Як смажити осетрину на сковороді

Як смажити осетра з лимоном на сковороді
Осетрові – цінна порода риб, з якої виходять відмінні делікатеси і просто смачні рибні страви для повсякденного вечері. У статті ми розповімо, як посмажити осетра на сковороді правильно, щоб його ніжне м’ясо не зіпсувалося на вогні, а зробилося краще і смачніше.

У даного морепродукту досить багато достоїнств, за які його власне так високо цінують, проте є у риби і недоліки, незнання яких може коштувати здоров’я, а то й життя.

Як правильно вибрати осетрину

Перше, чому варто приділити увагу – це вибір якісного продукту. Не всі, можливо, знають, що в осетер живуть збудники ботулізму – дуже небезпечного захворювання, нерідко приводить до летального результату.

Як правило, такі збудники мешкають в кишечнику риби, але можуть потрапляти також в її ікру і м’ясо. Саме тому обробляти осетрину рекомендується ще живий.

Оскільки далеко не кожен може дозволити собі самостійно виловити рибу або купити її відразу після улову у рибалок, то більшість господинь набуватиме цінне м’ясо на ринку або в магазині.

Ви, навряд чи, зможете дізнатися, який розділяли риба на виробництві (живий або давно померлої) і чим її там обробляли, щоб вона добре збереглася.

Тому перш, ніж купувати, дізнайтеся, які виробники вашого міста чи області – найкращі в цій галузі, і завжди намагайтеся надалі купувати рибу тільки у них. Купувати у браконьєрів рибу небезпечно, точно так же, як і брати її у заїжджих рибалок і сумнівних продавців.

Як смачно смажити осетра з лимоном

Як смажити осетрину на сковороді

Складові

  • Осетрина – 1 кг + –
  • Панірувальні сухарі – за смаком + –
  • Лимон – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –
  • Вершкове масло – для обсмажування + –
  • Кріп – за смаком + –
  • Петрушка – за смаком + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –

Як посмажити осетрину на сковороді

Посмажити осетрину на сковороді насправді просто. Якщо ви змогли купити якісний продукт, то ніяких складнощів і проблем з приготуванням не буде.

Смажити осетрову рибу можна по-різному: зі спеціями, в сметані, з яйцями, з цитрусовими і т. Д. Всі ці інгредієнти лише підсилюють смак готового блюда, роблячи цінний продукт ще цінніше.

  1. Очищаємо тушку, ділимо її на порційні шматки.
  2. В окремій мисці збиваємо курячі яйця.
  3. Сковороду розігріваємо на суміші масел (рослинна + вершкове).
  4. Шматки риби обвалюють в спеціях, потім мачає їх в яйцях, після – паніруємо сухарями.

Якщо хочете, то перед смаженням рибу можна трохи Просолов (потримати в спеціях і солі 15 хвилин) або на півгодини опустити в маринад.

  1. Викладаємо осетрину на розігріту сковороду, смажимо її до готовності.

Складно точно відповісти на питання: скільки хвилин потрібно смажити осетрину на сковороді? В основному, все залежить від розміру вашого рибного шматка. Щоб зрозуміти – готовий осетер чи ні, завжди звертайте увагу на колір його м’яса. Готовий продукт має рожевий відтінок.

  1. Якщо хочете, щоб осетер придбав більш вишуканий вигляд – після смаження на сковороді потримайте його кілька хвилин в розігрітій духовці.
  2. Готову рибу посипаємо дрібно нарізаною зеленню, скроплюємо соком лимона і подаємо в гарячому вигляді до столу.

Щоб надати смачному делікатесу більше соковитості – обсмажуйте шматки риби в сметані. Для цього просто змастіть порції сметаною (або сметанним соусом) безпосередньо перед смаженням або полийте нею рибу в процесі обсмажування. Не менш смачною осетрина вийде, якщо посмажити її з овочами.

Оскільки жарка осетра на сковороді з шаром овочів затягнеться надовго, то радимо посмажити кожен інгредієнт страви окремо, а потім змішати все в одній тарілці перед подачею.

Ідеально поєднується за смаком з осетрової рибою відвареної / тушкований картопля, смажена цибуля, морква, свіжі / консервовані помідори, гриби і т. П.

Як посмажити осетра на сковороді - покроковий рецепт

Як чистити осетрину в домашніх умовах

Почистити осетра вдома не так складно, як може здатися на перший погляд. Ця риба від природи не володіє великою кількістю луски (хоча деякі породи осетрових досить лускаті), але на її поверхні завжди багато слизу.

Щоб прибрати все непотрібне (а це не більше 14% від загальної ваги м’яса) – необхідно знати просту, але детальну технологію очищення, саме її ми і пропонуємо на допомогу господиням.

Правила чищення осетрини своїми руками

  1. Ретельно промиваємо тушку в воді. Можна обдати рибу окропом, тоді слиз змиється, а дрібні лусочки легше знімуться.
  2. Акуратно зрізаємо ножем плавники.
  3. Вспаріваем рибне черево і витягаємо з нього ікру.
  4. Відрізаємо осетер хвіст і голову (її можна буде потім використовувати для приготування юшки).
  5. Знову рибину промиваємо, потім видаляємо з неї бічні нерви. Збоку ви побачите світлу тонку «нитка» – її необхідно акуратно витягнути з риби за допомогою вістря ножа і нігтя. Те ж саме робимо з «ниткою» на іншій стороні тушки.
  6. Розкриваємо осетра, як книгу, щоб обидві половинки повністю розкрилися, потім видаляємо з риби весь хребет.
  7. Ріжемо очищену тушку на порційні шматочки і приступаємо безпосередньо до її приготування (смаженні, варінні, запікання, послові і т. П.).

Нічого складного в тому, як посмажити осетра на сковороді – немає і бути не може. Ця ніжна рибка легко готується і є самим справжньою окрасою будь-якої трапези, будь то пікнік на природі або теплий сімейний вечерю в колі сім’ї.

Якщо плануєте найближчим часом приготувати щось смачне і рибне, тоді обов’язково використовуйте для цього цінне біле м’ясо осетра.

Смачних вам експериментів і смачного!