Як приготувати заправку для цезаря з куркою

kak-prigotovit-zapravku-dlya-cezarya-s-kuricej
Цей традиційний американо-італійський салат відомий по всьому світу, адже при всій своїй простоті він дуже смачний і пікантний.

Сьогодні ми дізнаємося, чим заправити легендарний салат і як робити в домашніх умовах класичний соус для цезаря з куркою і його не менш смачний, але більш простий аналог. Якщо ви є справжнім поціновувачем цього блюда, то ви вже точно зможете оцінити всі запропоновані сьогодні рецепти і знайти найкращий для вас варіант.

За оригінальним рецептом салат «Цезар» з куркою заправляють однойменною соусом, авторство якого належить Цезарю Кардіні. Він же і є творцем цього популярного салату.

kak-prigotovit-zapravku-dlya-cezarya-s-kuricej1

Заправка рецепт має зовсім нескладний і не витратний за часом. Однак, незважаючи на простоту готування, у домашніх кухарів все частіше виникає ідея використовувати вже став рідним для нас майонез, або, як варіант, вже готові покупні соуси з маркою «Цезар».

Заправка майонезна до салату «Цезар» з куркою

Скажімо прямо, ніж брати для заправки чистий майонез, краще вибрати готовий однойменний соус, але не будь-хто.

За численними відгуками найкраща з готових заправок належить фірмі «Heinz». Вона найбільш гармонійно пов’язує всі інгредієнти і додає той самий оригінальний смак.

kak-prigotovit-zapravku-dlya-cezarya-s-kuricej2

Ми ж радимо не полінуватися і зробити своїми руками цей простий соус на базі оливкової майонезу.

Складові

  • Крихітка сирна «Пармезан» – 60 г;
  • Майонез оливковий – 0,15 кг;
  • Анчоуси – 5-6 шт .;
  • Часниковий зубчик – 8 г;
  • Лимонний фреш – 1-2 ст.л.

Як в домашніх умовах зготувати заправку для цезаря з куркою

  1. Майонез перекладаємо в глибоку вузьку чашу для збивання блендером і додаємо до нього перетертий до однорідності часник, філе анчоус і видавлений з половини лимона сік, пропущений через сито.
  2. Блендером на максимальній швидкості збиваємо соус до однорідності. Потрібно домогтися рівномірної структури соусу, щоб не відчувалися ні часникові, ні рибні крупиці.
  3. Тепер додаємо в соус дрібну сирну крихту і знову пробиваємо соус блендером.
  4. Кількість лимонного соку регулюйте на свій смак.

Заправка дієтична для «Цезаря»

Цей варіант заправки сподобається тим, хто стежить за калорійністю страв. Смак соусу більш нейтральний, але дуже пікантний.

kak-prigotovit-zapravku-dlya-cezarya-s-kuricej3

Складові

  • Сметана 20-25% – 250 мл;
  • Гірчиця гостра – 2 ч.л. з верхом;
  • Часник – 10-15 г;
  • Мариновані огірки середні – 2 плоду.

Як покроково зробити низькокалорійний заправний соус для цезаря з куркою

  1. Огірки і часник перетираємо на терці в однорідну масу.
  2. В об’ємній мисці з’єднуємо сметану з огіркової-часниковою сумішшю, а також додаємо гірчицю.
  3. Всі інгредієнти перемішуємо. Соус готовий.

Соус для салату «Цезар», рецепт з анчоусами і гірчицею

Складові

  • Вустерширський соус – 1 ч.л. + –
  • Оливкова олія – ​​75 мл + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Лимонний сік – з 1/4 плоду + –
  • Консервовані анчоуси – 2-3 філе + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Гірчиця діжойская – 1 ч.л. + –

Як приготувати домашній соус до цезарю з куркою по кроках

Оскільки основу салату «Цезар» утворюють продукти з нейтральним смаком (листовий салат з куркою), то без оригінального соусу тут явно не обійтися. Головне правило заправки: вона повинна бути смачною, пікантною і вираженою.

Цей рецепт дуже схожий на класичний варіант, але з невеликими добавками (анчоуси і гірчиця), які роблять його ще більш глибоким.

  1. Яйце занурюємо в тільки що скипіла воду і витримуємо в окропі не більше однієї хвилини.
  2. Після цього яйце витягаємо з ємності, обдаємо холодною водою і вбиваємо його в склянку для замішування соусу блендером.
  3. Вливаємо до яйця масло і свіжовіджатий сік лимона. Також додаємо перемелений в кашку часник і солодку гірчицю з вустершірсікм соусом.
  4. Збиваємо блендером все інгредієнти до утворення однорідної емульсії, по консистенції схожою з майонезом.
  5. Після цього закидаємо в чашу анчоуси і ще раз пробиваємо соус блендером.

Класична заправка для салату «Цезар» з куркою

Саме смачна заправка для «Цезаря» зробила цей салат таким популярним. Без неї салат не володіє своєю харизмою.

kak-prigotovit-zapravku-dlya-cezarya-s-kuricej5 Багато кухаря помилково вважають, що головний секрет соусу полягає в анчоуси. Однак класичний рецепт зовсім не включав в себе цих рибок, а мав характерний рибний аромат, завдяки вустерширського рибному соусу.

Складові

  • Яєчний жовток свіжий – 2 шт .;
  • Сіль – ¼ – ½ ч.л .;
  • Цукровий пісок – ¼ ч.л .;
  • Масло оливи – 0,1 л;
  • Сирна крихта «Пармезан» – 20 г;
  • Часникові часточки – 1 невеликий зубчик;
  • Вустерширський соус – 10 мл;
  • Сік лимонний – 5-7 мл.

Як зробити соус для цезаря з куркою своїми руками

  1. Збиваємо жовтки віночком або міксером до білої піни.
  2. Не перестаючи збивати, вводимо до жовтків сіль і цукровий пісок.
  3. Після того, як піна стане більш щільною і збільшиться вдвічі, починаємо потихеньку вливати оливкова олія.
  4. Продовжуємо збивання до тих пір, поки не повчитися рівну, бархатисту емульсію, тобто текстуру майонезу.
  5. Якщо хочете соус гущі, то вливайте масла більше. У комбінації з жовтками масло згущує його.
  6. Тепер всипаємо в соус сирну крихту. Продовжуємо збивати.
  7. Залишилося додати вустерширський соус і лимонний сік, після чого збиваємо соус ще пару хвилин до однорідності і вимикаємо міксер (блендер).

У приготуванні соус для цезаря з куркою дуже швидкий, на все піде не більше десяти хвилин. Однак приготовлена ​​своїми руками заправка додасть вашому салату той самий оригінальний смак справжнього «Цезаря».