Як приготувати салат у вигляді ялинки на Новий Рік

Салат новорічна ялинка
Найпомітніше інших на столі завжди то блюдо, яке виглядає оригінально, адже саме в ексклюзивності оформлення криється його успіх. Щоб виявити оригінальність і здивувати своїх гостей – приготуйте незвичайний салат «Новорічна ялинка», це прекрасний спосіб подати смачну закуску по-особливому.

Для чарівного свята Нового року – це стане відмінним подією, адже немає нічого кращого головного святкового атрибуту, який можна з’їсти.

Салат «Ялинка» на Новий рік з оселедцем і гранатом

Якщо раптом так виявилося, що у вас в будинку немає справжньої «новорічної красуні», тоді салат у вигляді ялинки чудово замінить запашну ялина.

У нашому рецепті ялинка встановлюється вертикально і прикрашається безліччю свіжих гілочок кропу, що з боку дуже нагадує живу ялину. Приготування страви не відніме у вас багато часу, зате вразити своїми кулінарними стараннями ви зможете всіх без винятку гостей.

Складові

  • Оселедець (слабосолона) – 1 шт .;
  • Картопля – 5 шт .;
  • Ріпчасту або зелену цибулю (на свій розсуд) – за смаком;
  • Морква – 1 шт .;
  • Буряк – 2 шт .;
  • Майонез – за смаком;

Продукти для прикраси новорічного салату

Кількість продуктів беремо довільно (за смаком).

  • Яйця (білок);
  • Болгарський перець;
  • кріп;
  • Зерна граната.

Салат «Ялинка» на Новий рік - рецепт з оселедцем і гранатом

Приготування

  1. Натираємо на середній тертці (бурякової) вже очищені і варені овочі: картопля, буряк, морква.
  2. Зварений яєчний білок натираємо на дрібній (морквяної) тертці.
  3. Оселедець обробляємо, видаляємо з неї кістки, нарізаємо дрібними шматочками.
  4. Закуску викладаємо на плоске блюдо шарами. Кожен шар повинен бути вище попереднього і обов’язково змазаний сіткою з майонезу.
  5. Шари формуємо в наступному порядку: картопля, риба (заздалегідь змішана з цибулею), морква, буряк. При бажанні, деякі шари можуть повторюватися.
  6. Верх сформованого пірамідального салату посипаємо тертим білком.
  7. З кропового гілочок робимо «ялинкові голки», вставляючи кріп в салат зеленими пір’ям вниз.
  8. На маківці «новорічної ялинки» встановлюємо зірку, вирізану з червоного болгарського перцю, або ж з моркви.
  9. Прикраси у вигляді гірлянд виготовляємо із зерен очищеного граната.
  10. Якщо захочете свою «ялинку» присипати «снігом», то зверху на кріп покришите трохи яєчного білка (дрібно натертого).

Ось таке просте приготування настільки ефектного страви. При бажанні, для прикраси своєї «новорічної ялинки» можете використовувати інші інгредієнти. Це може бути що завгодно, головне, щоб ці продукти поєднувалися за смаком з численним кропом.

Сирний салат «Новорічна ялинка» з баликом і волоськими горіхами

Легкий салатик у вигляді ялинки з смачного балику, апетитних сирків, спецій і волоських горіхів – ідеальна закуска для святкового вечері.

На 100 г смакоту доводиться всього лише 188 ккал, однак це зовсім не заважає страви бути ситним. Салат «Ялинка» порадує вас і гостей не тільки своїм «карнавальним костюмом» з всілякої зелені, але і приємним свіжим смаком, що нагадує про давно літо, що пішло.

Інгредієнти для новорічного салату

  • Балик – 150 г;
  • Адигейський сир (або бринза) – 120 г;
  • Желатин – 10 г;
  • Майонез – 120 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Болгарський перець – 2 шт .;
  • Йогурт – 120 г;
  • Зелень (петрушка, кріп, селера, кінза і т. П.) – за смаком;
  • Сирки – 100 г;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Волоські горіхи – 5 шт.

