Навіть найпростіше і звичне блюдо може порадувати абсолютно новими смаковими нотками, якщо його незвично оформити і в такому вигляді подати до столу.
Пропонуємо дізнатися, як загортати млинці з м’ясом оригінально – так, щоб і начинку всередині надійно закріпити, і надати випічці святкового вигляду. Багато будуть приємно здивовані, дізнавшись, що «конвертик» і «трубочка» – далеко не повний список варіантів оформлення улюблених коржів з ситної начинкою.
Млинцевий «кастинг»: вибираємо рецепт млинців
Щоб частування з м’ясним наповнювачем не тільки тамували голод, а й радувало око, починати потрібно з відбору млинців, точніше – з рецепта їх приготування.
Так, якщо всередину коржів ми збираємося заховати рубане м’ясо або підсмажений з цибулею фарш, то найкраще їх піч на молоці, не менше, ніж з двома яйцями (з розрахунку на 0,5 л молока). В результаті, отримаємо тонкі і еластичні блинки, що не розірвуться і будуть добре тримати форму.
Пропонуємо кілька класичних рецептів:
- Як приготувати млинці на молоці
- Як спекти яєчні млинці на молоці
М’які дріжджові і кефірів блинки краще заготовити під сирний крем або печінковий паштет.
- Випікаємо млинці на кефірі
- Як зробити дріжджові млинці на молоці
Перекручене на м’ясорубці або подрібнене чоппером варене філе перетворюється в більш однорідну начинку. Під неї можна пекти млинчики з будь-якого рецепту.
Як загортати млинці з м’ясом оригінально
У кожної господині є свій улюблений спосіб, як найкраще подати млинці з м’ясом. Але, як то кажуть, «вік живи – вік учись». Пропонуємо кілька універсальних покрокових способів подачі улюбленого частування, впевнені, про такому незвичайному оформленні ви ще не чули.
Спосіб №1: Млинцевий «конвертик» з м’ясом
- На обробній дошці розкладаємо остиглий млинець.
- По центру його викладаємо столову ложку (якщо блинок максимум 20 см в діаметрі, то чайну) м’ясної начинки.
- Починаємо загортати: нижню частину млинця звертаємо до начинки, потім, точно також, складаємо верхню частину.
- Залишилися дві бічних сторони – їх складовими за таким же принципом, щоб в результаті вийшов квадратний конверт із захованою всередині начинкою.
- Перед подачею млинчики добре б підсмажити на олії з двох сторін до рум’яної, щоб закріпити форму виробів і надати їм апетитний вигляд.
Подавати блинки, складені конвертом, найкраще зі сметаною або улюбленою домашньою соусом.
Спосіб №2: Закрита «трубочка» з начинкою
- Викладаємо готові тонкі млинці на рівну поверхню. Беремо один з них і розрівнюємо його.
- Кладемо порцію м’ясної начинки ближче до нижнього краю коржі і ним же накриваємо м’ясо.
- Далі підвертаємо одна за одною боки і котимо вийшла млинцеву «доріжку» вперед, до самого кінця млинця. В результаті, вийде закрита «трубочка».
Цей спосіб, як загортати домашні млинці з м’ясом – простий, швидкий і легкий. Для неодружених і новачків – те, що потрібно!
Спосіб №3: Подвійний трикутник
Такий варіант – більш складний, порівняно з двома попередніми. Він годиться не тільки для м’ясної, а й для інших начинок густої консистенції, наприклад, капусти, м’яса з сиром / цибулею або вареної гречки з грибами.
- Розправляємо на рівній гладкій поверхні млинцеву корж. По центру тонким шаром (тонше, ніж зазвичай) розкладаємо добре подрібнену начинку.
- Візуально ділимо блинок на три рівні частини.
- Загортаємо у напрямку до центру (не доходячи до середини) один з країв, потім також чинимо з другим і третім краєм. Краї не повинні лягати повністю внахлест, а тільки злегка стикатися.
- Розрівнявши краю отриманого великого трикутника, захоплюємо один з кутів і викладаємо його на край протилежного боку точно посередині.
- Наступний куточок кладемо поверх так, щоб він повторив обриси першого, а третій – зверху на перший і другий. У підсумку, отримуємо маленький акуратний трикутник з начинкою.
Щоб освоїти цей спосіб, як красиво загорнути млинці з м’ясом, потрібно попрактикуватися. Але вигуки подиву і захвату з боку домочадців і гостей стануть гідною нагородою за працю.
Спосіб №4: «Торбинка» з м’ясною начинкою
Якщо на порозі гості, то пропонуємо згадати оригінальний спосіб, як загорнути млинці з м’ясом і подати їх в якості вишуканої закуски. Він підтверджує істину про те, що все геніальне, насправді, дивно просто!
На середину кожного готового млинчика викладаємо 1 ст.л. начинки і збираємо все краю коржі так, щоб, в результаті, вийшов той самий мішечок.
Щоб млинець не розпадався і тримав форму, краю стягуємо пір’ям зеленого лука, волокнами нитчастих сиру сулугуні або стеблами петрушки.
Майстер-клас з оформлення і подачі тонких коржів на молоці або кефірі стане в нагоді не тільки холостякам і початківцям домогосподаркам, але, перш за все, мамам вибагливих в їжі крихіток.
Якщо ваш малюк не любить м’ясного, то наші поради з приводу того, як загортати млинці з м’ясом оригінально, припадуть вам дуже до речі. Хитрим способом загорнута всередину начинка залишиться секретом для маленького непосиди, який він, безумовно, захоче розгадати. Дорослі їдці теж будуть у захваті від вашої винахідливості і, безсумнівно, високо оцінять ваш кулінарний талант.
Щедрою Масляної!