Щоб зробити звичайне блюдо більш смачний і цікавий, іноді достатньо всього лише приготувати апетитне доповнення. Сьогодні ми дізнаємося, як зробити соус для млинців з м’ясом, або з куркою, щоб з простенького перекусу вони перетворилися в повноцінний вечерю. Нижче ви знайдете перевірені та нескладні рецепти приготування та можливі варіанти начинки для млинців з начинкою.
Так як соуси ми будемо готувати за зовсім різними рецептами, щоб була можливість доповнювати їх в подальшому різними інгредієнтами на свій смак, освоїти спочатку з найпростішим способом приготування.
Яєчний соус до млинців з м’ясом
Приготування начинки до млинців
- Розтоплюємо на сковороді з антипригарним покриттям 100 г вершкового масла.
- Як тільки масло розійдеться, не доводячи до кипіння (бульбашок бути не повинно) виливаємо збите заздалегідь одне куряче яйце.
Яйце не обов’язково перетворювати в піну міксером, досить просто розмішати виделкою. Головне, вливати тоненькою цівкою при безперервному помішуванні, щоб воно не згорнулося. - Прогріваємо на маленькому вогні 3-5 хвилин і знімаємо.
Соус солимо і подаємо з млинцями з м’ясом гарячим. Можна їм полити млинці на кожній тарілці окремо, а можна викласти їх прямо на сковороду і потомить, так вони вийдуть ще смачніше.
Сирний соус з овочами
Покрокове приготування соусу з несолодкої начинкою
- У глибокій сковороді розтоплюємо 1 ст.л. вершкового масла і, як тільки воно розійдеться, всипаємо 2 ст.л. муки. Гарненько перемішуємо, краще використовувати для цього вилку.
- Як тільки борошно стане золотисто-горіхової, вливаємо 1,5 склянки молока.
- Збиваємо віночком, прогріваємо і додаємо 200 г плавленого сиру. Краще використовувати м’який вершковий, він розчиниться швидше за все.
- Тепер дрібно нарізаємо ½ пучка зелені – кінзи, кропу або петрушки і 1 болгарський перець. Викладаємо все в соус, солимо, додаємо запашний перець і мускатний горіх, прогріваємо 10 хвилин і вимикаємо.
Соус для млинців з м’ясом готовий! Сам по собі він такий смачний, що з ним заграє будь-яку страву.
Ну, а наступний рецепт сподобається любителям томатного смаку, який так підходить до м’ясної начинці.
Томатний соус для млинців з м’ясом
Приготування соусу
- На сухій сковороді обсмажуємо до горіхового кольору 2 ст.л. муки і перекладаємо її в інший посуд.
- Тепер наливаємо 2 ст.л. рослинного масла, розігріваємо його і викладаємо видавлений з преса часник (2 зубчики).
- Злегка пасеруємо його і всипаємо борошно.
- Перемішуємо до однорідності, чекаємо, коли розчиняться грудочки і викладаємо 2 ч.л. томатної пасти.
- Млоїмо суміш хвилин 5, потім вливаємо 1 склянку окропу або, за бажанням, бульйону – курячого, яловичого або овочевого.
- Солимо, додаємо перець горошком і викладаємо 100 мл сметани будь-якої жирності.
Перемішуємо, краще зробити це віночком, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще 2 хвилини. Вимикаємо і подаємо з млинцями з м’ясом в гарячому або теплому вигляді.
Не менш смачним, але точно простішим в приготуванні буде соус за наступним рецептом.
Овочевий соус для млинців з куркою
Варіант 1: рецепт сметанному соусі
- Чистимо по одній штуці цибулину і моркву, шаткуємо їх, як зазвичай і обсмажуємо на рослинному маслі. Коли все буде готово, вимикаємо і даємо подостить.
- Як тільки засмажкою стане теплою, викладаємо 3-4 ст.л. сметани, перемішуємо і солимо.
Ніякі спеції до такого складу вже не потрібні, сам по собі він виходить дуже смачним і насиченим. Млинці з м’ясом і з куркою можна викласти в нього і потомить кілька хвилин (10-15), а можна подавати його окремо.
Варіант 2: рецепт соусу з печерицями
Аналогічним чином готуємо вершково-грибний соус.
- Обсмажуємо на оливковій олії спочатку 2 зубика часнику, пропущеного через прес.
- Потім, як тільки він зарум’яниться, викладаємо 250 г подрібнених шампіньйонів.
- Обсмажуємо гриби до золотистого, а потім додаємо на свій розсуд сметану (3-4 ст.л.) або плавлений сир (100 г). У другому випадку соус вийде з легким копченим присмаком.
- Приправляємо блюдо шинкованной зеленню – приблизно 1/3 пучка, перемішуємо, тримаємо на вогні ще хвилинку і вимикаємо.
Такий соус буде однаково смачний і в холодному, і в гарячому вигляді.
На завершення пропонуємо зробити соус, який не потребує ніякої термічної обробки. Він ідеальний для млинців з куркою, але і з м’ясними буде дуже смачний.
Вершковий соус з для млинців з курячої начинкою
Як зробити топпинг до млинців з куркою
- Нам буде потрібно 1 великий свіжий огірок. Трьом його на дрібній тертці прямо з шкіркою, головне, щоб вона не гірчить і відставляємо.
- Тепер додаємо ½ пучка подрібнену промитого кропу, перчимо, солимо і втручається 3-4 ст.л. з гіркою сметани. Можна взяти її будь-якої жирності, на смак соусу це ніяк не відбитися.
- Перемішуємо масу до однорідності і подаємо охолодженої до гарячих млинців. Гості будуть в захваті!
Якщо є бажання, в такий соус добре додати 1-2 зубчики часнику. Пропускаємо його через прес і добре перемішуємо.
Смачного!
Тепер ви знаєте кілька абсолютно різних рецептів приготування соусу для млинців з куркою і з м’ясом. Їх можна гасити в самому топінгами, а можна поливати зверху, кому як більше подобається.
Вибирайте варіант до душі і пробуйте приготувати чудове блюдо з не менше смачним соусом!