Щоб ситно нагодувати всю сім’ю і при цьому не витратити багато часу на приготування улюбленої страви – потрібно знайти унікальний експрес-рецепт, який завжди зможе виручити зайняту господиню. І такий рецепт, безумовно, існує; якщо хочете на обід щось смачне і просте, тоді запіканка з пельменів в духовці – то, що ви шукайте.
Приготувати таку страву не складе ніяких труднощів (особливо, якщо вироби з тіста ви використовуєте магазинні), а ось смак отриманого частування ще довго буде для вас приємним спогадом.
Готувати улюблену запіканку ми будемо з заморожених пельменів, це істотно скоротить загальний час приготування. В такому рецепті від господині потрібно небагато – приготувати смачну заправку для запікання, встановити необхідний режим в грубці і дочекатися, поки улюблені «пиріжки» з м’ясом запекутся.
Якщо ж вільного часу у вас багато, тоді зробити пельмені з м’ясним фаршем краще самостійно. Як приготувати тісто для пельменів – читайте в докладній статті на сайті, клікнувши на посилання нижче.
Запікання пельменів з сиром в духовці
Складові
- Твердий сир – ідеально підходить «Голландський» + –
- Сметана 15% – 2 ст.л. + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Майонез жирність 67% – 2 ст.л. + –
- Масло вершкове – 1/2 ст.л. + –
- Пельмені – начинку краще брати свинячо-яловичого + –
- Спеції – будь-які за смаком + –
Рецепт запікання пельменів зі сметаною в духовці
- Очищену цибулину нарізаємо півкільцями, недовго (хвилин 10) обсмажуємо на невеликому вогні у вершковому маслі.
- Змішуємо в мисці сметану з майонезом, перчимо, солимо отриману масу, приправляємо улюбленими спеціями.
- Додаємо в сметанно-майонезний соус, обсмажений на сковорідці, цибулю, свіжу дрібно нарізану зелень і ретельно все перемішуємо.
- Натираємо на крупній тертці твердий сир.
- Деко змащуємо рослинним маслом, рівномірно викладаємо на нього заморожені м’ясні пельмені, залишаючи між кожним виробом невелику відстань.
- Заливаємо свинячо-яловичий пельмені приготовленим соусом, посипаємо тертим сиром.
- Розміщуємо деко в розігріту до 200 ° С духовку на 30-40 хвилин.
Подаємо запіканку з пельменів під сиром в сметанному соусі гарячої. Таке блюдо не обов’язково подавати, як доповнення до будь-яких страв. Воно ідеально виглядає і в якості самостійної закуски.
Запіканка з пельменів з грибами: рецепт з грибами
Вишуканим варіантом приготування пельменній запіканки є її запікання в духовці з грибами. Запіканка з пельменів з грибами готується просто, але щоб зробити страву більш оригінальним – пропонуємо запекти їх в горщиках.
Складові
- Пельмені – 500 г;
- Зелень – 1 пучок;
- Печериці – 500 г;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сир (твердий) – 100 г;
- Рослинна олія – за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Сіль за смаком.
Приготування запіканки з пельменів з грибами
- Ріжемо дрібно гриби, цибулю, обсмажуємо продукти на сковороді.
- Додаємо в обжарку мелений перець, сіль за смаком.
- У киплячій підсоленій воді відварюємо тестові вироби. Варити їх потрібно не більше 5 хвилин.
- Складаємо варені пельмені разом з грибами в горщик, ретельно продукти перемішуємо.
- Посипаємо блюдо в горщиках тертим сиром, рубаною зеленню, потім поміщаємо ємності в розігріту до 180 ° С духовку. Запікаємо тестові вироби з м’ясною начинкою та грибами 10 хвилин. Після приготування закуску відразу подаємо до столу з майонезом або сметанним соусом.
З чим приготувати запіканку з пельменів в духовці
Крім сиру і грибів, запекти улюблені пельмені можна з овочами. Досить смачною виходить запіканка, якщо готувати її з кабачками (звичайні, цукіні і т. Д.). Кроки в технології приготування залишаються ті ж, що і в рецепті з грибами, проте замість печериць ми будемо обсмажувати свіжі коренеплоди.
Крім кабачків, для запікання пельменів можна використовувати і будь-які інші овочі, важливо лише дотримуватися в процесі приготування декількох нескладних правил:
- Перед запіканням овочі потрібно обсмажити на сковороді до напівготовності, щоб потім в духовці вони не пересмажиться.
- Якщо в процесі обсмажування овочів з них виділиться сік – його необхідно буде злити.
- При бажанні, для більшого аромату і посилення смаку, в овочі можна класти спеції: коріандр, сушений кріп, розмарин, базилік і інші прянощі. Але багато всипати спецій не рекомендується. Щоб поліпшити, а не зіпсувати смак страви – достатньо 1-2 видів пряних трав.
Запіканка з пельменів в духовці – не просто смачне частування, зробити яке будинку зможе кожна господиня. Крім всіх вищеназваних переваг, є у страви ще один важливий козир – його бюджетность. Так що, якщо хочете ситно, смачно і недорого пообідати, тоді рецепт запіканки з пельменів повинен бути у вас завжди під рукою. Готуйте – і дивуйте близьких, нехай ваші зусилля принесуть вам багато гастрономічних задоволень!