Мабуть, у кожної господині було таке: стоїш біля плити півдня, изгаляться над стравою, а все одно йому чогось не вистачає. Зазвичай смак виручає заправка: хтось використовує класичну, а ми сьогодні розглянемо полуничний соус, адже він набирає все більшої популярності в колах ресторанного бізнесу. Один великий плюс такої заправки – вона має безліч варіацій, що дозволяє поєднувати її з десертами, м’ясною стравою і навіть салатами.
Готувати соус будинку – одне задоволення: робиться він просто, а блюдо з ним виходить чудовим. І здається: ну які можуть бути нюанси в рецепті приготування полуничного соусу? Однак вони є, їх ми докладно і розглянемо в кожній окремій рецептурою.
Соус з полуниці до млинців
Складові
- Полуниця свіжа – 300 г + –
- Цукор-пісок білий – 100 г + –
Приготування полуничного соусу для млинців
Куди звичніше подати до млинців банку полуничного варення, але ж соус вийде не таким приторно-солодким, та й ми вже так звикли до цього чужоземних слівцю «Топпінг», що ні полінуємося витратити на його приготування 10 хвилин.
- Миту полуницю без хвостиків разом з цукром подрібнюємо в блендері.
- Топпінг (ягідний або фруктовий сироп) протираємо через сито.
Хочете – підносите соус в соуснику, хочете – подавайте млинці, сирники, оладки і бісквіти, відразу политі топінгом. Для більш вишуканого смаку не виключаємо додавання ваніліну.
Не переживайте, якщо після трапези соус ще залишився. Він здатний зберігатися в холодильнику до 3 діб.
Полуничний соус на лікері з апельсиновим соком
Ми ніколи не шукаємо легкий шляхів, тому ускладнюємо рецепт, додавши до полуниці цитрус, пряну корицю і п’янкий лікер. Незважаючи на те, що інгредіентний склад ускладнився, готується соус все також просто.
Складові
- Полуниця – 200 г;
- Апельсин – 1 шт .;
- Лимон – 1 шт .;
- Цукор – 4 ст.л .;
- Лікер (ром) – 2 ст.л .;
- Кориця – 1 ч.л .;
- Сметана – 1 ст.
Рецепт полуничного соусу з цитрусовими на лікері
- Обробляємо ягоду. Миємо, видаляємо цветоножку, даємо стекти воді. Щоб просушити плоди – можна викласти їх на паперовий рушник в один шар.
- Далі протираємо все через сито.
- Цитрусові моєму, обдаємо окропом. За допомогою дрібної терки обдираємо цедру.
- Віджимаємо з апельсина і лимона сік, вливаємо його в полуницю.
- Додаємо алкоголь, корицю, цукор, сметану і все перемішуємо.
- Прибираємо на пару годин в холодильник.
Імбир мелений, перчик, часник – це друзі в даному рецепті. Їх наявність зробить соус більш гострим.
З такою приправою подаємо птицю, а також будь-яке інше м’ясо в холодному вигляді. Може такий соус бути і хорошою заправкою для салатів.
Полунична підлива для м’яса
До недавнього часу до м’яса подавали виключно соус з томатної пасти. Якісь вишукані соуси робилися, в основному, в ресторанах, а секрети їх приготування зберігалися під грифом «цілком таємно». Звичайно, траплялося, що в старих «бабусиних» рецептах можна було знайти щось цікаве, але не всім господиням так щастило.
Тому сьогодні ми з вами ділимося відмінним рецептом оригінальної підливи, щоб ви могли її з легкістю приготувати вдома, не риючись більше по старих кулінарних книгах, і не витрачаючи гроші на похід в дорогий ресторан.
Складові
- Полуниця – 200 г;
- Цукор – 2 ст.л .;
- Картопляний крохмаль – 2 ст.л .;
- Вода холодна – 1/3 ст .;
- Перець червоний мелений – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як зробити полуничний підлив до м’яса
- Ягоду промиваємо під тонкою цівкою води низької температури.
Під гарячою водою навіть міцна полуниця перетвориться в кашу. Так як плід пористий, то під сильним напором швидко насититься водою і буде несмачним.
- Видаляємо зелену частину ягоди. Закладаємо в стакан блендера, засипаємо 2 ст.л. цукру, перетворюємо масу в пюре.
- Перекладаємо полуничне пюре в каструлю або сотейник, ставимо на вогонь.
- Розмішуємо крохмаль у воді.
- Як тільки сироп закипає – заважаємо його і вливаємо крохмальну воду.
- Уже загуслий підлив перчимо і злегка підсолюємо.
За правилами хорошого тону, соус до м’яса повинен бути холодним, а ось м’ясо – гарячим.
Полуничний соус з часником і імбиром
І птах, і свинина, і зелені салати, политі цією заправкою, будуть завжди неймовірні смачні.
Складові
- Полуниця – 500 г;
- Часник – 4 зубки;
- Імбир – 10 г;
- Сіль – 10 г;
- Оцет винний білий – 170 мл;
- Оцет винний червоний – 170 мл;
- Оцет бальзамічний – 170 мл;
- Цукор – 450 г;
- Перець чилі – 100 г (або за смаком).
Приготування універсальної полуничною заправки будинку
- Полуницю моєму, видаляємо зелені хвостики.
- Часник пропускаємо через Часничниці.
- Перець подрібнюємо. На свій смак додаємо кількість перцю.
- Всі складові поміщаємо в толстодонную каструлю і ставимо її на вогонь.
- Заважаючи, чекаємо появи пухирців, які «говорять» нам про закипання.
- Вогонь зменшуємо, варимо 40-45 хвилин, поки не загусне.
- Остужаем, подрібнюємо блендером.
Для запасу на майбутнє: заправку потрібно остудити, залити в стерильний посуд і щільно закрити стерильною кришкою.