Дієтологи стверджують, що зменшувати в своєму раціоні потрібно кількість калорій, які ми «з’їдаємо» увечері, ранкові ж, навпаки, корисні. Тому до сніданку можна сміливо готувати улюблені тонкі млинці на сметані і насичуватися ними із задоволенням, природно, не забуваючи при цьому про почуття міри. Готуються вони так само легко і просто, як традиційні на молоці або пісні мінеральній воді, а виходять ще смачнішими, рум’яними і хрусткими.
У нашій сьогоднішній підбірці кращих рецептів на цю тему пропонуємо два найпростіших і один такий, з яким доведеться трохи повозитися, але дивовижний результат – повітряні домашні млинці – того вартий! А щоб частування вийшло смачним і корисним, не варто економити на продуктах. Краще брати найсвіжіші, адже готувати-то будемо для себе і своїх домашніх.
Тонкі млинці на сметані по-домашньому: класичний рецепт
Складові
- Яйця курячі середньої величини – 3 шт. + –
- Борошно пшеничне в / с – 4-5 ст.л. + –
- Сметана 15% – трохи менше склянки + –
- Мінералка газована – 80 мл + –
- Масло вершкове – 1 ст.л. + –
- Рослинна олія – 5-6 ст.л. + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
Як правильно випікати класичні тонкі млинці на сметані
Щоб отримати по-справжньому насичений смак млинців, слід використовувати сметану і масло максимальної жирності. Але і на менш калорійних продуктах вони теж виходять апетитними.
- Беремо ємність з високими краями і б’ємо в неї все три яйця, туди ж відправляємо муку і сметану. Солимо масу і заважаємо до однорідності. Це можна зробити вручну, озброївшись віночком, або міксером.
- Розбавляємо масу газованою водою, присмачуємо приготованим шматочком масла.
- Млинцеве тісто, яке у нас вийшла, накриваємо і наполягаємо (без холодильника).
- Коли час вийде, беремо млинниць або улюблену сковорідку, нагріваємо на спеку, змащуємо дно зсередини краплею олії.
- Відповідальний момент – вливаємо в сковороду перший ополоник досить рідкого тесту (воно повинно бути саме таким!) І розподіляємо по поверхні круговим рухом руки.
- Як тільки кромка млинця почне знизу рум’янитися, перевертаємо виріб, чекаємо секунд 30 і прибираємо – коржик готова. Таким же способом печемо і всі інші.
Щоб отримати ситне блюдо, кожен млинець можна присмачувати вершковим маслом – воно легко тане на гарячій млинцевій поверхні. Коржі на кисломолочний продукт виходять настільки чудовими, що вони навіть не потребують начинці – зі свіжими фруктами або джемом вони дуже апетитні!
Рецепт домашніх млинців на сметані – тонких і хрустких
Пропонуємо ще один простий спосіб випічки чудових млинців. Трохи менше сметани, більше борошна – і отримуємо зовсім інший, але не менш цікавий смак улюблених ласощів.
Складові
- Сметана – 2 ст.л .;
- Борошно з пшениці – 2 ст .;
- Вода відфільтрована – 2 ст .;
- Яйце курки – 2 шт .;
- Масло оливок або соняшнику – 1-2 ст.л .;
- Мелений в порошок цукор – 1 ст.л .;
- Сіль.
Як спекти смачні тонкі млинці на сметанному основі
- Вспенивающем яйця за допомогою міксера, з’єднуємо зі сметаною, сиплемо пудру з цукру і сіль, знову застосовуємо міксер.
- Далі ллємо в масу воду, а за нею поступово вводимо борошно, не перестаючи місити тісто міксером, щоб уникнути грудкуваті.
- В кінці присмачуємо майже готове млинцеве тісто маслом.
Печемо млинці так само, як і в першому випадку. Під кожен з них дно сковороди (млинниці) потрібно промаслюється. Якщо рослинного жиру трохи більше додати в тісто, тонкі коржі НЕ пристане і без змазування.
Наповнивши млинці улюбленої начинкою, звертаємо їх конвертом, трикутником або трубочкою. Якщо їх обсмажити в маслі, вони стануть ще смачніше, а можна подавати їх і без смаження – все одно в момент розійдуться по тарілках.
Тонкі ажурні млинці на сметані: оригінальний рецепт
Щоб приготувати найніжніші млинці, прикрашені красивим дірчастим візерунком, доведеться трохи «поворожити». Але кулінарний шедевр того безперечно варто!
Складові
- Яйця курячі свіжі – 3 шт .;
- Молоко – 80 мл;
- Борошно з пшениці – 5 ст.л .;
- Сметана – трохи неповна склянка;
- Масло або вершки домашні – 1 ст.л .;
- Цукор з ваніліном – 1 пакетик;
- Сіль – 0,5 ч.л .;
- Пудра з цукру – 1 ст.л.
Приготування будинку ажурних млинчиків тонких сметанних
- Відокремивши яєчні білки, жовтки змішуємо зі сметаною, солимо і ще заважаємо.
- Не поспішаючи, підливати молоко і розтануло масло.
- Коли маса стане однорідною (використовуємо для цього міксер), потрібно додати все борошно.
- Чекають свого часу білки. Усипавши пудру, перетворимо їх в густу піну і додамо її в тісто.
Змішавши, відразу ж починаємо піч млинці. Щоб не витрачати час, сковороду бажано розігріти завчасно. Її поверхня під кожну корж потрібно змащувати вершковим маслом або краплею пісного.
Іноді в холодильнику затримуються продукти, і доводиться терміново шукати їм застосування. На сметані, наприклад, виходять відмінні тонкі млинці, які підуть «на ура» до сніданку. Ними можна ласувати просто так, присмачивши улюбленим джемом, або загорнути в них що-небудь не менш смачне. У будь-якому випадку вийде сніданок (обід або вечерю), який не потрібно буде просити доїсти, – від нього вмить нічого не залишиться.