Як зробити лазанью з лаваша з курочкою

Лазанья з лаваша з куркою
Коли мова заходить про італійську кухню, обивателю в першу чергу на думку спадають такі страви, як піца і паста. Кулінари же в цьому плані мають більш широким кругозором, а тому неодмінно згадують ще про одне страву, різновид якого ми сьогодні приготуємо – лазіння з лаваша з куркою. Ця вільна інтерпретація знаменитого страви виключає самий неприємний етап – виготовлення і підготовку листів тесту, а тому підійде навіть для кухарів середнього рівня.

Рецепт лазаньї з лаваша з куркою в вершковому соусі

Готуємо італійську лазанью у вершковому соусі з лаваша

Складові

  • Куряче м’ясо – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
  • Помідори консервовані – 1 банка + –
  • Масло вершкове – 70 г + –
  • Прованські трави – 2 ч.л. + –
  • Паста з томатів – 0,5-1 ст.л. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Лаваш – 1-2 упаковки + –
  • Борошно пшеничне в / с – 2-3 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Молоко 3,2% – 650 мл + –
  • Сир моцарела – 350 г + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати лазанью з лаваша з куркою

Перш ніж приступати до опису процесу приготування, зробимо невелику ремарку. У магазинах ви можете знайти велику кількість різновидів лавашей, які відрізняються за розміром і кількістю аркушів.

В середньому, на одну лазанью стандартного розміру йде від 1 до 2 упаковок лаваша, кількість же листів варіюється в залежності від розмірів форми і її висоти. Саме тому ми рекомендуємо купувати даний продукт з невеликим запасом – надлишки ви завжди зможете використовувати для приготування інших страв.

Готуємо начинку для італійської лазаньї

  • Робимо фарш з курки для лазаньї

Якщо ви хочете отримати більше жирне блюдо, тоді використовуйте м’ясо з гомілок і стегон. Для більш дієтичного страви краще брати філейну частину.

  • Лук очищаємо і шаткуємо дрібним кубиком, моркву також очищаємо і трьом на середній тертці.
  • Вливаємо олію на сковорідку і починаємо обсмажувати овочі на невеликому вогні, поки цибуля не зарум’яниться до «золота».
  • Сюди ж додаємо наш фарш. Лопаткою постійно мнем його, щоб максимально подрібнити шматочки.
  • Блендером подрібнюємо консервовані помідори і також виливаємо цю масу в сковороду. Сюди ж додаємо томатну пасту і добре все перемішуємо.
  • Солимо і додаємо приправи, ще раз вимішуємо і відставляємо на час в сторону.

Робимо вершковий соус для лазаньї

  • У невеликій каструльці топимо вершкове масло на мінімальному вогні.
  • Всипаємо потихеньку борошно, постійно перемішуючи, щоб утворилася борошняна крихта.
  • Сюди ж акуратно вливаємо молоко і все розмішуємо, не перериваючись. У соусі неприпустимі грудки, тому уважно стежимо за його однорідністю.
  • Коли суміш загусла і почала трохи кипіти, вимикаємо вогонь і трохи її присаливаем.
  • Натираємо моцарелу на крупній тертці.

Збираємо лазанью з лаваша і начинки

  • Дно форми для випікання змащуємо невеликою кількістю соусу бешамель, потім кладемо пласт лаваша, розміром з дно форми.
  • Викладаємо м’ясну начинку, посипаємо сиром, трохи поливаємо соусом і знову кладемо лаваш.

Готування лазаньї з лаваша і курочки в духовці

  • Все це повторюємо до тих пір, поки не скінчиться начинка. Останній шар – лаваш, який мажемо залишками соусу і присипаємо сиром.
  • Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Зазвичай для випікання достатньо 15 хвилин, але ви можете орієнтуватися на ступінь запечена сиру.

Лазанья з лаваша з куркою і помідорами

Якщо ви любите класичну лазанью, в якій головна роль відводиться томатам, то рекомендуємо звернути увагу на даний рецепт.

