Як приготувати вірменські млинці з м’ясом

Вірменські млинці з м'ясом
І для сніданку вони гарні, та й чай з ними пити веселіше, їх можна взяти з собою в дорогу, адже втамовують голод ці ласощі на ура. І ми раді сьогодні запропонувати рецепт, як приготувати в духовці найсмачніші, соковиті, домашні млинці з пилу з жару з відвареним м’ясом. З цього поста ви дізнаєтеся, як зробити в домашніх умовах м’ясні начинки в асортименті, яке тісто краще всього підходить для цієї затії, і як начинити і запекти млинці.

Сьогодні прилавки гіпермаркетів буквально переповнені млинці напівфабрикатами від різних виробників, які обіцяють смак, «як удома» або «як у бабусі». Але на перевірку виявляється, що навіть у найдорожчих млинців з відвареним м’ясом немає шансів на здорову конкуренцію з домашньої приготуванням.

І незважаючи на те, що сьогодні ціна на м’ясні млинці цілком доступна і варіюється в межах 70-150 рублів за упаковку в 420 г, все ж сумніви щодо якості продукції залишаються непохитними. Адже всім чудово відомо, чим загрожує отруєння млинцями з неякісним, зіпсованим або погано вареним м’ясом.

До чого цей ризик? Адже зготувати в домашніх умовах такі смачні і красиві млинці з м’ясом, які хіба що в приємному сні сняться, зможе будь-яка вправно господиня. Ну, а ми зі свого боку надамо вам найкращі рецепти приготування млинців з начинкою.

Як зробити вірменські млинці для начинки м’ясом

Для м’ясної начинки млинці слід робити з мінімальним вмістом цукру, або зовсім скористатися відмінним і оригінальним рецептом найніжніших млинчиків на м’ясному бульйоні. Така випічка стане відмінним рішенням для солоних начинок, млинцевих пирогів і курника.

Млинці на м’ясному бульйоні

  • Яйця курячі категорії «о» – 1 шт .;
  • Молоко – 0,1 л;
  • Високосортна борошно – 1,5-2 ст .;
  • Кухонна сіль – ½ -2/3 ч.л .;
  • Цукровий пісок – ½ ст.л .;
  • М’ясний бульйон – 0,9 л;
  • Топлене масло – 1 ст.л .;

Як зробити млинці для начинки м'ясом

покрокове приготування

  1. Борошно просіваємо пару раз, щоб наситити киснем. Потім в борошняної гірці робимо ямку, куди вбиваємо яйце, заливаємо молоко, всипаємо цукровий пісок і сіль, а потім вимішуємо досить густе тісто.
  2. В отриману масу поступово вводимо теплий бульйон і перемішуємо міксером до рівномірного змішування компонентів.

Готове тісто умащали топленим маслом і приступаємо до випічки млинців на добре прогрітій сковороді.

Дріжджові вірменські млинці для фарширування м’ясом

Готувати млинці під начинку можна, використовуючи більше сотні різних рецептів, але як стверджують багато млинців гурмани, саме дріжджові млинці з м’ясом у вигляді начинки виходять найсмачнішими.

Ну, а спекти їх простіше простого:

  • У тепле молоко (0,75 л), нагріте до 40оС і не більше, насипаємо сухі хлібопекарські дріжджі (3 ч.л.), цукор-пісок (20 г) і 200 грамів борошна, після чого все ретельно розмішуємо.
  • Тепер замішану Опарний основу прибираємо в тепло на півгодини, щоб вона гарненько піднялася.
  • У яєць (3 шт.) Відокремлюємо білки, а жовтки гарненько перетираємо з вершковим маслом (0,1 кг) і домішувати до готової опари. Білки ж поки прибираємо в рефрижератор.
  • Готове тісто солимо (½ ч.л.) і змішуємо з борошном (150-200 г), домагаючись консистенції рідкої сметани.
  • Тепер млинцевий заміс слід залишити на годинку, щоб воно гарненько заграло. Протягом 60 хвилин воно буде підніматися, і ми повинні його перемішати за цей час кілька разів.
  • Через годину з холодильника витягаємо білки і добре їх збиваємо до пишної піни, а потім домішувати акуратно до тесту. Якщо тісто надмірно густе, то його слід трохи розвести теплим молоком, після чого можна смажити млинці на змащеній маслом сковороді.

Познайомитися з іншими рецептами млинців для начинки з м’ясом можна на нашому сайті.

Рецепт млинців на кислим молоком

Тонкі млинці на кислому молоці

Приготування млинців без яєць і соди

Млинці на кефірі без яєць і соди

Як приготувати млинці на мінералці

Пісні млинці на мінеральній воді

м’ясний млинець

Якщо діти ні в яку не їдять котлети і вернуть носики від фрикаделей з тюфтельками в їх класичному вигляді, то для вирішення цієї проблеми є відмінний рецепт – дуже смачні м’ясні млинці.