Сирний салат «Новорічна ялинка» з баликом і волоськими горіхами

Приготування

  1. М’який сир розминаємо, змішуємо його з майонезом, сирними сирками, йогуртом. Продукти збиваємо, за смаком солимо, перчимо.
  2. У молоці (можна замінити вершками) розводимо желатин, охолоджуємо його до кімнатної температури, після чого пересипаємо в сирну масу.
  3. Балик і болгарський перець дрібно нарізаємо.
  4. Горіхи і зелень подрібнюємо.
  5. Нарізані інгредієнти змішуємо з сиром.
  6. Щільний папір обертаємо плівкою, звертаємо її у вигляді конуса, надійно скріплюємо. Наповнюємо конус продуктової масою і прибираємо його на кілька годин в холодильник.
  7. Після цього блюдо дістаємо, знімаємо з нього конус і змащуємо ялинку майонезом.
  8. Обсипаємо «новорічну красуню» рубаним кропом, прикрашаємо її зернами граната.
  9. Вирізаємо з солодкого перцю зірку, ставимо її на верхівці «ялинки», скріплюючи з салатом звичайної зубочисткою.

Для прикраси можна використовувати всі підручні продукти – в нашому випадку це курага, капуста брокколі, печериці, свіжі огірки. Можуть бути й інші варіанти.

Як приготувати салат у вигляді ялинки на Новий Рік

На приготування такої страви піде не більше 1 години, зате вийде дуже ефектно і апетитно. Замість балику в салат можна класти будь-яку іншу рибу, шинку, буженину, курячу грудку і т. Д.

Вибирайте інгредієнт на свій розсуд, у вас в будь-якому випадку вийде ніжний і вишуканий на смак святковий салат.

Читайте ще схожі записи:


Який новорічний салатик приготувати

Багатошаровий салат «Новорічна ялинка»

На відміну від перших двох рецептів, де салат у вигляді ялинки оформлявся вертикально, блюдо по даній рецептурі має розташовуватися горизонтально. Салат викладається в 7 шарів на плоскій тарілці. Таке оформлення забирає менше часу і є полегшеним варіантом приготування «Новорічної ялинки».

Інгредієнти для новорічної ялинки

  • Твердий сир – 150-200 г;
  • Куркума – за смаком;
  • Консервована кукурудза – ½ банки;
  • Морква (варена) – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Куряче м’ясо – 150-200 г;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Паприка – за смаком;
  • Картопля (відвареної) – 4 шт .;
  • Перець мелений – за смаком;
  • Яйця (варені) – 4 шт .;
  • Майонез – за смаком;
  • Кріп – за смаком.

Як зробити багатошаровий салат «Новорічна ялинка»

Як приготувати

  1. Подрібнюємо все інгредієнти: очищений варену картоплю натираємо на тертці (великої), м’ясо ріжемо невеликими кубиками.
  2. Морква, яйця, сир натираємо на мёлкой тертці окремо.
  3. Кріп шаткуємо, цибулю дрібно нарізаємо, мнём його разом з цукром, перцем, сіллю. При бажанні, цибулю можна попередньо замаринувати.

Викладаємо новорічний салат на блюдо:

  • першим шаром кладемо картопля у вигляді ялинки;
  • потім викладаємо цибулю, змащуємо його майонезом;
  • далі за планом куряче філе і знову майонез (їм ми змащуємо кожен новий шар);
  • після цього посипаємо блюдо тертими яйцями;
  • на курку викладаємо консервовану кукурудзу, подрібнену моркву і солимо закуску до смаку;
  • передостаннім шаром у нас буде тертий сир;
  • а останнім – рубаний кріп.

Прикраса святкового салату 2016

На блюдо «вішаємо гірлянду», щоб воно виглядало більш святково. Для цього робимо спочатку серпантин дорогу з тертого сиру, на якій потім розкладаємо шматочки моркви і зерна кукурудзи.

