Важко представляється наш раціон без напівфабрикатів, вони добре вписуються в сучасний ритм життя і економлять багато часу йде на підготовку.
Відійшовши від стандартів, хочемо розповісти, як посмажити заморожені пельмені і внести щось нове в колекцію ваших улюблених страв. Такий варіант дозволить поглянути з іншого боку на підготовку популярного страви, і відкрити новий смак в класичному блюді.
Батьківщиною пельменів вважають Китай, але сьогодні це багатонаціональна блюдо і багато країн претендують на їх авторство. Як би там не було, пельмені здорово обживаються на наших кухнях і навряд чи можна відмовитися від порції домашніх пельменів.
Відварити домашні і магазинні пельмені дуже просто, а ми пропонуємо освоїти ще один спосіб швидко приготувати напівфабрикат – посмажити їх на сковорідці. Повірте, приготовані оригінальним способом, пельмені стануть вашим улюбленим стравою!
Смажені пельмені на сковорідці
Складові
- Пельмені заморожені – 500 г + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
- Твердий сир – 150 г + –
Як підсмажити заморожені пельмені
- Дістаньте пельмені з морозилки, розкладіть на столі.
- Сир потріть на тертці, крупно або дрібно, на свій розсуд.
- Поставте сковорідку на плиту, налийте олію і добре нагрійте.
- У розігріте масло кладіть пельмені, краще робіть це шумівкою, так ви не пораните руки.
- Підсмажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки.
- Зніміть з пательні пельмені, розкладіть в порційні тарілки і посипте тертим сиром.
Смажені пельмені готові, вживайте їх в гарячому вигляді, додавайте соус на свій смак або сметану!
Найкраще готувати пельмені своїми руками, можна покласти улюблену начинку, і ви завжди будете знати, що вони зроблені з якісних продуктів. Якщо у вас є час можна заготовити пельмені заздалегідь і заморозити, в будь-який момент зможете приготувати ситний обід.
Готуємо пельмені для заморозки
Пропонуємо спочатку швидко приготувати кілька порцій пельмень для заморозки.
Складові
- М’ясо або фарш – 600 м
- Ріпчасту цибулю – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Зелень свіжа – 2 ст.л.
- Вода – 1 ст.
- Борошно – 3 ст.
- Сіль (для тесту) – 1 щіпка.
Як приготувати заморожені пельмені
Тут ми будемо ліпити пельмені за допомогою спеціальної форми, якщо у вас її немає, то скористайтеся класичним способом ліплення.
- Приготуйте начинку, візьміть м’ясо і пропустіть через м’ясорубку, якщо є готовий фарш, використовуйте його. Очистіть цибулину і дрібно наріжте, додайте в миску з фаршем, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Після цього додайте зелень, ще раз перемішайте, можете замінити свіжу зелень замороженої.
- В інший посуд влийте воду, посоліть і поступово додайте борошно, вимісити туге тісто.
- Розділіть тісто на шість частин, посипте стіл і форму борошном, розкачайте один шматок тіста, і покладіть на форму. Фарш розподіліть по ямочкам форми, розкачайте ще одне коло тесту і покладіть зверху.
- Качалкою покатайте по верху, по краях зайве тісто приберіть, і витрусити готові пельмені.
- Розкладіть пельмені на тарілку посипаною борошном, і відправте в морозилку на 3 години.
Заморожені пельмені можна підсмажити і зварити, домашні заготовки набагато корисніше і смачніше. Спільне приготування пельменів, може стати прекрасним проведенням часу всієї сім’ї, запропонуйте своїм близьким вам допомогти, і робота стане задоволенням.
Заморожені смажені пельмені з овочами
Овочі – відповідний інгредієнт для приготування смажених пельменів, вони прекрасно доповнять палітру смаку цієї страви. Приготовлені за все один раз пельмені з овочами на сковорідці, стануть вашим фірмовим стравою.
Складові
- Пельмені заморожені – 300 г;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт;
- Морква – 1 шт;
- Томатний сік – 100 мл;
- Сіль, спеції – за смаком.
Як смажити заморожені пельмені з овочами
- Для початку почистіть овочі, добре вимийте під проточною водою, цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці.
- На розігріту сковорідку влийте масло, покладіть овочі і підсмажте до напівготовності.
- Додайте в підсмажені овочі заморожені пельмені, смажте, поки цибуля не набуде золотистий колір.
- Залийте томатним соком, посоліть, додайте спеції і перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
Подавайте підсмажені пельмені з овочами відразу зі сковорідки, за бажанням полийте сметаною.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт варених пельменів в мікрохвильовій печі
Чи можна підсмажити заморожені пельмені в мультиварці
Звичайно смажені пельмені дуже смачні, але часто їх вживати не варто, все ми знаємо, смажена їжа у великих кількостях шкоди нашому організму. Якщо у вас є мультиварка, можна підсмажити пельмені в ній, готувати швидше, та й пельмені будуть менш шкідливими.
Мультиварка багатофункціональний прилад, але її основне призначення готувати здорову їжу.
Складові
- Заморожені пельмені – 0,5 кг.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Вершкове масло – 1 ст.л.
Як посмажити пельмені в мультиварці
- У чашу мультиварки влийте рослинне масло, і покладіть заморожені пельмені. Виберіть в меню режим ПІДІГРІВ, закрийте кришку і нехай пельмені постоять сім хвилин.
- Після виключення підігріву, включіть режим ЖАРКА, і підсмажте пельмені до золотистої скоринки. Смажте пельмені з закритою кришкою, лише при закінченні готування відкрийте кришку на одну хвилину, додайте вершкове масло і вимикайте.
Смажені пельмені готові, можна полити сметаною і подавати до столу!
Тепер ви знаєте, як посмажити заморожені пельмені, користуйтеся нашими рецептами, сміливо експериментуйте на кухні, і рідні обов’язково оцінять ваші старання!
Готуйте з задоволенням!