У вогку осінню холоднечу всім хочеться домашнього затишку, теплого пледа на улюбленому дивані і смачного чаю з ароматною випічкою прямо з печі. Ось тільки перспектива – простояти піввечора біля плити, до душі далеко не кожній господині, тому сьогодні ми розповімо вам, як швидко спекти млинці з куркою і картоплею. Блюдо виходить напрочуд смачним і ситним, а порадувати випічкою зі сметаною або малиновим джемом можна не тільки домашніх, але і довгоочікуваних гостей.
Калорійність млинців з начинкою з курки і картоплі
У класичному виконанні фаршировані млинчики – блюдо досить поживна і калорійне: 100 грам продукту містить близько 150 ккал.
Оцінити «тяжкість» кожного інгредієнта можна по наступній таблиці.
продукт міра Вага (г) калорійність (ккал) Пшеничне борошно 300 г 300 987 Яйце 2 шт. 80 125 Рослинна олія 2 ст.л 34 306 Молоко 1 л. 1030 597 Цукор 2 ст.л. 42 157 Сіль 5 г 5 0 Картопля 5-6 шт. 550 457 Куряче філе 250 г 250 | 500 Ріпчасту цибулю 2 шт. 150 65 Разом 2441 3194 100 грам 100 131
Однак шанувальники низькокалорійних дієт можуть замінити домашнє молоко знежиреним продуктом, а для начинки використовувати тільки курячу грудку і молоду картоплю. Це допоможе істотно знизити загальний енергетичний вага готового блюда.
Як приготувати тісто для млинців з картоплею і куркою
Складові
- Молоко – 1 л + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Рослинна олія – 2-3 ст.л. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
Як зробити смачні домашні млинці на молоці
Найкраще для приготування млинців використовувати домашні яйця, як і будь-який натуральний продукт, вони набагато смачніше «конкурентів» з магазину, а більш яскравий жовток подарує готовим млинців сонячний відтінок.
Приготування красивих млинців – свого роду мистецтво, яке відточується багаторічною практикою, тому з першого разу підсмажити «сонячний» млинець вдається не кожній господині. Однак деякі секрети приготування млинців в домашніх умовах все-таки існують.
Готуємо млинцеве тісто без грудочок
- У глибоку миску розбиваємо обидва яйця, додаємо цукор і сіль за смаком, після чого злегка збиваємо суміш віночком або блендером на повільних оборотах.
- Наливаємо в ту ж миску все молоко і потроху додаємо просіяне борошно, постійно помішуючи заготовку для тесту.
- Додаємо до суміші рослинне масло і ретельно розмішуємо тісто до однорідної маси.
- Перш, ніж смажити млинці, рекомендується дати тісту настоятися протягом 10-15 хвилин, після чого його бажано ще раз ретельно розмішати.
За консистенцією млинцева основа повинна нагадувати натуральний питний йогурт. Якщо ж тісто виходить дуже рідким, то необхідно додати трохи борошна, щоб при випічці млинець не порвався.
Як посмажити млинці на сковороді
- На сильному вогні розігрійте млинниць або плоску сковороду. При цьому посуд повинен бути ідеально чистою, інакше млинець буде прилипати до будь-якого (навіть невеликого) нагару.
- Змастіть сковорідку рослинним маслом і ополоником налийте невелику кількість тіста, після чого швидко розподіліть його по всьому денця сковороди.
- Випікайте млинець до тих пір, поки його поверхня не стане злегка пузиритися, а край не почнеться підрум’янюватися. Потім, за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки, акуратно переверніть млинець і смажте його до готовності.
Аналогічно приготуйте все млинці і складіть їх на плоску велику тарілку.
Як зробити картопляно-курячу начинку для млинців
Складові
- Картопля середніх розмірів – 5-6 шт .;
- Куряче філе – 250 г;
- Лук – 2 шт .;
- Рослинна олія – 1 ст.л.
Начинку приготувати так для млинців з курячого філе з картоплею
- Відваріть до готовності почищений і помиту картоплю, перекладіть його в глибоку миску і розімніть до стану густого пюре. Розбавити картопляну масу можна тим же відваром, в якому варилася картопля.
- Дрібно наріжте куряче філе і очищений ріпчасту цибулю, потім обсмажте їх до готовності на рослинній олії.
- Смажену курку разом з цибулею подрібніть в блендері і змішайте з підготовленим картопляним пюре.
- Готову начинку посоліть і поперчіть за смаком.
Як фарширувати млинці картоплею і куркою
- Остиглий млинець розкладіть перед собою на великий обробній дошці.
- На найближчий до вас край млинця покладіть 1 столову ложку начинки, відступивши при цьому від кромки 2-3 см.
- Закрийте начинку залишеним запасом тесту, а бічні краї млинця загорніть конвертиком.
- Тепер поверніть млинець рулончиком з начинкою всередині і покладіть на блюдо
Аналогічно слід загортати всі інші млинці.
Як запекти млинці з картоплею і куркою в духовці
На заключному етапі готові млинці можна трохи запекти в духовці. Для цього на глибокий, змащений олією, деко викладіть, начинені курячо-картопляним фаршем, млинці і поставте в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
Подавати готову страву можна зі сметаною або оригінальним сметанним соусом з рубаною зеленню і часником.