«Гірлянду» прикрашаємо паприкою і куркумою (додаємо трохи, щоб тільки вона виділялася на загальному тлі салату), потім готове новорічне блюдо подаємо до столу.

Новорічна фруктова ялинка своїми руками

Відмінна альтернатива фруктових салатів – святкова ялинка, зроблена зі свіжих цілих фруктів. На перший погляд складна кулінарна конструкція робиться дуже довго, але це не так. У короткі терміни ви зможете отримати справжній фруктовий шедевр, який прикрасить ваше святкове застілля, а заодно підніме і без того чудовий настрій вашим гостям.

Як зробити фруктову ялинку

  1. Низ яблука акуратно підрізаємо, щоб дно залишилося рівним.
  2. У верхній частині фрукта робимо поглиблення, ми потім в нього вставимо основу для ялинки – сиру моркву. Важливо, щоб діаметр дірки був трохи менше діаметра самої моркви. Морквина повинна стійко стояти в яблуці.
  3. В яблуко і моркву встромляємо зубочистки. Кількість і довжину зубочисток визначайте самостійно, в залежності від розміру і кількості фруктів, які ви плануєте використовувати для приготування.
  4. Фрукти і ягоди насаджує так, щоб вони створювали форму «новорічної ялинки».

Новорічна фруктова ялинка своїми руками

Тут ви можете фантазувати, скільки і як вам завгодно. Фрукти, які будете використовувати для салату, ви визначаєте самі, все залежить від ваших уподобань. В якості прикраси ви можете використовувати:

  • виноград;
  • ківі;
  • банан;
  • полуниця;
  • яблука;
  • часточки апельсина, грейпфрута і інших цитрусових.

Також можна використовувати зелень, маслини, сир, кабачок (з нього, як правило, вирізають зірку для ялинки) і багато іншого. Фантазуйте, адже новорічна страва для цього і придумано.

Щоб вам ще простіше було готувати – пропонуємо короткий майстер-клас з приготування фруктової ялинки.

Новорічна ялинка з фруктів (відео)

Оригінальні ідеї для оформлення салату «Новорічна ялинка»

Блищати на Новий рік можна не тільки зі стравами, приготування яких вимагає особливих зусиль. Зробити красиву святкову «ялинку» можна з найпростіших продуктів за лічені хвилини, при цьому, вийде не менш яскраво і вишукано.

Новорічний салат «Ялинка з брокколі»

Зробити такий шедевр дуже просто. Потрібно всього лише взяти близько 20 суцвіть броколі (заздалегідь приготовлених на пару), викласти їх у вигляді ялинки, а потім прикрасити їстівну «лісову красуню» гірляндою з помідорів чері.

Оригінальні ідеї для оформлення салату «Новорічна ялинка»

Зірку можна сформувати з брусків жовтого болгарського перцю, а стовбур ялинки – з хлібних паличок. Викладається блюдо в горизонтальному положенні. Ось і все приготування, подавати смачний салатик можна з будь-яким соусом, основу якого складає майонез.

Овочева ялинка до Нового року 2016

Легка овочева закуска в формі ялинки прикрасить ваш стіл своїм різнокольоровим видом і свіжим смаком. Для готування знадобиться всього лише кілька інгредієнтів (к-ть їх залежить від порції, яку ви плануєте зробити): маслини, твердий сир, помідори черрі, огірки.

Ріжемо огірки великими кубиками, викладаємо їх у формі ялинки, а зверху прикрашаємо помідорами, роблячи з них змійку. З сиру вирізаємо зірку для верхівки ялинки, а з маслин робимо ствол. Страва готова – можемо подавати його до столу.

Як бачите, бути оригінальним зовсім нескладно, і салат «Новорічна ялинка» тому підтвердження. З найпростіших інгредієнтів своїми руками ви можете створити справжній шедевр, яким самі ж будете милуватися весь новорічний вечір, якщо до цього моменту блюдо не з’їдять захоплені творінням гості. Вдалого приготування і тільки яскравих вражень від святкового застілля.

З новим роком!