Як зробити картопляні зрази з куркою

kartofelnye-zrazy-s-kuricej
Рецептів котлет існує величезна безліч – у кожної господині чи господаря знайдеться з десяток способів як приготувати подібна страва.

Для того, щоб якось урізноманітнити це м’ясне блюдо, можна покласти всередину кожної котлетки якусь начинку або ж навпаки, обернути м’ясо нею і зробити, наприклад, картопляні зрази з куркою. Таке незвичайне блюдо може замінити повноцінний обід – тут є і м’ясна складова і гарнір, а при бажанні начинку можна зробити ще більш багатою і додати в неї додаткові компоненти.

Рецепт картопляних зраз з курячим фаршем і грибами

Курка і гриби – ідеальне поєднання, яке обігрується масою способів у величезній кількості страв. Якщо врахувати, що картопля теж гармонійно вписується в подібний тандем, то поява такої страви як зрази з картоплі з куркою і грибочками цілком закономірно.

Як зготувати картопляні зрази з курочкою і грибами

Складові

  • Картопля – 2,5 кг;
  • Морква – 2 шт;
  • Сметана – 6 ст.л .;
  • Яйця – 5 шт;
  • Соняшникова олія – ​​для обсмажування;
  • Сіль і перець – на свій смак;
  • Мускатний горіх – щіпка;
  • Курячий фарш – 600 г;
  • Консервовані шампіньйони – 1 маленька банка;
  • Лучок жовтий – 2 головки;
  • Борошно вищого сорту – для панірування.

Як зробити картопляні зрази з курячим фаршем і грибами

  1. Спершу потрібно розібратися з картоплею, оскільки нам він потрібен буде остиглим. Очищаємо його, нарізаємо невеликим кубиком і варимо до готовності.
  2. Зливаємо воду, товчемо з картоплі пюре, солимо, перчимо, всипаємо мускатний горіх. Коли воно трохи охолоне, розбиваємо кілька яєць і перемішуємо.
  3. Цибулю і моркву чистимо. Лучок нарізаємо дрібними кубиками, моркву тремо на крупній тертці. З банки з грибами зливаємо рідину і нарізаємо їх аналогічно цибулі.
  4. У сковороду вливаємо олію, викладаємо спочатку цибулю і моркву, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо курячий фарш. Смажимо, подрібнюючи великі шматочки лопаткою, поки не випарується вся волога, потім всипаємо грибочки і готуємо ще п’ять хвилин.
  5. Підсолюємо і перчимо, даємо охолонути. При бажанні можна влити сметану і перемішати, або залишити її суто для подачі.
  6. За допомогою столової ложки зачерпує пюре, відправляємо його в ємність з борошном – так з нього вийде ліпити, і воно не буде приставати до рук. Робимо коржики, в середину кладемо начинку, закриваємо і при необхідності ще обвалюють в борошні.
  7. Вливаємо соняшникова олію в сковороду (або топимо вершкове) і обсмажуємо наші зрази з кожного боку до золотистої скоринки.

Подача таких зраз може бути зі сметаною або просто так. При бажанні можна посилити паніровці, додавши в неї панірувальні сухарі, тоді після борошна картопляні котлетки потрібно буде опускати в яйце, а потім обвалювати в сухарях.

Зрази з картоплі з філе курки

Як приготувати зрази з картоплі з курячим м'ясом

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт + –
  • Масло вершкове – 250 г + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Яйця курячі – 4 шт + –
  • Куряче філе – 2 шт + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​10 мл + –
  • Борошно пшеничне – для панірування + –
  • Картопля – 2 кг + –

