Якщо розмова заходить про класичні закусках, то важко не згадати це блюдо, так гаряче улюблене багатьма.
Красива нарізка з ковбаси і сиру користується неймовірною популярністю в будь-якому куточку нашого світу і особливо доводиться вона до місця під час домашніх гучних застіль. Ось чому можна сміливо експериментувати з цією смачною закускою, щоб міняти її зовнішній вигляд і приємно дивувати тим самим дорогих гостей.
Красива нарізка з ковбаси і сиру для святкового столу, фото
Красиво подати досить побите блюдо – складно. Особливо, якщо це банальна нарізка. Однак святкова кухня тим і примітна – потрібно якось примудритися зробити шедевр з того, що всі навколо пробували вже мільйон разів.
Сирно-ковбасна тарілка зазвичай не надто виділяється на загальному тлі банкету. А все тому, що служить вона більше як безпосередньо закуска, а не самостійне блюдо.
Але якщо гарненько попрацювати і зробити це частування красивим і апетитно виглядають, то це вже буде справжня окраса вашого святкового обіду або вечері. Причому для цих цілей тарілку або піднос краще вибирати побільше – так, щоб зробити акцент на подачі відразу ж, як гості сядуть за стіл.
- Для красивої подачі вистачить всього чотири основні продукти – два види різних сирів і два види ковбас, а ще – помідори черрі для прикраси і трохи свіжої зелені.
- Ковбасу укладають в нарізці нижнім шаром, складаючи слайси вдвічі і притримуючи новим скибочкою м’яса попередній. Виходить така собі хвиляста нарізка, яка виглядає ну дуже святково.
- Другу половину тарілки викладають іншим видом ковбаси і краще, щоб вони помітно відрізнялися один від одного.
- Зверху викладають в кілька шарів (теж як би візуально розділяючи блюдо на дві частини) нарізку сиру, виконану треугольно.
- Завершує красиву оригінальну закуску виноград або помідоріни черрі, які надають страві більше шику.
Оригінальна нарізка ковбаси і сиру своїми руками будинку
Красива нарізка з ковбаси і сиру може виглядати і ось так. Основна її перевага полягає в тому, що ніяких талантів для створення закуски не потрібно – все дуже просто і зрозуміло.
- Спершу нарізаємо палицю салямі по діагоналі, щоб шматочки були великими і добре помітними.
- Потім тоненько шаткуємо шинку.
- Сирок вибираємо круглий, зійде і ковбасний. Тоді сирно-ковбасна тарілка вийде особливо привабливою. Ріжемо його тонкими слайсами.
- Для верхівки нарізки використовуємо тонкий балик або будь-яке інше улюблене м’ясо, також нам знадобиться «кучерявий салат» і прикраса для серединки закуски.
- Нижнім шаром укладаємо ветчінку, складаючи шматочки вдвічі і приминаючи наступним попередній.
- Зверху вистєлім гурток з сиру і салямі, перемежовуючи їх один через один.
- Обмиваємо листки салату і обтрушувати їх від води. Розкладаємо салатну прикраса по колу в центрі тарілки.
- На нього складаємо бекон або будь-тонко порізане м’ясо, закручене в рулетики.
- Прикрашаємо нарізку контрастним декором.
Проста сирно-ковбасна тарілка для будинку
Розкласти м’ясо з ковбасою і сирок для домашніх посиденьок краще простіше, адже тут звичайно не доводиться думати над тим, як подати частування – оформлення в такій ситуації не особливо важливо, можна просто красиво викласти продукти.
- Тут нам стане в нагоді чотири види м’яска, щоб порадувати гостей справжнім асорті.
- Сир можна використовувати і один, але при бажанні – зійде варіант з декількома різновидами.
- Також нам потрібні мариновані корнішони, оливки і маслини, трохи помідорів чері і салат латук.
- Тонко нарізаємо всі м’ясні делікатеси, намагаючись робити це акуратно.
- Сир теж струганий тонкими слайсами.
- На велике блюдо укладаємо в якості підкладки промиті листя зеленого салату.
- Зверху кладемо трубочки з м’ясних страв, залишаючи салямі як прикраса для «серцевини» закуски.
- Між ковбасами затишно пристроюємо скибочки сирка.
- Доповнюємо закуску огірочками та помідорами, кладемо маслини.
Як правильно укласти нарізку з ковбаси і сиру, ресторанна подача
Оформити нарізку можна і так, як це роблять у високій кухні – прикрасити по вищому розряду і так шокувати гостей цим делікатесом і його вишуканим видом, що подібна сирно-ковбасна дошка зникне зі столу в числі перших.
- Купуємо хорошу дорогу паличку салямі і суху шинку або будь-який інший улюблений м’ясний делікатес.
- Також нам знадобиться мінімум два види сирів – один напівм’який, інший твердий.
- Додаємо в нарізку і плід соковитою груші – вона ідеально підходить як доповнення до солоних сирів.
- Сухофрукти і горіхи неодмінно входять до складу ресторанної сирної та ковбасної дошки.
- Чи не згайте додати сухофрукти і свіжі ягоди, особливо, якщо ця оригінальна шикарна нарізка робиться до білого вина.
- Для дегустації на дошку кладуть і ніжні крекери.
- Зверніть увагу, що подавати таку закуску потрібно виключно на дерев’яній дошці – так належить за правилами. А щоб уже напевно вбити всіх наповал, додайте до страви мед або солодкий фруктовий джем.
Така ось красива нарізка з ковбаси і сиру може урізноманітнити ваше буденне меню або стіл закусок в свята.