складові

  • Яловичий фарш -0,3 кг;
  • Курячі яйця (1 кат.) – 3 шт .;
  • Молоко – 125 мл;
  • Кухонна сіль – 3 г;
  • Чорний порошковий перець – 1 г;
  • Борошно високосортна пшеничне – 4 ст.л .;
  • Помідори свіжі – 3 плоду;
  • Майонез – 55 г;
  • Часник – 1-2 зубки;
  • Рослинна олія – ​​65 г;

Як зробити м'ясну начинку для млинців

приготування

  1. Фарш слід пропустити через м’ясорубку з дрібною насадкою пару раз, або збити блендером до стану паштету, після чого додаємо до м’ясної маси яйця і вимішуємо до рівномірної консистенції.
  2. Слідом в отриманий склад вводимо молоко, сіль і перець, після чого знову все добре змішуємо.
  3. Тепер прийшов час вводити до складу борошно. Взагалі буде добре таке тісто збивати в блендері, але якщо такого агрегату немає під рукою, то використовуємо міксер, віночок або на крайній випадок вилку. Головне вимішати тісто потрібно так, щоб не було грудочок.
  4. На розігрітій і промасленим сковорідці випікаючи м’ясні млинці, як звичайні, але трохи меншого діаметру, щоб їх було легко перевернути.
  5. У той же час томати нарізаємо брусочками, а майонез змішуємо з подрібненим часником.
  6. На охолоджені млинці наносимо майонезну заправку тонким шаром і викладаємо томатний брусочек, після чого звертаємо млинець в трубочку.

Також замість томату в такий млинець можна загортати сир, картопля фрі, шинки-сирну суміш або їсти їх зовсім без начинки зі сметаною.

Два відеорецепти тесту для млинців від шеф кухаря нашого сайту

У кухарчуком є ​​безліч перевірених рецептів млинців, які ви можете знайти в відео або на нашому сайті.

Як зробити м’ясну начинку для млинців

Найпопулярніша і смачна м’ясна начинка для фарширування млинчиків – цибулевий піджарка (1 головка цибулі) з перекрученим відвареним м’ясом (300 г). Найчастіше разом з цибулею до м’ясної маси також додається підсмажена або відварена і натерта на дрібній тертці морква (1 шт.).

Такі млинці виходять дуже ароматними і апетитними.

Для начинки може використовуватися будь-яке м’ясо, починаючи від яловичини і закінчуючи курятиною. Але це не єдиний варіант наповнювача на млинці з вареної м’ясною начинкою. Внісши незначні корективи в класичну рецептуру, можна приготувати сніданок в асортименті.

armyanskie-blinchiki-s-otvarnym-myasom-v-duxovke.jpg5

М’ясо з сиром

Дуже добре поєднується м’ясо з сиром. Якщо на 400 г прокрученої відвареної телятини додати 200 г сиру твердого сорту, перетертого на тертці з дрібними дірочками, а також присолити і поперчити отриману масу на смак, то виходить відмінний фарш на млинці.

У процесі смаження сир плавиться і надає начинці соковитість, ніжність і вершковий аромат.

М’ясо і мариновані огірки

Надати пікантності млинці наповнювача з м’яса допоможуть натерті на крупній тертці мариновані огірки.

  • Для цього 300 г відвареного філе слід дрібно нарізати і злегка обсмажити в сковороді з додаванням вершкового масла (60 г).
  • Потім додаємо в ємність натерті на тертці з великими отворами мариновані огірочки (4 середні шт.), Сіль за смаком і пучок подрібненого кропу.
  • Тушкуємо масу 5 хвилин і начинка готова.

Рецепт начинки з м'ясом індички

Рецепт начинки з м’ясом індички

Значно полегшити і скоротити час готування м’ясної начинки на млинці допомагає м’ясний фарш.

складові

  • Лук ріпка – 2 головки;
  • Фарш індички – 0,4 кг;
  • Сіль – 1/3 -2/3 ч.л .;
  • Перець порошком чорний – ½ ч.л .;
  • Морква відварна – 1 шт .;

приготування

  1. Лук очищаємо від лушпиння, шаткуємо дуже дрібненько і обсмажуємо до золотистого в маслі, куди слідом відправляємо м’ясний фарш і терту моркву.
  2. Все добре вимішати, тушкуємо під кришкою на середньому вогні 5 хвилин, а потім солимо, перчимо і знову тушкуємо, поки не випарується зайва рідина, періодично перемішуючи склад.

Додаткові інгредієнти для начинки

Але щоб урізноманітнити м’ясне наповнення балонів, можна додати до класичним рецептом деякі ноу-хау.

