Напевно, не знайдеться людини, яка була б байдужий до біопродуктів, а зокрема до молока і численним похідним з нього. Ось і млинці на кефірі, рецепт яких вражає своєю простотою, мають чудово ніжний смак, а самі млинці можна приготувати і без яєць, і без соди! Апетитні «сонечка» подаються до післяобіднього чаю або до ранкової трапези – з начинкою або без, з маслом або десертним соусом.
Млинці на кефірі розрізняються смаком від своїх побратимів, приготованих на молоці. Кефірів «сонечка» мають ніжний смак, повітряні і м’які, з приємною кислинкою. Тому рецепти приготування тонких млинців на кефірі незмінно в фаворі і завжди затребувані у господинь.
Ніжне тісто на кефірі для млинців
Скісленние молочні похідні – визнані рідкі основи для приготування тонких млинців і оладок. З огляду на смаки домочадців, тісто для млинців куховарити в декількох варіаціях:
- Класичний варіант, подібно замісу на молоці, без соди. Кефірів млинці набувають свою мереживну структуру за рахунок збитих в круту піну білків.
- Рецепт дієтичний – передбачає відсутність яєць в рецептурі. Повітряними вироби вдаються за рахунок соди.
- Рецепт дріжджового тіста для млинців – роль розпушувача (харчової соди) виконують дріжджі.
Давайте подивимося, як робити класичні млинці на кефірі – без соди і млинці дієтичні – без яєць, і навіть один рецепт без борошна! Серед запропонованих технологій ви зможете вибрати ті, які сподобаються вам до смаку і «ляжуть на душу».
Млинці на кефірі, рецепт класичний
Складові
- Кефір – 0,75 л + –
- Яйця – пара штук + –
- Борошно біла вищого сорту – 2 мірних (по 250 г) гуртки + –
- Цукор – пара-трійка ложок + –
- Сіль – на кінчику ножа + –
Покрокове приготування кефірних млинчиків
Як зробити тонкі млинці, якщо скісленное, загусло молоко все-таки не таке рідке, як молоко? Тут важливі пропорції рідини і борошна, причому яйця теж вважаються рідким компонентом.
Млинцеві вироби, приготовані за наведеною нижче рецептурою, використовуються як основа для їх начинки сиром, ягодами, яблуками, м’ясом та іншими наповнювачами.
- У яєць зливаємо білки і охолоджуємо їх в рефрижераторі.
- Відокремлені желточкі розтираємо з сіллю і цукром насадками міксера, вливаємо повільно поки тільки півлітра кисломолочної рідини. Продовжуючи помішувати суміш лопатями міксера, маленькими дозами всипаємо пропущену через сито борошно і збиваємо тісто до зникнення згустків.
- В готовий заміс вливаємо останню частину кісломолочку і гарненько змішуємо.
- Охолоджені білки вспушіваем спочатку на малій швидкості міксера, а потім швидкість збільшуємо і добиваємося міцної стійкої піни. Обережно, без зайвого поспіху, вводимо їх в загальний заміс.
- Максимально розпалюються сковороду. Це важливо для цієї рецептури! Дно сковорідки кожен раз змащуємо рослинним маслом спеціальної кулінарної пензлем або шматочком несолоного сала (на вилці).
- Кожне нове сонечко змащуємо вершковим маслом. Найсмачніші млинці вийдуть тільки з натуральним вершковим маслом!
Рецепт без соди: швидкі і прості млинці на кефірі
Швидкі млинці без соди крім кислого кефіру готують ще на ряжанка або кислим молоком. Самобутність таких млинців без соди полягає в їх обсмажуванні з одного боку.
- Кефір – 600 мл;
- Яйця – 2 шт .;
- Сіль – третина ч.л .;
- Борошно – скільки вбере рідина;
- Олія – 3-4 ст.л .;
- Цукор – 2-3 ст. л .;
- Вершкове масло – для змазування готової випічки;
- Рослинна олія – для випічки.
