Цей традиційний американо-італійський салат відомий по всьому світу, адже при всій своїй простоті він дуже смачний і пікантний.
Сьогодні ми дізнаємося, чим заправити легендарний салат і як робити в домашніх умовах класичний соус для цезаря з куркою і його не менш смачний, але більш простий аналог. Якщо ви є справжнім поціновувачем цього блюда, то ви вже точно зможете оцінити всі запропоновані сьогодні рецепти і знайти найкращий для вас варіант.
За оригінальним рецептом салат «Цезар» з куркою заправляють однойменною соусом, авторство якого належить Цезарю Кардіні. Він же і є творцем цього популярного салату.
Заправка рецепт має зовсім нескладний і не витратний за часом. Однак, незважаючи на простоту готування, у домашніх кухарів все частіше виникає ідея використовувати вже став рідним для нас майонез, або, як варіант, вже готові покупні соуси з маркою «Цезар».
Заправка майонезна до салату «Цезар» з куркою
Скажімо прямо, ніж брати для заправки чистий майонез, краще вибрати готовий однойменний соус, але не будь-хто.
За численними відгуками найкраща з готових заправок належить фірмі «Heinz». Вона найбільш гармонійно пов’язує всі інгредієнти і додає той самий оригінальний смак.
Ми ж радимо не полінуватися і зробити своїми руками цей простий соус на базі оливкової майонезу.
Складові
- Крихітка сирна «Пармезан» – 60 г;
- Майонез оливковий – 0,15 кг;
- Анчоуси – 5-6 шт .;
- Часниковий зубчик – 8 г;
- Лимонний фреш – 1-2 ст.л.
Як в домашніх умовах зготувати заправку для цезаря з куркою
- Майонез перекладаємо в глибоку вузьку чашу для збивання блендером і додаємо до нього перетертий до однорідності часник, філе анчоус і видавлений з половини лимона сік, пропущений через сито.
- Блендером на максимальній швидкості збиваємо соус до однорідності. Потрібно домогтися рівномірної структури соусу, щоб не відчувалися ні часникові, ні рибні крупиці.
- Тепер додаємо в соус дрібну сирну крихту і знову пробиваємо соус блендером.
- Кількість лимонного соку регулюйте на свій смак.
Заправка дієтична для «Цезаря»
Цей варіант заправки сподобається тим, хто стежить за калорійністю страв. Смак соусу більш нейтральний, але дуже пікантний.
Складові
- Сметана 20-25% – 250 мл;
- Гірчиця гостра – 2 ч.л. з верхом;
- Часник – 10-15 г;
- Мариновані огірки середні – 2 плоду.
Як покроково зробити низькокалорійний заправний соус для цезаря з куркою
- Огірки і часник перетираємо на терці в однорідну масу.
- В об’ємній мисці з’єднуємо сметану з огіркової-часниковою сумішшю, а також додаємо гірчицю.
- Всі інгредієнти перемішуємо. Соус готовий.
Соус для салату «Цезар», рецепт з анчоусами і гірчицею
Складові
- Вустерширський соус – 1 ч.л. + –
- Оливкова олія – 75 мл + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Лимонний сік – з 1/4 плоду + –
- Консервовані анчоуси – 2-3 філе + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Гірчиця діжойская – 1 ч.л. + –
Як приготувати домашній соус до цезарю з куркою по кроках
Оскільки основу салату «Цезар» утворюють продукти з нейтральним смаком (листовий салат з куркою), то без оригінального соусу тут явно не обійтися. Головне правило заправки: вона повинна бути смачною, пікантною і вираженою.
Цей рецепт дуже схожий на класичний варіант, але з невеликими добавками (анчоуси і гірчиця), які роблять його ще більш глибоким.
- Яйце занурюємо в тільки що скипіла воду і витримуємо в окропі не більше однієї хвилини.
- Після цього яйце витягаємо з ємності, обдаємо холодною водою і вбиваємо його в склянку для замішування соусу блендером.
- Вливаємо до яйця масло і свіжовіджатий сік лимона. Також додаємо перемелений в кашку часник і солодку гірчицю з вустершірсікм соусом.
- Збиваємо блендером все інгредієнти до утворення однорідної емульсії, по консистенції схожою з майонезом.
- Після цього закидаємо в чашу анчоуси і ще раз пробиваємо соус блендером.
Класична заправка для салату «Цезар» з куркою
Саме смачна заправка для «Цезаря» зробила цей салат таким популярним. Без неї салат не володіє своєю харизмою.
Багато кухаря помилково вважають, що головний секрет соусу полягає в анчоуси. Однак класичний рецепт зовсім не включав в себе цих рибок, а мав характерний рибний аромат, завдяки вустерширського рибному соусу.
Складові
- Яєчний жовток свіжий – 2 шт .;
- Сіль – ¼ – ½ ч.л .;
- Цукровий пісок – ¼ ч.л .;
- Масло оливи – 0,1 л;
- Сирна крихта «Пармезан» – 20 г;
- Часникові часточки – 1 невеликий зубчик;
- Вустерширський соус – 10 мл;
- Сік лимонний – 5-7 мл.
Як зробити соус для цезаря з куркою своїми руками
- Збиваємо жовтки віночком або міксером до білої піни.
- Не перестаючи збивати, вводимо до жовтків сіль і цукровий пісок.
- Після того, як піна стане більш щільною і збільшиться вдвічі, починаємо потихеньку вливати оливкова олія.
- Продовжуємо збивання до тих пір, поки не повчитися рівну, бархатисту емульсію, тобто текстуру майонезу.
- Якщо хочете соус гущі, то вливайте масла більше. У комбінації з жовтками масло згущує його.
- Тепер всипаємо в соус сирну крихту. Продовжуємо збивати.
- Залишилося додати вустерширський соус і лимонний сік, після чого збиваємо соус ще пару хвилин до однорідності і вимикаємо міксер (блендер).
У приготуванні соус для цезаря з куркою дуже швидкий, на все піде не більше десяти хвилин. Однак приготовлена своїми руками заправка додасть вашому салату той самий оригінальний смак справжнього «Цезаря».