  • Надати м’ясного млинчики особливого лісового аромату допоможуть 200 г печериць. Гриби дрібно нарізаємо і гарненько обсмажуємо разом з цибулею (1 головка), після чого змішуємо з уже обсмаженою і умащения сіллю і будь-якими спеціями за смаком фаршем (0,4 кг);
  • Більш ніжну начинку можна отримати, якщо додати до м’яса (0,3 кг) 60 г вершкового масла і 80 г круглого рису, який слід відварити в трохи підсоленій воді;
  • Для любителів гострої кухні в фарш можна додати часник і чилі перчик.
  • А надати пікантності начинці допоможе томатна паста. (1 ст.л. пасти на 0,3 кг фаршу).
  • Пом’якшити фарш для млинчиків можна за допомогою яєць, якщо на 200 г м’ясної маси додати 3 шт. натертих варених білків і розім’ятих виделкою варених жовтків. Сіль і зелень (цибуля, кріп) в даному випадку додається за смаком.

Якщо м’ясна маса для фарширування млинців вийшла надмірно сухуватою, то в неї слід влити трохи м’ясного бульйону, води-окропу або гарячого молока і добре перемішати, після чого трохи прогріти на сковорідці.
Крім того надати соковитості начинці допоможе вершкове або топлене масло.

Рецепт вірменських млинчиків з м’ясом

Як поєднати традиційність і оригінальність, смак і естетику в одній страві? Самий безпрограшний варіант гарячої закуски на фуршеті – приготувати вірменські млинці з м’ясною начинкою.

Ці млинці дуже смачні, ситні, робляться легко і до того ж є можливість наготувати їх про запас і зберігати як в морозилці (до 6 місяців), так і в нульовій камері рефрижератора (до 1 тижня). Зазвичай перед подачею вони обсмажуються в маслі, рідше млинці з м’ясом запікають у духовці.

А наш рецепт ознайомить вас з цією стравою більш докладно.

Складові

  • Яйця курячі категорії «о» – 5 шт .;
  • Молоко коров’яче – 4 ½ ст .;
  • Цукор-пісок – ½ ст.л .;
  • Сіль кухонна – 2 ч.л .;
  • Чорний порошком перець – ½ ч.л .;
  • Борошно високосортна пшеничне – 0,5 кг;
  • Олія рафінована соняшникова – 30 г;
  • М’ясо (будь-яке) – 1 кг;
  • Вода – 50 мл;
  • Ріпка-цибуля – 3 головки;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Кропу зелень подрібнена – 3 ст.л .;

Рецепт вірменських млинчиків з м'ясом

Як покроково приготувати оригінальні вірменські млинці

Замішуємо тісто на млинці

  • 3 яйця вбиваємо в миску, куди також додаємо 4 склянки молока, ½ ч.л. солі, ½ ст.л. цукру.
  • Все збиваємо до повного змішання.
  • Далі потроху вводимо в склад борошно, олія соняшникова і вимішуємо однорідне без грудочок тісто.

випікаємо млинці

  • Змастивши маслом розпечену сковороду, наливаємо в неї 2/3 ополоника тесту і розподіляємо таким чином, щоб маса рівномірно покрила все дно ємності.
  • За 1-2 хвилини випікаємо млинці з кожного боку і перекладаємо на рушник, де готовим Блінкен слід охолонути.

готуємо начинку

  • М’ясо відварюємо в підсоленій воді до готовності, після чого перекручуємо через м’ясорубку.
  • У гарячу сковорідку заливаємо трохи масла і відправляємо смажитися дрібно нарізану цибулю.
  • Як тільки слізливий овоч зарум’яниться, перекладаємо до нього перекручене м’ясо, вершкове масло, заливаємо воду і, все перемішавши, тушкуємо під кришкою 5 хвилин.
  • Далі приправляем начинку сіллю, перцем і кропом, тушкуємо ще пару хвилин і вимикаємо.

Начинці необхідно дати час на охолодження.

начиняємо млинці

Коли млинці і начинка охолонуть, можна переходити до фарширування. Блін розстеляємо на рівній поверхні і трохи відступивши від краю викладаємо смугою начинку, яку перекриваємо нижнім і бічними краями, і далі звертаємо до кінця у вигляді тонких згортків – сігарок.

Якщо вирішили смажити млинці …

  • Обсмажувати для млинців згортки слід з двох сторін в киплячій олії до утворення апетитною хрусткою скоринки.

armyanskie-blinchiki-s-otvarnym-myasom-v-duxovke.jpg4

Якщо вирішили млинці запікати в духовці …

Для духовий випічки м’ясних млинців нам необхідно приготувати заливку. Для цього 2 яйця, ½ склянки молока і щіпку солі перемішуємо в однорідну масу, якої поливаємо викладені в вогнетривку форму для млинців згортки. Випікати млинці з м’ясом слід близько півгодини при температурному режимі 175-180оС.

Оформлення банкету в традиційному народному стилі сьогодні є головним трендом. І як раз для такого заходу будуть дуже доречними млинці з м’ясом, які приготувати з нашими рецептами не складе труднощів.