Як готуються зрази з картоплі з курячою начинкою

  1. Для початку потрібно підготувати куряче філе. Його вимиваємо під холодною водою, а потім прибираємо плівки, залишки сполучних тканин і жир. Якщо ви взяли грудинку, то видаліть також всі кістки і шкіру.
  2. Нарізаємо філе невеликими шматочками – так воно швидше приготується, поміщаємо в невелику каструлю і заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покрила м’ясо. Ставимо на вогонь і варимо до готовності. Щоб повністю зваритися філе зазвичай досить півгодини.
  3. Поки вариться наше м’ясо, ми займемося картоплею. Його потрібно гарненько помити і відправити варитися прямо в мундирі – так ми збережемо крохмаль, а значить в майбутньому з картоплі буде легше ліпити зрази.
  4. Коли картопля і курка приготуються, виймаємо їх з води і даємо охолонути. Потім картопля чистимо від шкірки і трьом його на крупній тертці.
  5. Додаємо до картопляної маси курячі яйця, сто грам м’якого масла, трохи солимо, перчимо і відставляємо на час в сторону.
  6. Цибулю чистимо від шкірки, нарізаємо меленьким кубиком. Курку перемелює в м’ясорубці. На сковорідку наливаємо трохи соняшникової маслечка і смажимо на ньому цибулька до золотого кольору.
  7. Сюди ж викладаємо курячий фарш, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо і обсмажуємо ще близько 5 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо трохи подостить.
  8. Беремо невелику кількість картоплі, робимо з нього коржики. В середину поміщаємо трохи м’ясної маси і накриваємо її краями. Повинна вийти свого роду картопляна котлетка.
  9. У чистій сковорідці на середньому вогні топимо залишки вершкового масла (якщо є бажання, можна змішати вершкове і рослинне масло в рівних пропорціях). Зрази обвалюють в борошняної паніровці і кладемо на сковороду.
  10. Обсмажуємо з кожного боку зрази по 3-4 хвилини, поки на їх поверхні не утворюється золотава скоринка.

Приготовлені зрази з картоплі з курочкою кладемо на блюдо, зверху присипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Курячі зрази з картоплею

Наостанок зробимо свого роду класичні зрази з курячого фаршу з начинкою з картоплі.

Як зробити курячі зрази з начинкою з картоплі

Складові

  • Молоко – 200 мл;
  • Борошно – для панірування;
  • Олія – ​​для смаження;
  • Фарш з курячого філе – 1 кг;
  • Картопля – 5 шт;
  • Лук – 2 шт;
  • Хліб білий – 2 середніх шматочка;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Сіль, перець і будь-які спеції – за смаком.

Як робляться курячі зрази з картопляною начинкою

  1. Спочатку почистимо картоплю, варимо її до готовності і робимо звичайне не дуже рідке пюре.
  2. Цибулю чистимо, смажимо на олії до золотистого відтінку.
  3. Шматочки білого хліба подрібнюємо і замочуємо в теплому молоці.
  4. У курячий фарш додаємо цибулю, яйця, хліб, сіль і спеції. Все добре промешівают.
  5. Всипаємо в глибоку миску борошно, викладаємо столовою ложкою в неї порційне кількість курячого фаршу. Присипаємо трохи зверху борошном і формуємо м’ясну корж (без борошна курячий фарш липне до рук і навіть вода не завжди допомагає), в центр викладаємо трохи картопляного пюре.
  6. Робимо звичайну котлетку і відправляємо її в сковороду з маслом, проробляємо те ж саме з іншим обсягом інгредієнтів.
  7. Обсмажуємо все зрази до золотистої скоринки з усіх боків.

Подаємо отримані зрази з салатом зі свіжих овочів, тушкованою капустою, зеленим горошком або будь-яким іншим гарніром, який поєднується однаково добре як з курячим м’ясом, так і з картопляним пюре.

Як бачите, картопляні зрази з куркою готуються досить просто, особливо, якщо у вас в холодильнику є якісь інгредієнти. Таким чином можна «позбутися» від вчорашнього картопляного пюре, відварений грудинки і багатьох інших залежалих продуктів. Найцікавіше, що таке блюдо в результаті виходить неймовірно смачним і багато в чому перевершує ті страви, які є його компонентами.