Як приготувати тонкі млинці на кислим молоком

Тонкі млинці на кислому молоці
У кожної сім’ї є улюблені сімейні страви, що викликають неприкритий ентузіазм в будь-який час доби – з ранку до вечора. Саме таким сімейним блюдом є млинці на кислому молоці, рецепт яких може значно змінюватися, виходячи з особистого досвіду кулінара. Ці домашні борошняні вироби ніколи не набридають, мають дуже приємну кислинку, а при їх поїданні апетит тільки прибуває!

Тонкі млинці з кислого молока володіють ніжністю і особливою м’якістю, а смаком нагадують дріжджові. Раз спробувавши приготувати млинці на кислому молоці, ви станете їх шанувальником на все життя! Давайте розглянемо класичний рецепт, і рецепти млинців без яєць і без соди.

Тонкі млинці на кислим молоком – рецепт класичний

  • Молоко кисле – 2 склянки;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Цукор – 0,5 склянки або за смаком;
  • Борошно пшеничне, в / сорту – 1,5 склянки;
  • Масло рослинне рафіноване – 2 ст.л .;
  • Сіль – пару пучок;
  • Ванільний цукор – 0,5 пакетика.

Тонкі млинці на кислим молоком - рецепт класичний

  1. Для повноцінного розчинення цукру, змішуємо його з яйцями в чаші міксера на малій швидкості.
  2. У яєчну масу вливаємо кисле молочко, всипаємо цукор з ваніллю і міксерного лопатями перемішуємо.
  3. Тепер втручаємося порційно борошно – до однорідного стану тесту, що нагадує рідку сметану.
  4. У вже гладкий рідкий заміс втручаємося масло.
  5. Перший блінец смажимо на прокаленной з маслом сковороді. Наступні блінюшкі готуємо вже без додаткового масла – воно вже присутній в тесті!

Кожен обсмажений з двох сторін млинець просочуємо вершковим маслом, звертаємо або в трикутник, або в трубочку, або начиняє чимось смачненьким. А можна просто поласувати зі згущеним молоком і чаєм.

Млинці на кислому молоці, рецепт без соди

Соду в тісто кладуть для ідеальної легкості виробів. З’єднуючись з кислотою кислого молока, сода сприяє насиченню тесту вуглекислим газом, і воно починає пузиритися. Чим можна замінити соду, щоб борошняні вироби були повітряними? Правильно – білками!

Для наших фантастично смачних і тонких млинців нам буде потрібно: 2 склянки кислого молока; 2 склянки борошна; 5 яєць; 2-3 ст.л. цукру; чверть ч.л. солі; по 2 ст.л. розтопленого вершкового і рослинного масел.

Як приготувати тонкі млинці на кислим молоком

Особливість замісу тіста для цих відмінних млинців складається в присутності в ньому збитих білків курячих яєць. Вони найостаннішими втручаються в тісто – рухами ложки знизу вгору.

  • На першому етапі замішування тіста з’єднуємо збиті з цукром жовтки з розтопленим (теплим) вершковим маслом. В цей мікс всипаємо 3 столові ложки борошна і добиваємося однорідності складу.

Як зробити тонкі млинці на скисле молоці

  • На другому етапі вливаємо в жовтковий заміс кисле молочко і вспушіваем віночком міксера. Всипаємо решту борошна і все перетираємо віночком до гладкої одноманітності. В останню чергу втручаємося рослинне масло.
  • Окремо збиваємо білки, але не до стійкої щільної піни, а для м’якої шапочки. Втручаємося білки в тісто ложкою в напрямку знизу вгору. Добиваємося однорідності млинцевій суміші.
  • обсмажуємо перший млинець на сковорідці, змащеній олією або шматочком несолоного сала, з двох сторін. Далі вже дно Сковорода не змащуємо.

Подаємо зі сметаною. Десертний соус – ще краще! Найпростіший десертний соус – суміш сметани зі згущеним молоком або з варенням.

Два відеорецепти тесту для млинців від шеф кухаря нашого сайту

У кухарчуком є ​​безліч перевірених рецептів млинців, які ви можете знайти в відео або на нашому сайті.

Млинці домашні на кислому молоці, рецепт без яєць

Млинці на кислому молоці - рецепт без яєць

Складові

  • Молоко кисле – 600 мл + –
  • Сода – 0,5 ч.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Цукор – 2-3 ст. л. + –
  • Рослинна олія, дезодорована, без запаху – + –
  • Борошно пшеничне – + –

Покрокове приготування млинців на кислому молоці

Рецепт млинців на кислому молоці без соди без зусиль можна поправити і приготувати млинцеву суміш для оладок. Оладки на скисле молоці готуються без соди по таким же канонам і виходять в результаті пишними і ніжними. Т. е. Ми замішуємо тісто для оладок як зазвичай, тільки білки збиваємо до стійкої піни і втручається в тісто на заключному етапі. Бувають дні, коли дуже хочеться покуштувати млинців до чаю, а яєць в холодильнику немає. Цей рецепт як раз для таких випадків. Він також підійде для людей, у яких алергія на яйця, а також для переконаних вегетаріанців. Головна особливість цього рецепта – це підігрів молока. Підігрівати рідину потрібно на повільному вогні.

  • Ставимо глибоку каструльку з кислим молоком на вогонь, чекаємо його легкого підігріву, додаємо соду і розчиняємо її в молоці.
  • Бачимо бурхливу реакцію, всипаємо цукор і солимо. Всі компоненти з’єднуємо інтенсивним перемішуванням і знімаємо з вогню.
  • Перегрівати молоко не можна, максимальна температура не повинна перевищувати 35-40 градусів.
  • У тепле молоко порційно засипаємо просіяне борошно і збиваємо вінчиком до повного зникнення грудочок, домагаючись однорідної консистенції. Плинність замісу повинна нагадувати рідку сметану – тісто має вільно розтікатися по дну сковороди.

Розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи маслом, розподіляємо його по поверхні і починаємо піч наші млинці на кислому молочкае. Витримуємо сковороду дуже гарячою, а вироби випікаємо швидко.

Подаємо до чаю зі сметаною, медом або варенням.

Секрети смачних млинців на кислому молоці

Секрет I

Перед додаванням борошна до рідкої складової, неодмінно просійте її, тримаючи сито вище над мискою. Збагачена киснем борошно дає пишність і легкість виробам.

Секрет II

Скисле молоко злегка підігрійте на вогні, а яйця використовуйте тільки кімнатної температури. Якщо ви додаєте збиті білки замість соди, то їх теж не потрібно охолоджувати!

Секрет III

Найкраща сковорода для випікання тонких млинців – чавунна. Вона рівномірно прогрівається і повільно остигає! Сковорода повинна прогріватися на малому вогні, тому поставте її на вогонь заздалегідь.

bliny-tonkie-na-prokisshem-moloke5

Секрет IV

Перевертайте млинці широкої лопаткою, допомагаючи собі рукою. Шкіру від опіків захищайте спеціальної кулінарної рукавичкою.

Секрет V

C кожним млинцем сковорідка все більше прогрівається, а тому час приготування наступного скорочується. Враховуйте цей нюанс і не відходьте від сковороди. Досить дочекатися золотистого кольору одного боку, щоб відразу ж перевернути млинець на іншу!

Гірка тонких млинців на блюді – це ознака теплого та дружнього будинку. Млинці на кислому молоці, рецепт яких так легко реалізувати, наповнить ваш будинок знайомим ароматом дитинства – адже млинці так здорово пахнуть!