У радянські часи людей привчили жити за канонами, певним правилам, в тому числі стосується і готування «прикраси» столу.
Однак, заливний пиріг з щавлем – рецепт, який не терпить конкретики, і завжди готовий мінятися на краще, причому для кожного індивідуально. Все ж, якщо у вас фантазія спить, або ж зовсім немає часу вигадувати, скористайтеся готовими ідеями, їх накопичилося достатньо на будь-який смак.
Заливний пиріг з щавлем
Складові
- Щавель – 200 г + –
- Борошно пшеничне – 2/3 склянки + –
- Яйця курячі – 5 шт + –
- Часник зелений – за смаком + –
- Майонез – 150 г + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування холодцю пирога з щавлем
- Відварюємо три яйця до повного згортання жовтка – круто. Подрібнюємо.
- Зелень промиваємо, видаляємо білі корінці, дрібно нарізаємо.
- Змішуємо продукти в мисці, присипаємо сіллю, перемішуємо.
- У глибокій мисці змішуємо міксером яйця, майонез, борошно. Місимо, поки не розчиняться всі грудочки борошна.
- Підготовлений строго за рецептом заливний пиріг з щавлем заливаємо в форму. Сьогодні найзручніші форми для випікання зроблені з силікону. До речі, дане тісто легко відходить від країв форми, тому попередня обробка маслом не потрібно.
- Рівномірно по всій площі пирога розсипаємо начинку.
- Акуратно утапливаем її ложкою.
- Готуємо пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці трохи менше півгодини.
Не чекайте, що тісто буде підніматися і пиріг буде нагадувати хмарочос. Ні! Скромних розмірів пиріг – не по скромному смачний і ароматний!
Заливний пиріг «літній»
У кожного гостинного господаря завжди повинен бути в запасі ще один рецепт заливного пирога з щавлем. Нехай і складові не особливо відрізняються, але може комусь цей варіант доведеться більше до смаку.
Складові
тісто
- Борошно – 280 г;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Масло м’яке вершкове – 160 г;
- Кефір – 2 склянки;
- Цукор – 1,5 ст.л .;
- Сіль – 0,5 ст.л .;
- Яйця – 2 шт.
начинка
- Щавель – 200 г;
- Сіль за смаком;
- Цукор – за смаком;
- Масло вершкове – 50 г;
- Яйце – 3 шт;
- Цибуля зелена – 100 г.
Як приготувати заливний пиріг «літній»
- Для початку замочуємо щавель в холодній воді на кілька хвилин.
- Кожен листочок промиваємо під струменем холодної води.
- Збираємо з щавлю букетик, прикладаючи кожен листочок один до одного, вирівнюючи по початку кореня.
- Відрізаємо коріння. Нарізаємо зелень.
- Яйця, підготовлені для начинки, варимо круто. Остужаем, чистимо. До речі, щоб яйця краще чистилися, підготуйте для них крижану ванну. І відразу з окропу викладіть їх туди. Дайте їм кілька хвилин охолонути, і у вас не виникне жодних проблем при чищенні.
- Нарізаємо яйця.
- Зелену цибулю промиваємо та нарізаємо.
- Розтоплюємо масло, змішуємо з цибулею, зеленню з кислинкою, сіллю, цукром. За бажанням можете додати і перець, і приправи. Все промешівают і додаємо яйця. Ми залишаємо начинку «відпочивати».
- Кефір збиваємо з яйцями і маслом.
- Розбавляємо розпушувачем, сіллю і цукром, борошном.
- Знову збиваємо до стану однорідної маси.
- Вивалюємо в форму половину тіста.
- Закриваємо тісто начинкою, заливаємо тістом, що залишилося.
- Прибираємо на 30 хвилин в гарячу духовку. Термометр вашого духового шафки повинен показувати 200 градусів.
Універсальність пирога в тому, що якщо він охолов, зовсім необов’язково його гріти. Він хороший і в холодному вигляді.
Якщо до цього часу ви вважали, що щавель – трава марна і бур’ян, то сподіваємося тепер ви зміните свою думку і поміняєте меню домашніх десертів.