Як приготувати салат мімоза з крабовими паличками

salat-mimoza-s-krabovymi-palochkami
Кожен кулінар знає, що практично в будь-якій страві можна зробити невелику заміну інгредієнта таким чином, щоб смак його не тільки не зіпсувався, а й навіть навпаки – покращився. Останній випадок як не можна до речі характеризує салат мімоза з крабовими паличками, який, на відміну від варіанту з консервами, виходить неймовірно ніжним. Крім того, такий салатик напевно припаде до смаку тим гурманам, які не дуже люблять специфічний аромат консервованої риби.

Покроковий рецепт простий мімози з крабовими паличками і кукурудзою

Всі ми цінуємо свій час і хочемо, щоб приготування страв не була занадто довгою. Цим вимогам якраз відповідає даний рецепт. Що дивно, він ще й неймовірно простий у виконанні, так що з ним легко впорається навіть початківець кулінар.

Як приготувати салат мімоза з крабовими паличками

Складові

  • Палички крабові – близько 250 г;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Яйця курячі великі – 5 шт .;
  • Огірок свіжий – 1-2 шт .;
  • Майонез «Оливковий» – 150 г.

Як швидко приготувати своїми руками мімозу з крабами і свіжим огірком

Якщо ви придбали заморожені крабові палички, то попередньо необхідно розморозити їх при кімнатній температурі, або опустіть в прохолодну воду прямо в упаковці. З охолодженим же продуктом ніяких процедур проводити не потрібно.

  1. Курячі яйця моєму проточною водою (можна використовувати губку і миючий засіб або мило). Розміщуємо їх в не дуже глибоку каструлю і заливаємо холодною водою. Також водичку трохи присаливаем, щоб уберегти шкаралупу від розтріскування.
  2. Ставимо яйця відварюватися на плиту. Після того, як вода закипить, засікаємо 10 хвилин, а потім перекладаємо готові яєчка в крижану воду.
  3. Розморожені крабові палички чистимо від пластикової упаковки і нарізаємо тоненькими пластинками. При бажанні можна порубати їх дрібніші.
  4. З банки кукурудзи зливаємо надлишки рідини і на час отставляем в сторонку.
  5. Огірочки моєму під проточною водою і натираємо на крупній тертці. Рідина, яка при цьому виділиться, потрібно віджати.
  6. До цього моменту яйця вже повинні трохи охолонути. Знімаємо з них шкаралупу і розрізаємо кожне надвоє. Видаляємо жовток. Натираємо білки і жовтки окремо.
  7. Починаємо тепер акуратно збирати наше страву. У форму для салату, або в салатник першим шаром викладемо терті яєчні білки, їх потрібно буде промазати зверху зовсім трохи майонезом.
  8. Після цього кладемо шар тертих огірків. Його ми також покриваємо майонезом.
  9. Викладаємо крабові палички, їх краще полити майонезом трохи більше.
  10. Завершує нашу мімозу шар кукурудзи, яку ми також накриваємо майонезной шапкою.
  11. Зібраний салат ми щедро посипаємо яєчними жовтками.

Щоб ваш салат краще тримав форму і добре просочився, рекомендується помістити його в холодильник мінімум на півгодини або годину.

Домашня мімоза з картоплею, крабовими паличками і сиром

Дана салатна закуска найбільш близька до класичного рецепту мімози, оскільки тут присутній сир і вершкове масло. В результаті у вас вийде легкий і водночас дуже ситний салат, який напевно стане частим гостем на святковому і буденному столі.

Домашня мімоза з картоплею, крабовими паличками і сиром - оригінальний рецепт

Складові

  • Яйця курячі великі – 5 шт .;
  • Цибуля салатна – 1 шт .;
  • Крабові палички – 250 г (1 упаковка);
  • Картопля – 1 шт .;
  • Масло вершкове – 250 г;
  • Майонез – для заправки;
  • Сир твердий – 200 г.

Як робиться салат «Мімоза» з картоплею і крабовими паличками по кроках

  1. Перш за все відправляємо вершкове масло в морозильну камеру. Нам буде потрібно його натерти, а тому воно повинно бути досить твердим.
  2. Яйця відварюємо стандартним способом (варимо не більше 10 хвилин, щоб жовток не набув сіруватий відтінок і не зіпсував фінальний вигляд страви). Прибираємо в миску з крижаною водою. Після чого чистимо.
  3. Картоплину чистимо і варимо в невеликій кількості підсоленої води цілком. Коли вона охолоне – натираємо її на крупній тертці.
  4. До цього моменту масло вже має досить затвердіти. Натираємо його на тертці і прибираємо назад в морозильну камеру.
  5. Білки відділяємо від жовтків і нарізаємо їх дуже дрібно, або натираємо на тертці. Укладаємо нижнім шаром в салатник.
  6. Сир натираємо на середній тертці, покриваємо цієї стружкою шар яєчних білків.
  7. Тепер дістаємо з морозилки вершкове масло і викладаємо його поверх сиру.
  8. Салатний цибулю потрібно очистити і нарізати максимально дрібно. Накриваємо їм масло.
  9. Тепер промазуємо цибульний шар майонезом, щоб він повністю його покрив.
  10. Розморожені крабові палички очищаємо від пластика і рубаємо дрібненько. Всипаємо їх в салатник.
  11. Тепер прийшла черга картоплі. Він уже має бути у нас натертим, так що просто накриваємо їм крабові палки.
  12. Накриваємо вже майже готову мімозу майонезом і зверху посипаємо тертими жовтками.

Відправляємо нашу мімозу «схопитися» в холодильник на годину.

Читайте ще схожі записи:


Готовим дома салатик мімоза

Рецептура приготування ніжної мімози з помідорами і крабовим м’ясом

Салат мімоза з крабовими паличками - класичний рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Крабові палички або м’ясо краба – 250 г + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Картопля – 1 шт. + –
  • Майонез – для заправки + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Часник – 1/2 зубки + –

Приготування своїми руками мімози по-домашньому з помідорами і паличками з краба

  1. Відварюємо яйця стандартним чином. Охолоджуємо і, розділивши білок з жовтком, подрібнюємо кожен окремо на тертці.
  2. Крабові палички розморожуємо і намагаємося особливо не дрібнити – краще нарізати їх пластинами, так салат вийде нарядно і смачніше.
  3. Помідори промиваємо під прохолодною водою, поділяємо надвоє. Видаляємо жорстку центральну частину і ріжемо плід дуже дрібно. Якщо вам попався старий томат, то краще з нього видалити шкірку ошпарюванням.
  4. Половину зубки часнику пропускаємо через Часничниці і змішуємо кашку з майонезній масою. Відставляємо сторону, щоб соус настоявся. Сюди ж можна всипати трохи перцю.
  5. Картопля варимо без шкірки і після охолодження натираємо на тертці.
  6. У салатник першим шаром кладемо саме картоплю. Її ми присипаємо трохи сіллю і промазуємо майонезом.
  7. Поверх картоплі кладеться подрібнений помідор, його ми посипаємо половиною тертого сиру.
  8. Потім йде шар подрібнених крабових паличок і тертих яєчних білків. Цей пласт ми накриваємо залишками часниково-майонезного соусу.
  9. Другу половину тертого сиру насипаємо на поверхню отриманого салату і відправляємо салатник в холодильник на півгодинки.

Такий ніжний салат мімоза з крабовими паличками цілком допустимо готувати і без часнику. При бажанні ви можете красиво прикрасити готову страву подрібненою зеленою цибулею, кропом або петрушкою. Також в даний рецепт відмінно впишеться консервована кукурудза.