- З’єднуємо яйця і кефір в єдину масу і солимо її. Ставимо на вогонь і, помішуючи, злегка рідина підігріваємо до 35-37 градусів.
- Знімаємо з плити і підмішуємо борошно до густоти рідкої сметани, старанно перетираючи все борошняні згустки.
- Вводимо в однорідне вже тісто очищене рослинне масло і смажимо «золоті сонечка» з одного боку. Приступаючи до випічки, розігріту сковорідку промазуємо перед першим млинцем, для наступних творінь промаслюється дно вже не потрібно.
Вершковим маслом промазуємо НЕ обсмажену сторону «сонечок», після чого їх треба скласти вчетверо. Подаємо до ранкової кави.
Два відеорецепти тесту для млинців від шеф кухаря нашого сайту
У кухарчуком є безліч перевірених рецептів млинців, які ви можете знайти в відео або на нашому сайті.
Домашні млинці на кефірі без яєць
Як спекти тонкі млинці на кефірі без яєць? Про це можуть знати ті люди, які не вживають яєць. Вони люб’язно діляться своїми кухонними напрацюваннями, а ми намагаємося включати в свій раціон більше легку випічку. Це одна з таких напрацювань!
Нам знадобляться: півлітра кефірчика; 3 мірних гуртки (250г) борошна; соди для розпушення тіста на кінчику ножа; цукор і сіль – з огляду на смакові переваги; мінеральна вода.
Приготувати такі млинці простіше простого! Спочатку невелика кількість кислого продукту з’єднуємо з борошном і перетираємо до гладкої структури. Цей склад з’єднуємо з залишком кефіру, цукром, содою і сіллю. Всі компоненти добре змішуємо. Розріджуємо масу мінеральною водою до консистенції нежирних вершків.
Піч такі кефірів млинці потрібно на розпеченій сковорідці, заздалегідь промазав її дно рафінованим маслом (кулінарної пензликом). У тісто масло для змащення сковорідки краще не додавати, оскільки воно пісне.
Рецепт смачних млинців на кефірі без борошна
Ці оригінальні кефірів млинці замішуються нема на борошні, а на вівсяних пластівцях і манки. За смаком вони дуже ніжні, а за структурою – повітряні. Як же робити такі незвичайні вироби.
Для реалізації рецепта нам будуть потрібні:
- 500 мл кефірчика;
- по 1 склянці вівсяних пластівців і манної крупи;
- 3 яйця;
- соди – щіпка;
- цукор і сіль – як любите;
- олія соняшникова без запаху – 3-4 ст.л.
Покрокове приготування смачних млинців
- Куховарство починаємо з підготовки основи тесту. Ми повинні залити кефірчіком суміш вівсяних пластівців і манки, перемішати і дати їй 2-3 години набрякнути. Якщо ви плануєте подати блюдо до сніданку, то можна накрити ємність харчовою плівкою і розмістити її в рефрижераторі, а вранці додати інші складові рецепту.
- Вспушіваем яйця віночком, змішуємо їх з набряклої дієти основою з круп. Додаємо соду, цукор-пісок і сіль. Добиваємося однорідної консистенції. Ми залишаємо на пару хвилин і, в останню чергу, втручаємося рафінована олія.
- Поки компоненти суміші настоюють, розігріваємо сковорідку. На початку випікання змащуємо дно сковорідки. Млинці випікають дуже швидко – тільки розподіливши ополоник тесту по дну сковорідки, вже можна перевернути його на зворотну сторону.
- Приготувавши все млинці, подаємо їх зі згущеним молоком або варенням. Відмінний початок дня!
Найсмачніші млинці на кефірі – ті, що готуються з теплом в душі і любов’ю. Ця страва не любить суєти, його не зварила без гострого бажання пригостити улюблених людей традиційно сімейним стравою. Смачного!