Кожен кулінар знає, що практично в будь-якій страві можна зробити невелику заміну інгредієнта таким чином, щоб смак його не тільки не зіпсувався, а й навіть навпаки – покращився. Останній випадок як не можна до речі характеризує салат мімоза з крабовими паличками, який, на відміну від варіанту з консервами, виходить неймовірно ніжним. Крім того, такий салатик напевно припаде до смаку тим гурманам, які не дуже люблять специфічний аромат консервованої риби.
Покроковий рецепт простий мімози з крабовими паличками і кукурудзою
Всі ми цінуємо свій час і хочемо, щоб приготування страв не була занадто довгою. Цим вимогам якраз відповідає даний рецепт. Що дивно, він ще й неймовірно простий у виконанні, так що з ним легко впорається навіть початківець кулінар.
Складові
- Палички крабові – близько 250 г;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Яйця курячі великі – 5 шт .;
- Огірок свіжий – 1-2 шт .;
- Майонез «Оливковий» – 150 г.
Як швидко приготувати своїми руками мімозу з крабами і свіжим огірком
Якщо ви придбали заморожені крабові палички, то попередньо необхідно розморозити їх при кімнатній температурі, або опустіть в прохолодну воду прямо в упаковці. З охолодженим же продуктом ніяких процедур проводити не потрібно.
- Курячі яйця моєму проточною водою (можна використовувати губку і миючий засіб або мило). Розміщуємо їх в не дуже глибоку каструлю і заливаємо холодною водою. Також водичку трохи присаливаем, щоб уберегти шкаралупу від розтріскування.
- Ставимо яйця відварюватися на плиту. Після того, як вода закипить, засікаємо 10 хвилин, а потім перекладаємо готові яєчка в крижану воду.
- Розморожені крабові палички чистимо від пластикової упаковки і нарізаємо тоненькими пластинками. При бажанні можна порубати їх дрібніші.
- З банки кукурудзи зливаємо надлишки рідини і на час отставляем в сторонку.
- Огірочки моєму під проточною водою і натираємо на крупній тертці. Рідина, яка при цьому виділиться, потрібно віджати.
- До цього моменту яйця вже повинні трохи охолонути. Знімаємо з них шкаралупу і розрізаємо кожне надвоє. Видаляємо жовток. Натираємо білки і жовтки окремо.
- Починаємо тепер акуратно збирати наше страву. У форму для салату, або в салатник першим шаром викладемо терті яєчні білки, їх потрібно буде промазати зверху зовсім трохи майонезом.
- Після цього кладемо шар тертих огірків. Його ми також покриваємо майонезом.
- Викладаємо крабові палички, їх краще полити майонезом трохи більше.
- Завершує нашу мімозу шар кукурудзи, яку ми також накриваємо майонезной шапкою.
- Зібраний салат ми щедро посипаємо яєчними жовтками.
Щоб ваш салат краще тримав форму і добре просочився, рекомендується помістити його в холодильник мінімум на півгодини або годину.
Домашня мімоза з картоплею, крабовими паличками і сиром
Дана салатна закуска найбільш близька до класичного рецепту мімози, оскільки тут присутній сир і вершкове масло. В результаті у вас вийде легкий і водночас дуже ситний салат, який напевно стане частим гостем на святковому і буденному столі.
Складові
- Яйця курячі великі – 5 шт .;
- Цибуля салатна – 1 шт .;
- Крабові палички – 250 г (1 упаковка);
- Картопля – 1 шт .;
- Масло вершкове – 250 г;
- Майонез – для заправки;
- Сир твердий – 200 г.
Як робиться салат «Мімоза» з картоплею і крабовими паличками по кроках
- Перш за все відправляємо вершкове масло в морозильну камеру. Нам буде потрібно його натерти, а тому воно повинно бути досить твердим.
- Яйця відварюємо стандартним способом (варимо не більше 10 хвилин, щоб жовток не набув сіруватий відтінок і не зіпсував фінальний вигляд страви). Прибираємо в миску з крижаною водою. Після чого чистимо.
- Картоплину чистимо і варимо в невеликій кількості підсоленої води цілком. Коли вона охолоне – натираємо її на крупній тертці.
- До цього моменту масло вже має досить затвердіти. Натираємо його на тертці і прибираємо назад в морозильну камеру.
- Білки відділяємо від жовтків і нарізаємо їх дуже дрібно, або натираємо на тертці. Укладаємо нижнім шаром в салатник.
- Сир натираємо на середній тертці, покриваємо цієї стружкою шар яєчних білків.
- Тепер дістаємо з морозилки вершкове масло і викладаємо його поверх сиру.
- Салатний цибулю потрібно очистити і нарізати максимально дрібно. Накриваємо їм масло.
- Тепер промазуємо цибульний шар майонезом, щоб він повністю його покрив.
- Розморожені крабові палички очищаємо від пластика і рубаємо дрібненько. Всипаємо їх в салатник.
- Тепер прийшла черга картоплі. Він уже має бути у нас натертим, так що просто накриваємо їм крабові палки.
- Накриваємо вже майже готову мімозу майонезом і зверху посипаємо тертими жовтками.
Відправляємо нашу мімозу «схопитися» в холодильник на годину.
Читайте ще схожі записи:
Готовим дома салатик мімоза
Рецептура приготування ніжної мімози з помідорами і крабовим м’ясом
Складові
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Крабові палички або м’ясо краба – 250 г + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Картопля – 1 шт. + –
- Майонез – для заправки + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Часник – 1/2 зубки + –
Приготування своїми руками мімози по-домашньому з помідорами і паличками з краба
- Відварюємо яйця стандартним чином. Охолоджуємо і, розділивши білок з жовтком, подрібнюємо кожен окремо на тертці.
- Крабові палички розморожуємо і намагаємося особливо не дрібнити – краще нарізати їх пластинами, так салат вийде нарядно і смачніше.
- Помідори промиваємо під прохолодною водою, поділяємо надвоє. Видаляємо жорстку центральну частину і ріжемо плід дуже дрібно. Якщо вам попався старий томат, то краще з нього видалити шкірку ошпарюванням.
- Половину зубки часнику пропускаємо через Часничниці і змішуємо кашку з майонезній масою. Відставляємо сторону, щоб соус настоявся. Сюди ж можна всипати трохи перцю.
- Картопля варимо без шкірки і після охолодження натираємо на тертці.
- У салатник першим шаром кладемо саме картоплю. Її ми присипаємо трохи сіллю і промазуємо майонезом.
- Поверх картоплі кладеться подрібнений помідор, його ми посипаємо половиною тертого сиру.
- Потім йде шар подрібнених крабових паличок і тертих яєчних білків. Цей пласт ми накриваємо залишками часниково-майонезного соусу.
- Другу половину тертого сиру насипаємо на поверхню отриманого салату і відправляємо салатник в холодильник на півгодинки.
Такий ніжний салат мімоза з крабовими паличками цілком допустимо готувати і без часнику. При бажанні ви можете красиво прикрасити готову страву подрібненою зеленою цибулею, кропом або петрушкою. Також в даний рецепт відмінно впишеться консервована кукурудза.