Відбиття м’яса досить корисна кулінарна процедура – завдяки ній продукт стає м’якше, а час готування зменшується. Сьогодні ми хочемо вам розповісти, як посмажити відбивні зі свинини на сковороді – блюдо, яке напевно оцінять навіть найвибагливіші гурмани. Що цікаво, така страва виходить одночасно дуже соковитим і неймовірно ніжним.
Перед тим як приступати до опису процесу приготування, слід зробити одне зауваження. Стосується воно вибору м’яса – для відбивних найкраще підходить свиняча шия. Справа в тому, що в цій частині зустрічаються прожилки жиру, які і роблять відбивну соковитою.
Якщо ж ви використовуєте вирізку, то великий шанс того, що страва вийде трохи сухуватим. Тому подібне м’ясо краще залишити для приготування стейків, а на цю страву пустити саме шийну частину.
Свинячі відбивні в паніровці на сковороді
Складові
- Свиняче м’ясо – 0,5 кг + –
- Яйця вищої категорії – 3-4 шт. + –
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Панірувальні сухарі білі – 1 стакан + –
- Масло рослинне без запаху – для смаження + –
- Сіль і мелений перець – за смаком + –
Як і скільки смажити свинячі відбивні на сковорідці
- М’ясо обмиваємо і видаляємо найбільші плівки (дрібні можна не прибирати, оскільки вони размягчатся завдяки відбитті).
- Нарізаємо шматок пластами з товщиною, приблизно, 1-2 сантиметри.
- Кладемо шматочки в поліетиленовий пакетик або вкутуємо в харчову плівку. Відбиваємо кожен шматок молоточком з однієї і другої сторони, поки товщина кожного шару не зменшиться в півтора-два рази.
- Натираємо свинину сіллю і перцем з кожного боку і ненадовго відкладаємо вбік.
- В одну глибоку миску розбиваємо курячі яйця і збиваємо їх за допомогою вилки.
- В іншу ємність всипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі.
- Ставимо сковорідку на сильний вогонь, наливаємо масло і даємо йому прогрітися.
- Тим часом завершуємо підготовку відбивних. Шматок м’яса обвалюють з обох сторін в борошні, потім переносимо в миску з яйцями, після чого обвалюють обидві сторони в паніровці.
- Викладаємо відбивну в сковороду і смажимо на сильному вогні протягом 5 хвилин, потім зменшуємо вогонь до трохи нижче середнього, перевертаємо на інший бік і готуємо ще хвилин 7.
- Готову відбивну кладемо на паперовий рушник і повторюємо весь процес з наступним шматочком.
Якщо вам подобається товстий шар панірування, то після того, як ви обваляли шматочок в сухарях, перенесіть його знову в яйце, а потім ще раз в сухарі.
Смажені відбивні зі свинячого м’яса в клярі
Відбивні, приготовані за цим рецептом, виходять ще більш соковитими – кляр надійно закупорює всі соки всередині і не дає їм витекти в процесі обсмажування.
Складові
- Свиняче м’ясо – 0,5 кг;
- Сіль і перець – за смаком;
- Часник – 1-2 зубки;
- Борошно пшеничне – 8 ст.л .;
- Сметана жирна – 2 ст.л .;
- Олія соняшникова – для обсмажування;
- Яйце куряче вищої категорії – 2 шт.
Як посмажити відбивні зі свинини в клярі
- М’ясо готуємо точно так же, як ми це робили в першому рецепті.
- Нарізаємо шматок на пласти шириною, приблизно півтора сантиметра, після чого відбиваємо їх, використовуючи харчову плівку.
- Посипаємо кожен шматочок пучкою солі і перцю з обох сторін, трохи натираємо.
- Тепер готуємо кляр. У глибоку ємність розбиваємо яйця і вливаємо сюди ж сметану.
- Часник очищаємо від шкірки і пропускаємо через Часничниці (якщо ви або ваші домашні не дуже люблять цей продукт, то ви можете від нього і зовсім відмовитися).
- За допомогою віночка або виделки перетворюємо наш кляр в однорідну масу.
- В окрему тарілку насипаємо борошно. Обвалюють у ній нашу свинину.
- Наливаємо масло в толстодонную сковороду, ставимо її на середній вогонь і нагріваємо.
- Опускаємо шматки м’яса після борошна в кляр, стежимо за тим, щоб він повністю покривав їх. Після цього викладаємо свинину в масло. Шматочки не повинні лежати внахлест і не повинні стикатися один з одним.
- Смажимо по 5 хвилин з кожного боку, після чого виймаємо м’ясо і кладемо його на паперовий рушник, щоб дати лишків масла стекти.
Якщо ви хочете зробити блюдо трохи менш жирним, то ви можете використовувати замість сметани звичайне молоко. Скоринка при цьому виходить більш тонка і повітряна.
Свинячі відбивні з сиром і томатами на сковорідці
Всі ми звикли до того, що свинина з помідорами і сиром зазвичай запікається в духовці, однак цілком можна повторити цей рецепт і на сковороді. Звичайно, доведеться витратити трохи більше часу на підготовку інгредієнтів, але результат буде коштувати витрачених зусиль!
Складові
- Свиняче м’ясо – 500-600 г;
- Лук жовтий або білий – 1 шт .;
- Сир твердий – 200 г;
- Томати – 1-2 шт .;
- Сметана – 3 ст.л .;
- Вода очищена – 100 мл;
- Томатний соус – 2 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком;
- Олія соняшникова – для обсмажування.
Як правильно приготувати свинячі відбивні з сиром
- М’ясо миємо, видаляємо товсті плівки. Нарізаємо не надто товстими пластами і відбиваємо молотком, використовуючи поліетиленовий пакет або харчову плівку.
- Перекладаємо свинину в глибоку ємність. В окремій мисці змішуємо сметану, воду і томатний соус. Все добре перемішуємо – вийшов маринад. Заливаємо їм свиняче м’ясо, перемішуємо.
- Накриваємо ємність кришкою і відправляємо маринуватися в холодильник на пару-трійку годин.
- З цибулі зчищають шкірку, нарізаємо четвертинками кілець.
- Помідори нарізаємо спочатку на пластинки, а потім ділимо ще раз навпіл.
- У сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо на сильному вогні. Сюди всипаємо цибулька і обсмажуємо до появи золотистого відтінку. Після цього додаємо помідори і смажимо ще пару хвилин, акуратно перемішуючи.
- Виймаємо томатно-цибульну суміш. Наливаємо ще масла і обсмажуємо свинину з кожного боку по 5 хвилин.
- Готові шматочки солимо і перчимо, виймаємо.
- Сковороду очищаємо від утворився нагару. Сир тремо на крупній тертці.
- Знову ставимо сковорідку на плиту, але вже нагріваємо її на вогні менше середнього. Викладаємо свинину, поверх неї кладемо шар цибулі і томатів, потім засипаємо сиром. Чуть-чуть поливаємо кожен шматочок сметанно-томатним маринадом, накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні хвилин 20.
- Акуратно виймаємо шматочки лопаткою, щоб шапочка НЕ сповзла, і подаємо їх до столу.
Перед тим як посмажити відбивні зі свинини на сковороді, рекомендується приготувати до них гарнір. Звичайно, ви можете зробити це і паралельно з їх приготуванням. Найкраще до такого м’яса підходить картопляне пюре і різні відварені крупи – такі страви нівелюють жирність свинини і гармонійно впишуться в загальну смакову композицію.