Як зробити млинці на розсолі

Млинці на огірковому розсолі
Продовжуючи тему харчування при непереносимості молочних продуктів, пропонуємо кілька цікавих варіантів приготування тонких коржів. Зовсім необов’язково куховарити млинці на молоці або сироватці – на розсолі огірковому за старовинним рецептом вони все так же смачні зі шляхетною сьомгою або ікоркою. Більш того – їх незрівнянний пікантний, з легкими пряними нотками, присмак здатний приємно здивувати справжнього гурмана і стати фаворитом сезону.

Інші переваги домашніх млинців на ароматному розсолі з банки – дешевизна і простота приготування в домашніх умовах. Продукти, які передбачає рецептура, знайдуться в засіках у будь-якої господині.

Такі коржі будуть особливо до місця на неабияк спорожнілому пісному столі, не порушуючи при цьому гастрономічну православну традицію. Звичайно, для пісного меню найбільше підійдуть прості млинці на розсолі без яєчного компонента, рецепт яких ми пропонуємо в нашій сьогоднішній підбірці.

Пікантні млинці на домашньому розсолі: кращий рецепт

Як зробити млинці на огірковому розсолі

Складові

  • Розсіл (будь-який) – 1 стакан + –
  • Борошно пшеничне в / с – трохи менше 1 склянки + –
  • Цукор – 1/2 ч.л. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л. + –
  • Содовий розпушувач – 1/3 ч.л. + –

Як спекти млинці на розсолі в домашніх умовах

Цей варіант приготування улюбленого частування досить простий і вигідний, оскільки немає потреби спеціально розкривати банку огірків, щоб добути з неї ароматну заливку.

Цілком згодиться розсіл з банки з помідорами, кабачками або іншими соліннями. Єдина вимога – він повинен бути прозорий, як сльоза.

  1. Приготування починаємо з збивання яйця з цукром і содою.
  2. Як тільки на поверхні з’явиться пінка, можна буде поступово вводити борошно.
  3. Маса вийде досить туга, але це те, що треба! Розрідити її до більш звичного «млинцевого» стану розсільної заливкою. Її також вливаємо поступово, не перестаючи заважати.

Коли тісто «відпочине», заправляємо його маслом – і можна випікати наші коржі. Під першу дно млинниці злегка змащуємо маслом.

Рада кухарчуком

  • Борошно можна використовувати не тільки пшеничне, але і житнє (краще брати обдирне). Кількість – то ж, ефект – низька калорійність.
  • Якщо в господарстві немає оливкової олії, його можна замінити кукурудзяним або більш звичним соняшниковою;
  • Щоб нагодувати сім’ю з 4-х осіб, найкраще робити відразу 2 порції млинців.

Подавати ропні млинці найкраще зі сметаною або приправленим куркумою майонезом.

Смачні домашні млинці на розсолі: пісний рецепт

Простота цього варіанту приготування улюблених коржів – його безперечна перевага. Але головне достоїнство – це результат, тобто ароматні і рум’яні борошняні коржики. Вони вийдуть не дуже тонкими і трохи солоними на смак.

Складові

  • Розсіл від консервованих огірків – 1 літр;
  • Борошно з зерен пшениці – 2 повних склянки;
  • Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
  • Масло соняшнику без запаху – 2-3 ст.л.

Смачні домашні млинці на розсолі - пісний рецепт

Як зробити смачні млинці на розсолі своїми руками

  1. Починаємо традиційно з просіювання борошна, щоб розпушити її і наситити киснем. Використовуємо для цього дрібне сито.
  2. Далі – сода. Її сиплемо в розсільну заливку і гарненько заважаємо.
  3. Тепер – мука: її потрібно акуратно ввести в розсіл, розмішуючи так, щоб уникнути грудкуваті.
  4. Останній штрих – додавання масла. Але з цим поспішати не варто – шлях майже готове тісто постоїть в теплому місці з півгодинки, «дозревая». Тільки потім присмачуємо його рослинним жиром.
  5. Щоб домашні млинці не пригорали і легко відділялися від металевої поверхні, потрібно спершу гарненько прожарити сковороду, потім трохи змастити жарочні поверхню маслом (під перший млинець), і тільки потім лити тісто.

Щоб домашні млинці вийшли ніжними і не були дуже важкі для шлунка, можна спробувати піч їх під кришкою. Так вони добре пропекутся і без надмірного підсмажування.

Дуже смачні пісні млинці по-домашньому можна наповнити тушкованою капустяної або грибною начинкою і полити злегка теплим оливковим маслом – смакота!

Дріжджові млинці на розсолі з капусти по-домашньому

Якщо в діжці з капустою занадто багато заливки, її можна «пустити» на млинці. Вийдуть вони пишними, м’якими і надзвичайно смачними.

Складові

  • Розсіл з капусти – 1,5 ст .;
  • Вода (кип’ячена) – 0,5 ст .;
  • Сухі дріжджі пекарські – 10 г;
  • Борошно (в / с) просіяне – 2-2,5 ст .;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Олія – ​​3 ст.л.

Дріжджові млинці на розсолі з капусти по-домашньому

Приготування млинчиків на розсолі в домашніх умовах

  1. Підігріваємо воду, розчиняємо в ній цукор і дріжджі.
  2. Гарненько перемішавши все, накриваємо ємність і відправляємо в тепло десь на чверть години.
  3. А поки з’єднаємо борошно і розсіл, додамо масло.
  4. В отриману однорідну масу додаємо опару, знову все заважаємо. Тісто буде злегка пінитися – це нормально.

Печемо наші млинці на розігрітій сковороді. Щоб перший млинець не вийшов грудкою, можна змастити її маслом. Посудина з антипригару в цьому не має потреби.

Далеко не завжди в холодильнику виявляються зайві півлітра молока або сироватки. Якщо раптом увечері захотілося чогось такого, а в магазин бігти не хочеться, можна на швидку руку сфабрикувати легкі і смачні млинці на розсолі огірковому. Вони внесуть приємну різноманітність у звичне меню і до того ж обійдуться зовсім недорого.