Як приготувати соус з полуниці

полуничний соус
Мабуть, у кожної господині було таке: стоїш біля плити півдня, изгаляться над стравою, а все одно йому чогось не вистачає. Зазвичай смак виручає заправка: хтось використовує класичну, а ми сьогодні розглянемо полуничний соус, адже він набирає все більшої популярності в колах ресторанного бізнесу. Один великий плюс такої заправки – вона має безліч варіацій, що дозволяє поєднувати її з десертами, м’ясною стравою і навіть салатами.

Готувати соус будинку – одне задоволення: робиться він просто, а блюдо з ним виходить чудовим. І здається: ну які можуть бути нюанси в рецепті приготування полуничного соусу? Однак вони є, їх ми докладно і розглянемо в кожній окремій рецептурою.

Соус з полуниці до млинців

Полуничний соус - домашній рецепт

Складові

  • Полуниця свіжа – 300 г + –
  • Цукор-пісок білий – 100 г + –

Приготування полуничного соусу для млинців

Куди звичніше подати до млинців банку полуничного варення, але ж соус вийде не таким приторно-солодким, та й ми вже так звикли до цього чужоземних слівцю «Топпінг», що ні полінуємося витратити на його приготування 10 хвилин.

  1. Миту полуницю без хвостиків разом з цукром подрібнюємо в блендері.
  2. Топпінг (ягідний або фруктовий сироп) протираємо через сито.

Хочете – підносите соус в соуснику, хочете – подавайте млинці, сирники, оладки і бісквіти, відразу политі топінгом. Для більш вишуканого смаку не виключаємо додавання ваніліну.

Не переживайте, якщо після трапези соус ще залишився. Він здатний зберігатися в холодильнику до 3 діб.

Полуничний соус на лікері з апельсиновим соком

Ми ніколи не шукаємо легкий шляхів, тому ускладнюємо рецепт, додавши до полуниці цитрус, пряну корицю і п’янкий лікер. Незважаючи на те, що інгредіентний склад ускладнився, готується соус все також просто.

Складові

  • Полуниця – 200 г;
  • Апельсин – 1 шт .;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Цукор – 4 ст.л .;
  • Лікер (ром) – 2 ст.л .;
  • Кориця – 1 ч.л .;
  • Сметана – 1 ст.

Як приготувати соус з полуниці

Рецепт полуничного соусу з цитрусовими на лікері

  1. Обробляємо ягоду. Миємо, видаляємо цветоножку, даємо стекти воді. Щоб просушити плоди – можна викласти їх на паперовий рушник в один шар.
  2. Далі протираємо все через сито.
  3. Цитрусові моєму, обдаємо окропом. За допомогою дрібної терки обдираємо цедру.
  4. Віджимаємо з апельсина і лимона сік, вливаємо його в полуницю.
  5. Додаємо алкоголь, корицю, цукор, сметану і все перемішуємо.
  6. Прибираємо на пару годин в холодильник.

Імбир мелений, перчик, часник – це друзі в даному рецепті. Їх наявність зробить соус більш гострим.

З такою приправою подаємо птицю, а також будь-яке інше м’ясо в холодному вигляді. Може такий соус бути і хорошою заправкою для салатів.

Полунична підлива для м’яса

До недавнього часу до м’яса подавали виключно соус з томатної пасти. Якісь вишукані соуси робилися, в основному, в ресторанах, а секрети їх приготування зберігалися під грифом «цілком таємно». Звичайно, траплялося, що в старих «бабусиних» рецептах можна було знайти щось цікаве, але не всім господиням так щастило.

Тому сьогодні ми з вами ділимося відмінним рецептом оригінальної підливи, щоб ви могли її з легкістю приготувати вдома, не риючись більше по старих кулінарних книгах, і не витрачаючи гроші на похід в дорогий ресторан.

Складові

  • Полуниця – 200 г;
  • Цукор – 2 ст.л .;
  • Картопляний крохмаль – 2 ст.л .;
  • Вода холодна – 1/3 ст .;
  • Перець червоний мелений – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як зробити полуничний підлив до м’яса

  • Ягоду промиваємо під тонкою цівкою води низької температури.

Під гарячою водою навіть міцна полуниця перетвориться в кашу. Так як плід пористий, то під сильним напором швидко насититься водою і буде несмачним.

  • Видаляємо зелену частину ягоди. Закладаємо в стакан блендера, засипаємо 2 ст.л. цукру, перетворюємо масу в пюре.
  • Перекладаємо полуничне пюре в каструлю або сотейник, ставимо на вогонь.
  • Розмішуємо крохмаль у воді.

Як зробити полуничний підлив до м'яса

  • Як тільки сироп закипає – заважаємо його і вливаємо крохмальну воду.
  • Уже загуслий підлив перчимо і злегка підсолюємо.

За правилами хорошого тону, соус до м’яса повинен бути холодним, а ось м’ясо – гарячим.

Полуничний соус з часником і імбиром

І птах, і свинина, і зелені салати, политі цією заправкою, будуть завжди неймовірні смачні.

Складові

  • Полуниця – 500 г;
  • Часник – 4 зубки;
  • Імбир – 10 г;
  • Сіль – 10 г;
  • Оцет винний білий – 170 мл;
  • Оцет винний червоний – 170 мл;
  • Оцет бальзамічний – 170 мл;
  • Цукор – 450 г;
  • Перець чилі – 100 г (або за смаком).

Полуничний соус з часником і імбиром

Приготування універсальної полуничною заправки будинку

  1. Полуницю моєму, видаляємо зелені хвостики.
  2. Часник пропускаємо через Часничниці.
  3. Перець подрібнюємо. На свій смак додаємо кількість перцю.
  4. Всі складові поміщаємо в толстодонную каструлю і ставимо її на вогонь.
  5. Заважаючи, чекаємо появи пухирців, які «говорять» нам про закипання.
  6. Вогонь зменшуємо, варимо 40-45 хвилин, поки не загусне.
  7. Остужаем, подрібнюємо блендером.

Для запасу на майбутнє: заправку потрібно остудити, залити в стерильний посуд і щільно закрити стерильною кришкою.