Складові

  • Філе курки – 0,5 кг;
  • Помідори консервовані – 600 г;
  • Олія – ​​2-3 ст.л .;
  • Лук – 2 шт .;
  • М’який вершковий сир – 400 г;
  • Сир моцарела – 400 г;
  • Прованські трави – 2 ч.л .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Лаваш – 1-2 упаковки;
  • Сіль за смаком.

Як зробити смачну лазанью з лаваша з помідори

Як зробити лазанью з куркою з лаваша

  1. Моєму куряче філе, видаляємо хрящики і ріжемо дрібними кубиками.
  2. Лук очищаємо і нарізаємо дуже дрібно. Те ж саме робимо з часником.
  3. У сковороду вливаємо олію, обсмажуємо цибулю і часник, потім (після того, як вони придбали золотистий колір) додаємо м’ясо і присаливаем.
  4. Всипаємо в сковороду спеції і додаємо помідори без соку. Тушкуємо ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
  5. У форму для випікання наливаємо невелику кількість томатного соку з банки. Кладемо сюди ж лист лаваша, схожого з розміром форми.
  6. Викладаємо шар м’ясної начинки, присипаємо моцарелою і накриваємо шаром лаваша.
  7. Вливаємо трохи соку, викладаємо м’який сир, який знову накриваємо лавашем.
  8. Повторюємо, поки є начинка, а верхній шар лаваша щедро посипаємо тертою моцарелою.
  9. Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

Якщо не хочете, щоб сир зверху сильно запікся, тоді накрийте форму фольгою, яку потрібно буде зняти за 10-15 хвилин до закінчення випікання.

Куряча лазіння з лаваша з грибами

Курка і гриби – яке поєднання продуктів може бути смачніше? У цій варіації рецепта ми з’єднали як вершковий соус, так і помідори, щоб приготувати по-справжньому соковиту лазанью, яка буде буквально танути в роті.

Складові

  • Куряче м’ясо – 0,9 кг;
  • Лаваш – 1-2 упаковки;
  • Гриби – 0,4 кг;
  • Помідори – 0,5 кг;
  • Сир моцарела – 350 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Прованські трави – 1-2 ч.л .;
  • Олія соняшникова – для смаження;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Борошно – 6 ст.л .;
  • Молоко 3,2% – 1 л.

Як приготувати італійську запіканку з куркою з коржі

Як запекти лазанью з лаваша з грибами і куркою

  1. Філе готуємо як зазвичай: миємо, видаляємо хрящі, після цього рубаємо його досить дрібно.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Гриби ретельно вимити і шаткуємо пластинками.
  3. Вливаємо в сковороду масло, висипаємо цибулю, після декількох хвилин обсмажування додаємо м’ясо. Смажимо ще хвилин 5, засипаємо гриби і тушкуємо хвилин 20.
  4. Солимо, перчимо, всипаємо спеції. Після готовності грибів отставляем на час в сторону.
  5. У сотейнику топимо вершкове масло, обережно всипаємо борошно, потім вливаємо молоко і робимо однорідний соус, який вимикаємо, як тільки він закипить. Чуть-чуть перчимо і солимо.
  6. Помідори обшпарюємо, видаляємо шкірку і жорстку середину. Перетворюємо в рідку масу за допомогою блендера або терки.
  7. Змащуємо дно форми вершковим соусом, потім кладемо лаваш за розміром дна.
  8. Викладаємо трохи м’яса і грибів, заливаємо вершковим соусом і знову кладемо шар лаваша. Повторюємо, поки не закінчиться начинка.
  9. На верхній шар лаваша виливаємо томатну масу, після чого ставимо лазанью в духовку на третину години і випікаємо при 180 градусах.
  10. Виймаємо, засипаємо сиром і готуємо ще 15-20 хвилин.

Знизу така лазіння з лаваша з куркою просочується вершковим соусом, а зверху – томатної масою. Подібна особливість розташування начинки дозволяє уникнути її пересихання, при цьому зверху блюдо прикрашає хрустка сирна скоринка.