Випічка – найсмачніша їжа, знайома нам з дитинства своїм чудовим ароматом і підсмаженою скоринкою, перед якими важко встояти.
Пишні, солодкі і товсті млинці на сироватці готувати одне задоволення, виходять вони м’якими, просто тануть у роті, тонкі їх «брати» поза конкуренцією. Класичний рецепт цієї страви добре знайомий господаркам, але варто додати новий інгредієнт, і ви зможете приємно здивувати своїх рідних.
Пишні млинці на сироватці
Складові
- Сироватка – 0,5 л + –
- Цукор – 4 ст.л. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2-3 ст. + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Розпушувач або сода – 1 ч.л. + –
Покрокове приготування пишних млинців на сироватці
Звичайно, молоко дуже добре підходить для замісу тіста, але в цьому рецепті ми будемо використовувати сироватку, на ній млинці вийдуть ще легше, і що важливо – менш калорійними.
Куховарити пишні млинці вдома ви зможете в будь-який час, адже зробити їх не важко, а приємний смак готових коржів принесе масу позитивних емоцій кожному члену сім’ї. Щоб спекти млинці – нам знадобиться набір продуктів, які завжди є у вас на полицях.
- У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і збиваємо вінчиком або виделкою до тих пір, поки маса не стане однорідною. На все про все знадобиться хвилини три.
- Розтопити вершкове масло, охолодіть, влийте акуратно (помішуючи) в суміш яєць і цукру.
- В окремій посудині змішайте борошно з розпушувачем, і потроху всипати її в миску, при цьому, ретельно перемішайте. Така послідовність приготування позбавить тісто від небажаних грудочок. Дивіться по консистенції, скільки борошна потрібно класти, але пам’ятайте, тісто має бути дуже густим.
- Влийте в тісто половину сироватки і добре перемішайте все до однорідності, потихеньку підливайте половину сироватки, поки тісто не буде готове.
Воно повинно вийти трохи рідині, ніж на оладки, так що вся сироватка може і не знадобитися, ви побачите, коли вистачить. Сироватка для млинців повинна бути кімнатної температури.
- Розігріту сковорідку, на якій будуть смажитися млинці, злегка змащуємо будь-яким маслом або свіжим салом. Ополоником наливаємо тісто на сковорідку, і розподіляємо по всій поверхні, саме тісто не розтечеться.
- Смажимо млинець з одного боку на повільному вогні 2 хвилини, за бажанням, можете накрити його кришкою.
- Після – перевертаємо млинець і смажимо його з іншого боку до готовності. Пишні млинці складаємо стопкою на велику тарілку, решта млинці підсмажуємо також.
Щоб млинці були м’якше і ароматні, після смаження кожен змащуйте вершковим маслом.
Оригінальна і смачне блюдо готове, можете подавати його до чаю своїм гостям, вони гідно оцінять смак чудових пишних млинців.
Якщо ви робите сир в домашніх умовах, і після його приготування залишається сироватка – не поспішайте виливати її. Сироватку потрібно розлити в невеликі пластикові пляшки і тримати в морозилці, поки вона не знадобиться. Зберігатися в такому вигляді сироватка може до трьох місяців, не втрачаючи своїх якостей.
Товсті млинці на сироватці «Сюрприз»
Для тих, хто любить побалувати своїх діток смачною і корисною випічкою, наступний рецепт товстих млинців на сироватці буде справжньою знахідкою. Швидко приготувати ситний сніданок не складе великих труднощів, також такі млинці можуть стати вашій дитині ситним перекусом на перерві.
Складові
- Сироватка – 1 стакан;
- Мед – 2 ст.л .;
- Яйця – 2 шт .;
- Вершкове масло – 30 г;
- Борошно – 1,5 ст .;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Світлий родзинки – 50 г;
- Насіння соняшнику – за смаком.
- Приготувати млинці потрібно за принципом попереднього рецепта: всі інгредієнти з’єднати і випікати на сковорідці, змащеній вершковим маслом.
- Тесту на сковорідку наливати потрібно трохи, щоб млинці в діаметрі були менше, якщо у вас є маленька сковорода, то це буде ідеальний варіант.
Дитячий варіант млинців повинен бути цікавим, щоб ваша дитина отримував задоволення, можете, на свій розсуд, додати в тісто барвник. Він повинен бути обов’язково натуральним, наприклад, сік буряка або шпинату, всього дві столові ложки зроблять обід незабутнім.
Як бачите млинці на сироватці пишні і рум’яні спекти нескладно, потрібно лише трохи фантазії і бажання приготувати оригінальне блюдо.
Смачного!