У боротьбі за ідеальну фігуру не варто зовсім відмовлятися від свят і смачного частування, адже все це приносить радість в наше життя. Приготувавши в домашніх умовах легкі і смачні житні млинці на воді простим рецептом, ми і в стороні від веселощів не залишимося, і свої форми збережемо. Це частування містить мало калорій, і його цілком можна вважати дієтичним, до того ж воно настільки смачне, що його оцінять навіть ті, хто не визнає дієт.
Про виняткову користь борошна з житніх зерен відомо всім. Продукти з неї ефективно налагоджують роботу кишечника, зміцнюють кістки і волокна серцевого м’яза. Любителі випічки з житнього борошна довго залишаються молодими і енергійними.
Житні млинці на воді по-домашньому дуже смачні і самі по собі, і з різними наповнювачами. У них можна загортати протушенние з цибулею фарш і знежирений сир. Так що включаємо фантазію і, надихнувшись весняним сонечком, скоріше беремося за приготування, щоб на свята і будні дивувати гостей або своїх домашніх.
Смачні житні млинці на воді: кращий рецепт
Складові
- Вода мінеральна – 250 мл + –
- Яйце ціле – 1 шт + –
- Сіль – щіпка + –
- Оливкова олія – 1 ч.л. + –
- Білок яєчний – 1 шт + –
- Борошно з зерен жита (обдирне) – половина склянки + –
Як покроково приготувати млинці з житнього борошна
Воду для приготування цього популярного частування найкраще брати газовану столового сорту. Вона додасть коржикам пишності навіть без додавання содового розпушувача. Для збільшення користі млинців борошно слід взяти грубого помелу, ідеально – обдирне.
До речі, в одній тонкої коржі міститься всього близько 50 кКал.
- Поки в каструльці підігрівається вода (закипіти вона не повинна!), Гарненько зіб’ємо яйце з білком.
- У яєчну пінку слід додати половину просіяного борошна і вимісити до однорідності.
- Масу слід з’єднати з теплою водою, влити олію, а потім посолити. Перед випічкою тесту потрібно дати постояти хоча б чверть години, щоб воно наситилося киснем.
Випікаємо житні млинці на добре розігрітій сковороді. В ідеалі дно її має бути антипригарним. Але якщо такого посуду будинку немає, згодиться і чавунна – вона рівномірно нагрівається і довго не втрачає тепло, що і потрібно для тонких коржів.
4. Під перший млинець, щоб він не вийшов грудкою, жарочні поверхню потрібно злегка окропити маслом, прибравши зайве серветкою. І інформація по темі ….
- Як правильно змащувати сковорідку для млинців
- Чому пригоряють млинці: як виправити
5. Щоб верхні млинці НЕ обвітрювалися, а нижні не вщухає, стопку, в якій ми складаємо готові, потрібен час від часу перевертати.
- Чому млинці виходять сухими і ламкими
- Чому млинці виходять жорсткими
Млинці виходять несолодкими, але неймовірно смачними. Вони відмінно поєднуються як з вишуканою солоною начинкою, так і десертною, наприклад, з сиром.
Млинці з житнього борошна на воді: простий домашній рецепт
Через кулінарних особливостей борошна такого сорту тісто на її основі перед випічкою обов’язково має вистоятися близько півгодини, інакше коржі будуть рватися при спробах їх перевернути. Воду, при бажанні, легко можна замінити сироваткою. Але в цьому випадку без розпушувача не обійтися.
Складові
- Борошно з зерен жита – 1 ст .;
- Вода мінеральна – 2 ст .;
- Яйця – 2 шт .;
- Цукор – 1 ч.л .;
- Масло соняшнику – 3-4 ст.л .;
- Сіль – 1/3 ч.л.
Як самому зробити рум’яні млинці з житнього борошна на воді
Беремо глибоку ємність і розбиваємо в неї яйця. Підсолодивши і присолити їх, перетворюємо в піну, збиваючи виделкою або вінчиком.
Борошно в яєчний «гоголь-моголь» додаємо поступово – рівними порціями.
Рада кухарчуком
- Просіювання борошна додасть майбутнім коржикам особливу пишність, тому не станемо ігнорувати цей кулінарний прийом;
- При готуванні млинчиків за цим рецептом на сироватці просівати борошно потрібно разом з содовим розпушувачем.
Спочатку додаємо всього кілька столових ложок борошна і відразу ж збиваємо, щоб уникнути грудкуваті, потім – ще кілька і так до кінця. Маса вийде досить густий, але це не повинно нас бентежити, адже у нас є ще вода. Її потрібно лити поступово, постійно перемішуючи тісто.
Коли воно набуде звичну млинцеву консистенцію, присмачити його маслом і залишимо на півгодини.
Випікати корисні коржі потрібно на добре розпеченій сковороді. Під першу варто капнути кілька грамів рослинного жиру.
Такі млинці печуться трохи довше, ніж звичайні. Вогонь не повинен бути занадто сильним, щоб вони не надто пересихали.
Наповнення житніх млинців залежить від смакових уподобань їдців, а також від фантазії кухаря. Начинкою може стати малосольная сьомга, сир, а «гарніром» – сметанний підлива або рідкий мед.
Весну і Масляну потрібно зустрічати в найкращій формі. Але для її здобуття зовсім необов’язково катувати себе складними дієтами. На честь свята можна навіть злегка послабити жорсткі обмеження в їжі, встановлені в ім’я заповітної мети, і дозволити собі домашні житні млинці на воді. Калорій в них небагато, а от вітамінів – стільки, що й не злічити! ..