувши на посилання нижче.

Запікання пельменів з сиром в духовці

Як приготувати запіканку з пельменів в духовці

Складові

  • Твердий сир – ідеально підходить «Голландський» + –
  • Сметана 15% – 2 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Майонез жирність 67% – 2 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 1/2 ст.л. + –
  • Пельмені – начинку краще брати свинячо-яловичого + –
  • Спеції – будь-які за смаком + –

Рецепт запікання пельменів зі сметаною в духовці

  1. Очищену цибулину нарізаємо півкільцями, недовго (хвилин 10) обсмажуємо на невеликому вогні у вершковому маслі.
  2. Змішуємо в мисці сметану з майонезом, перчимо, солимо отриману масу, приправляємо улюбленими спеціями.
  3. Додаємо в сметанно-майонезний соус, обсмажений на сковорідці, цибулю, свіжу дрібно нарізану зелень і ретельно все перемішуємо.
  4. Натираємо на крупній тертці твердий сир.
  5. Деко змащуємо рослинним маслом, рівномірно викладаємо на нього заморожені м’ясні пельмені, залишаючи між кожним виробом невелику відстань.
  6. Заливаємо свинячо-яловичий пельмені приготовленим соусом, посипаємо тертим сиром.
  7. Розміщуємо деко в розігріту до 200 ° С духовку на 30-40 хвилин.

Подаємо запіканку з пельменів під сиром в сметанному соусі гарячої. Таке блюдо не обов’язково подавати, як доповнення до будь-яких страв. Воно ідеально виглядає і в якості самостійної закуски.

Запіканка з пельменів з грибами: рецепт з грибами

Вишуканим варіантом приготування пельменній запіканки є її запікання в духовці з грибами. Запіканка з пельменів з грибами готується просто, але щоб зробити страву більш оригінальним – пропонуємо запекти їх в горщиках.

Складові

  • Пельмені – 500 г;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Печериці – 500 г;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Сир (твердий) – 100 г;
  • Рослинна олія – ​​за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
  • Сіль за смаком.

Запіканка з пельменів в духовці - домашній рецепт

Приготування запіканки з пельменів з грибами

  1. Ріжемо дрібно гриби, цибулю, обсмажуємо продукти на сковороді.
  2. Додаємо в обжарку мелений перець, сіль за смаком.
  3. У киплячій підсоленій воді відварюємо тестові вироби. Варити їх потрібно не більше 5 хвилин.
  4. Складаємо варені пельмені разом з грибами в горщик, ретельно продукти перемішуємо.
  5. Посипаємо блюдо в горщиках тертим сиром, рубаною зеленню, потім поміщаємо ємності в розігріту до 180 ° С духовку. Запікаємо тестові вироби з м’ясною начинкою та грибами 10 хвилин. Після приготування закуску відразу подаємо до столу з майонезом або сметанним соусом.

З чим приготувати запіканку з пельменів в духовці

Крім сиру і грибів, запекти улюблені пельмені можна з овочами. Досить смачною виходить запіканка, якщо готувати її з кабачками (звичайні, цукіні і т. Д.). Кроки в технології приготування залишаються ті ж, що і в рецепті з грибами, проте замість печериць ми будемо обсмажувати свіжі коренеплоди.

Крім кабачків, для запікання пельменів можна використовувати і будь-які інші овочі, важливо лише дотримуватися в процесі приготування декількох нескладних правил:

  1. Перед запіканням овочі потрібно обсмажити на сковороді до напівготовності, щоб потім в духовці вони не пересмажиться.
  2. Якщо в процесі обсмажування овочів з них виділиться сік – його необхідно буде злити.
  3. При бажанні, для більшого аромату і посилення смаку, в овочі можна класти спеції: коріандр, сушений кріп, розмарин, базилік і інші прянощі. Але багато всипати спецій не рекомендується. Щоб поліпшити, а не зіпсувати смак страви – достатньо 1-2 видів пряних трав.

Запіканка з пельменів в духовці – не просто смачне частування, зробити яке будинку зможе кожна господиня. Крім всіх вищеназваних переваг, є у страви ще один важливий козир – його бюджетность. Так що, якщо хочете ситно, смачно і недорого пообідати, тоді рецепт запіканки з пельменів повинен бути у вас завжди під рукою. Готуйте – і дивуйте близьких, нехай ваші зусилля принесуть вам багато гастрономічних задоволень!