Як смажити свинячі реберця на сковороді

kak-pozharit-svinye-rebryshki-na-skovorode
Зовсім скоро настане пора пікніків і поїздок на природу, де неодмінно будуть присутні шашлики та інші страви, приготовані на відкритому вогні.

Звичайно, дим робить м’ясо особливим, але вибратися за місто не завжди представляється можливим, тому сьогодні ми вам розповімо про те, як посмажити реберця свинячі на сковороді. Якщо вам завжди здавалося, що дане м’ясо неможливо приготувати смачно без мангала під рукою, то сьогодні ви в цьому переконати.

Як відомо, свинячі ребра представлені в м’ясних магазинах і супермаркетах досить великими довгими шматками, які складаються з кісток, м’яса і сала. Саме завдяки такому складу готову страву відрізняється неймовірною соковитістю і м’якістю.

М’ясо на ребрах одне з найбільш ніжних, воно буквально тане в роті. Кость при нагріванні розподіляє тепло в шматку рівномірно, а жировий прошарок не дає м’ясної частини пересохнути.

Залежно від того якої ширини шар м’яса на ребрах, їх використовують або для приготування супів, або для смаження. Саме другий варіант ми сьогодні і розглянемо. До речі, як і будь-яке м’ясо реберця можна попередньо маринувати.

У наших рецептах ви знайдете тільки один варіант маринаду, але цілком допускається додавання в нього чогось свого, адже це зробить ваше блюдо унікальним і на сто відсотків відповідним вам до смаку!

Класичний рецепт смажених свинячих ребер на сковорідці

Смажені свинячі ребра приготовані на сковороді

Складові

  • Свинячі ребра – 0,7 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Часник – 4 зубчики + –
  • Лавровий лист – 2 шт + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Приправи – за бажанням + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Вода очищена – 100 мл + –
  • Запашний перець – 4 шт + –

Як правильно смажити свинячі реберця на сковороді

  1. Ретельно моєму наші ребра проточною водою. Після цього їх слід трохи підсушити за допомогою паперових рушників і порубати на порційні шматки довжиною, приблизно, 5 сантиметрів. Це зробить зручним як подальше приготування, так і спростить процес поїдання.
  2. Часник очищаємо від шкірки, а після цього подрібнюємо його пресом. Можна використовувати для цього тертку або ж блендер, тут все залежить від того, що для вас буде більш зручним.
  3. Цибулю чистимо від шкірки і нарізаємо досить тонкими півкільцями. При бажанні і відсутності зайвого часу можете нарізати його кільцями, нам цей цибулька потрібен, в основному, для аромату і соковитості.
  4. Включаємо сильний вогонь і ставимо нагріватися нашу сковороду з рослинним маслом на нього.
  5. Коли масло розжарений поміщаємо в сковороду наші реберця і обсмажуємо їх протягом 10 хвилин. Обов’язково помішувати, щоб нічого не пригоріло.
  6. Тепер зменшуємо вогонь до середнього і всипаємо до м’яса цибулю і часник. Помішуємо час від часу і смажимо ще 5-7 хвилин.
  7. Переходимо до заключного етапу приготування. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і інші спеції, якщо ви їх використовуєте. Воду, попередньо доведену до кипіння, вливаємо в сковорідку, перемішуємо і накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися реберця на півгодини, постійно помішувати.

Після зазначеного часу страва готова. Подавати ребра можна як з соусом, так і з різними гарнірами або ж свіжими овочами. Скільки часу у нас пішло на підготовку? Не більше години, зате ми отримали по-справжньому смачне м’ясне блюдо, яке високо оцінять ваші близькі або друзі!

Смажені свинячі реберця на сковороді гриль

Цей рецепт ідеально підійде в тих випадках, коли нам потрібно зробити смачну м’ясну закуску до пива. Маринад, який ми будемо використовувати, додасть ребрах аромату і невеликий гостроти, так що байдужим дане блюдо точно нікого не залишить!

Рецепт домашніх ребер гриль Посмажені на сковорідці

Складові

  • Свинячі реберця – 0,8 кг;
  • Соус соєвий – 50 мл;
  • Гірчиця – 1 ст.л .;
  • Сіль і перець чорний – 0,5 ч.л. (або за смаком);
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Як посмажити свинячі ребра на сковороді гриль

  1. Ребра ретельно миємо, трохи підсушують і нарубав на порційні шматочки розміром 5 сантиметрів кожен. Для зручності ви можете попросити м’ясника нарубати ребра ще в момент покупки.
  2. Трохи присаливаем і приперчує наші реберця. Пам’ятайте, що ми будемо використовувати соєвий соус, так що основна сіль буде надходити з нього – не пересолити!
  3. Тепер поміщаємо ребра в глибоку ємність, додаємо до них гірчицю, а після цього все добре перемішуємо.
  4. Вливаємо в ємність соєвий соус, ще раз перемішуємо і накриваємо кришкою. Відправляємо в холодильник мінімум на пару годин, можна збільшити цей час, наприклад, залишити маринуватися м’ясо на ніч, тут все залежить від того, яким часом ви маєте в своєму розпорядженні.
  5. Прожарюємо нашу сковороду, ви можете додати зовсім невелику кількість рослинної олії, хоча можна готувати і без нього – жир на ребрах трохи розтопиться і допоможе нам в процесі смаження.
  6. Викладаємо реберця і смажимо по 10 хвилин з кожного боку або до готовності. Ідеально вийде, якщо ви будете перевертати шматочки і смажити кожну їх сторону окремо, це дозволить рівномірно просмажити м’ясо.

Подаємо до столу цей м’ясний шедевр з барбекю соусом або іншим для м’яса. Дане блюдо найближче наближене до аналогу, приготовленого на відкритому вогні.

Тепер ви знаєте як посмажити реберця свинячі на сковороді, так що відтепер вам не доведеться терпляче чекати настання теплої пори року, щоб побалувати себе і своїх близьких цим м’ясним делікатесом.